≫ 

Jokić imao skoro duplo više asistencija nego poena, draže mu da proigra nego da ubaci, Denver silovit

Nagetsi glatko porazili Čikago u gostima

  • 0
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Petu pobedu u poslednjih šest utakmica zabeležili su košarkaši Denvera, jednu od lakših ove sezone, protiv Čikaga u gostima 126:103, pa je treneru Grumenja Majku Melounu ovakav nedorastao izazov sa druge strane bio i prilika da dozira minutažu najjačih aduta. Pre svih Nikoli Jokiću, koji je na terenu proveo 28 minuta, poslednju deonicu čitavu je presedeo, a za vreme koliko je igrao postarao se da saigrače "hrani" loptama.

Jokić je meč završio sa 8 poena, bio je bez promašaja iz igre, 6 skokova i 14 asistencija, izjednačivši ovosezonski rekord kada su u pitanju produktivna dodavanja.

- Četrnaest asistencija za manje od 28 minuta, pa to je zezanje. I samo dve izgubljene lopte. I takve stvari njega čine ne dobrim, nego velikim igračem - bio je komentar trener gostiju Majka Melouna na igru Srbina.

Jokićev uticaj na igru Denvera ogleda se i u činjenici da je imao najveći +/- indeks od svih aktera na utakmici, čak 29.

Denver je u Majku Porteru Džunioru noćas imao najpouzdanijeg "skorera", za samo 24 minuta u igri ubacio je 31 poen i šest trojki iz devet šuteva. Džamal Marej je bio drugi strelac tima sa 23 poena, Gordon je dodao 13, a rezervista Braun 12.

majk porter džunior Foto: Tanjug/Ap

Udarne snage Denvera su od starta nametnule ritam koji Bikovi nisu mogli da isprate. De Rouzen je bio odsečen, neupotrebljiv gotovo, isto važi i za ostale adute domaćeg tima Lavina, Vučevića, Dragića, pa je ishod bio takav da je tim iz Kolorada već do kraja treće deonice vodio preko 20 poena razlike - 97:64.

Poslednjih 12 minuta donelo je apsolutno rutiniranje gostiju i to bez Jokića i ostalih udarnih pesnica koje Meliun ima na raspolaganju.

Kod Čikaga, Lavin je sa 21 poenom (1/6 za tri) bio najefikasniji, De Rouzan je dodao 16, Vilijams 15, Dragić je ubacio 11, Vučević 9...

Denver polako ali sigurno hvata zalet i uspinje se i na tabeli Zapadne konferencije gde je trenutno tek na pobedu manje od lidera Jute (10-5), uz poraz manje od Džezera.

Naredni meč Denver igra u Njujorku koji je sinoć u porazu od Oklahome primio 145 poena.

Rezultati

Klivlend - Minesota 124:129

Vašington - Memfis 102:92

Filadelfija - Juta 105:98

Čikago - Denver 103:126

Sakramento - Golden Stejt 122:115

Los Anšeles Lejekrs - Bruklin 116:103

Пласман обезедио Sofascore

Video: Ovo Tačdaun dodavanje Srbina preko celog terena presudilo je Voriorsima: Jokić bi mogao i u NFL

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA