≫ 

Garlandova noć za pamćenje, ne i Klivlendova: Ono kad ni 51 poen i 10 trojki nisu dovoljni da tvoj tim pobedi

Minesota ubedljivo vodila pa strepela u Ohaju pod udarom neverovatnog šutera

  • 0

Protekla noć u najjačoj ligi sveta protekla je apsolutno u znaku plejmekera Klivlenda Dariusa Garlanda koji je tukao dokle je mogao po Minesoti, pogađao odakle je stigao, čim bi mu se ukazalo i zrno prostora - međutim ni njegov rekrod od 51 poen nije bio dovoljan da Kavsi režiraju veleobrt u Ohaju.

Timbervulfsi su jedva nekako odbili Garlandov udar i sačuvali prednost, za pobedu 129:124.

Gosti su kontolisali ovaj meč, u jednom momentu bilo je i 20+ razlike (25 pred kraj treće deonice), iz prostog razloga što su u svojim redovima imali više raspoloženih aduta. Rasel je ubacio 30 poena, Tauns poen manje, Prins 19, a Gober 15 uz 13 skokova - i to je bio kvarter, uz Edvardsa koji je dodao 10, na čijoj je napadačkoj energiji Minesota porazila jedan od najboljih timova Istoka.

Ipak, udarna priča sa ove utakmice je Darius Garland čiji se svaki šut, kada je već prebacio trideset poena, uzbuđeno čekao sa svakim napadom, a poslednja četvrtina bila je spektakularna za sve u hali. Garland je u tom periodu bio apsolutno nezadrživ, publici je servirao šou kakav dugo nije viđen u Klivlendu, još od vremena Lebrona Džejmsa. U 4/4 je ubacio neverovatnih 27 poena?!

Garlandova napadačka partija druga je najbolja ove sezone u NBA ligi, a bila je i najbolja nekih sat vremena, sve dok Džoel Embid nije ubacio 59 poena u pobedi Seventisiksersa nad Jutom. Klivlend je umalo režirao čudo protiv Minesote u samoj završnici utakmice, opet je Garland bio u glavnoj ulozi kada je ubacio oba penala za prilazak na 124:126, no Rasel je na drugoj strano odgovorio istom merom i tada tek konačno obezbedio gostima trijumf.

Valja reći da je Klivlend igrao bez dvojice ol-star igrača, Donovana Mičela i Džereta Alena i da i u toj činjenici leži ovakva više nego inače slobodnija partija Garlanda i njegov resital koji će teško ponoviti. Daleko iza njega po efikasnosti su bili Stivens sa 15 poena, Osman i Lav sa po 14, Levert sa 13.

Garland je inače tek četvrti igrač Klivlenda koji je na jednoj utakmici ubacio preko 50 poena. Lebron Džejms je to uradio čak devet puta, Kajri Irving dva puta, a davno Volt Vesli jednom.

Bio je ovo četvrti uzastopni poraz Klivlenda, ali nema brige za Kavse ove sezone, plej-of je minimalno što im se prognozira i što im sleduje po potencijalu koji poseduju u igračkom kadru. Sa Levertom, Garlandom i Mičelom svaki ishod sa njima je moguć.

Rezultati

Klivlend - Minesota 124:129

Vašington - Memfis 102:92

Filadelfija - Juta 105:98

Čikago - Denver 103:126

Sakramento - Golden Stejt 122:115

Los Anđeles Lejkers - Bruklin 116:103

Пласман обезедио Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA