≫ 

Čovek koji je izgubio volju da igra košarku: Bruklinu prekipelo, ne može više da trpi Simonsa

Frapantno zvuči podatak da je Australijanac samo jednom ove sezone išao ne liniju penala

  • 0
ben simons Foto: Tanjug/Ap

Ne vredi, deluje da je sa Benom Simonsem situacija samo može biti gora nego što jeste, i tako je već godinu-dve sa ovim košarkašem. Australijanac koji je svojevremeno u Filadelfiji bio jedana od najvažnijih aduta, sporadično pokazivao i ozbiljne MVP nagoveštaje, sada je igrač kojeg malo koji tim želi u ekipi, a kako stvari stoje, ne želi ga više ni njegov aktuelni tim Bruklin.

Američki mediji, pozivajući se na izvore bliskim Netsima, prenose da su svi u Bruklinu, od menadžmenta, preko stručnog štaba do igrača, vrlo nezadovoljni ponašanjem Simonsa, njegovim (ne)zalaganjem i voljnim momentom koji pokazuje na utakmicama i na treniznima.

Simons je ove sezone odigrao 10 od 15 utakmica Netsa, i statistika mu nije najsjajnija.

U proseku po meču beleži 5.8 poena, 6.1 skokova i 5.6 asistencija, ali ono što brine i frustrira Netse nisu njegove brojke, već nedostatak agresivnosti i želje za igrom dok je na parketu, pošto uzima samo 4.5 šuteva po meču. Frapantno zvuči i podatak da je u dosdašnjem delu sezone izveo samo jedno slobodno bacanje!

ben simons Sions iz vremena dok je nosio dres Filadelfije, dok je bio jedan od najboljih igrača lige Foto: Tanjug/Ap

Sa Simonsem na terenu Netsi imaju negativan skor ove sezone, 3-7, i jasno je da njegovo prisustvo u igri nije dobar i da uticaj na nju praktično i ne postoji. Sve to dovelo je do velikog nezadovoljstva koje se sada već ozbiljno nagomilalo u taboru Bruklina na svim nivoima.

Pozivajući se na izvore oko kluba, "Athletic" prenosi da je frustracija oko Simonsa narasla poslednjih nedelja unutar organizacije. Trenerski štab i igrači su zabrinuti zbog pristupa i nivoa igre koji pokazuje Australijanac, a neki čak dovode u pitanje njegovu strast prema igri. Čak i kada je igrao, Simonsove partije su bila frustracija za sve u klubu.

Simons je već dugo vremena stalna inspiracija košarkaških fanova koji su mu nedavno posvetili "tvit" u kojem su podsetili da je ove sezone postigao manje poena nego njegov nekadašnji saigrač Džoel Embid na samo jednoj utakmici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA