≫ 

Zvezda preživela Asvel u Pioniru: Crveno-beli imali +15 na poluvremenu, pa na kraju jedva slavili u Beogradu

Kakva utakmica u Pioniru i kakav kraj, heroj je Nemanja Nedović!

  • 53
Košarka Evroliga Crvena Zvezda Asvel Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde su nekako uspeli da savladaju Asvel u prepunom Pioniru sa 71:67 i tako zabeležili svoj drugi trijumf u ovogodišnjem izdanju Evrolige. Meč je bio praktično rešen na poluvremenu, ali su crveno-beli dozvolili veliki preokret francuskoj ekipi, da bi stigli do pobede tek u poslednjoj deonici.

Crvena zvezda je dosta bolje otvorila meč, Duško Ivanović je očigledno svojom autoritativnošću doneo neke nove stvari, nešto što će prodrmati ovu ekipu i to je funkcionisalo u prvih 20 minuta, išlo je kao podmazano, ali... Morao je Nemanja Nedović da rešava sve u poslednjem napadu! Potom je Asvel imao i dva bacanja, kada je trener Ivanović tražio da se napravi faul, što će se ispostaviti kao ključna odluka.

Treća deonica je bila totalna katastrofa u crveno-beloj ekipi, Asvel je krenuo da pogađa neke šuteve, krenuo je u napadu da igra bolje, dok za odbranu nisu morali da mare jer Zvezda nije mogla da se sastavi i to se nastavilo u poslednjoj deonici.

Ivanović je besneo pored terena, sve tajmaute je iskoristio negde na polovini četvrtine, a ušao je i u vrtlog sa izmenama, da bi tek u poslednja tri minuta ekipa Zvezde rešila ovaj meč. Trener Duško Ivanović će imati dosta posla da reguliše stvari sa igračima, dok mu je možda potrebno i pojačanje, kako bi sproveo svoje zamisli u delo

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nikola Ivanović sa 16 poena, Luka Vildoza je dodao 12, dok je Nedović postigao 11, od čega je sigurno ona dvojka u poslednjim sekundama. Asvel su predvodili Lajti sa 16, Kaudi sa 14, odnosno Obason sa 11 poena.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Asvel Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Crvena zvezda - Asvel 71:67

Od uvodnih minuta je Zvezda krenula da "gazi" svog rivala, što se videlo u serijama poena. Iako su u prvom napadu izgubili loptu, odmah su potom odličnim odbranama rivala pustili da skoro čitava četiri minuta odigra bez postignutog koša. Poene su redom davali Kuzmić, Holand i Vildoza, te su tako došli do početnih 9:0.

Ta prednost je potom malo opala, Asvel je oduzeo loptu Holandu, postigao je koš Dejvid Lajti, da bi odmah Vildoza uzvratio i došao do nove prednosti - 11:2. Odbrana Zvezde je nakratko zaspala, Obason je to iskoristio, ušunjao se iza odbrane i postigao 2+1.

Kako se četvrtina bližila kraju, tako je Zvezda i podizala nivo igre, te je preko Petruševa odigrala nekoliko dobrih odbrana, da bi ovaj košarkaš potom postigao i koš, a posle njega i Nemanja Nedović i to je već bilo +7, kada je i Kaudi smanjio na 17:12.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Asvel Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Druga deonica je počela mnogo bolje, Dobrić je trojkom otvorio četvrtinu, a odatle kreće totalna rapsodija Crvene zvezde. Izabranici Duška Ivanovića su vezivali koševe, "magija" Luke Vildoze je prednjačila, a Argentinac se poigravao sa odbranom Asvela kako je želeo, doslovno.

Mic po mic, koš po koš, Zvezda je uspela da ode i na +10 već u 4. minutu druge deonice. Asvel je inače skoro sedam minuta u tom delu igre bio sa samo dva poena, da bi tek u smiraj uspeli da dođu do još koševa, odnosno do devet, s koliko su i završili.

Kod Zvezde se raspucao i Nikola Ivanović, pogodio je i jednu trojku, dok kod Asvela niko nije uspeo da pogodi šut iza linije 6,75 u prvih 20 minuta.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Asvel Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Koliko god je u drugoj deonici Zvezda bila dobra, toliko je bila loša u trećoj. Nije napad bio toliki problem koliko odbrana, koja je za ovih 10 minuta primila 10 poena.

Kraj utakmice je poprilično uznemirujuć, ali na dobar način. Zvezda je gubila tokom većeg dela poslednje deonice, umalo su ispustili svoju prednost, ali su se nekako vratili na tri minuta do kraja i uspeli da okrenu rezultat.

Nemanja Nedović je na osam sekundi do kraja postigao koš za 69:67, te tako doneo prednost svojoj ekipi, a na drugoj strani je Duško Ivanović tražio da se napravi faul kako bi on odlučivao o sudbini. Pons je ipak promašio oba bacanja, Dobrić je skočio, uhvatio loptu, ali je dosuđena mrtva.

Ponovo je do nje došao Dobrić, na njemu je načinjen faul, a on je pogodio oba bacanja za 71:67.

Video: Kakav monstrum! Holand zalepio Hejnsa na poster pre zverskog zakucavanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    17. novembar 2022 | 21:21

    Pobeda trenera cestitke. Trebace Ivanovicu vremena da igracima vrati samopouzdanje, dobro su poljuljani

  • svaka cast

    17. novembar 2022 | 21:19

    Klasicna pobeda trenera

  • majstor

    17. novembar 2022 | 21:20

    Dzoni odigrao vrhunski

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA