Luda pobeda Bruklina 0.7 sekundi pre kraja, šou Japanca i buđenje "otpisanog" Simonsa

Vatanabe pogodio pet trojki, Netsi stigli do pobede poenima iz odbojke

  • 0

Košarkaši Bruklin Netsa savladali su kao gosti Portland rezultatom 109:107 pogotkom iz odbojke Rojsa O'Nila na 0.7 sekundi pre kraja čime je ovaj momak kompletirao fantastičnu partiju u Oregonu.

O'Nil je meč završio sa 11 poena, 11 skokova i 11 asistencija, dao je izuzetan doprinos trijumfu, ali su napadački glavnu reč vodili Kevin Durent i potpuno iznenađujuće - Ben Simons i Japanac Juta Vatanabe.

Pogledajte i trenutak odluke, pokušaj i promašaj Durenta, i odbojku za trijumf sjajnog O'Nila u videu na početku teksta.

Vatanabe je odigrao partiju karijere u dresu Bruklina koji još uvek čeka na povratak buntovnog Kajrija Irvinga. Japanac je bio drugi strelac tima sa 20 poena koje je isporučio Trejlblejzersima sa klupe, od toga pet trojki iz sedam pokušaja. Neke su stigle u vrlo bitnim trenucima i definitivno je ovaj momak pobrao svu slavu sa utakmice.

Konačno, proradio je i najviše kritikovani Ben Simons koji je već počeo da gubi kredite u klubu, njegovo buđenje je stiglo u pravo vreme i nejgov učinak je takođe bio od velikog značaja za pobedu. Australijanac je utakmicu završio sa 15 poena, to mu je i rekord sezone, a da li i najava kontinuirano dobrih partija pokazaće vreme.

- Bio je sjajan večeras, odradio je odličan posao komandujući u napadu, dirigovao je i u odbrani. Bio je sposoban da kontroliše utakmicu i da nas vrato u život - sipao je pohvale za Siomonsa Durent i ulio mu dodatnu dozu samopouzdanja koja je ovome sada najpotrebnija.

Durent je komandovao napadom gostiju sa 35 poena.

U poraženom timu Lilard je ubacio 25 poena, Sajmons je imao 24, Šarp 20, a Nurkić 17 poena.

U preostala dva meča koja su odigrana noćas u najjačoj ligi sveta Sakramento je nastavio dobar niz trijumfom protiv vrlo lošeg San Antonija 130:112, dok su Klipersi savladali Detorit 96:91.

Video: Garlandova noć za pamćenje, ne i Klivlendova: Pogledajte trojku za njegov 49. poen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA