≫ 

Bura u Evroligi: Jasikevičijus optužio Atamana za špijunažu, ovaj traži dokaze ili izvinjenje!

Trener Efesa izjavio da je njegov kolega sa klupe Barselone rekao njegovom pomoćniku "oslično ste snimili ste naš trening"

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Turska Foto: MN Press

Evroligaški derbi u Istanbulu između prvaka Evrope i izazivača Barselone, osim po pobedi domaćeg tima 96:86 protekao je i u znaku dvojice trenera Šarunasa Jasikevičijusa i Ergina Atamana. Gostujući strateg je u jednom momentu sa klupe oterao srpskog reprezentativca Nikolu Kalinića, dok je njegov kolega Ataman održao burnu konferenciju posle meča - optužujući Litvanca za klevetu.

Iskusni turski strateg, koji je nedavno u Beogradu imao i čarke sa selektorom Srbije Pešićem, sporečkao se na kraju meča i sa trenerom Barse, o čemu je pričao naširoko novinarima, dok je Jasikevičijus samo kratko rekao: "to je između nas dvojice".

Malo kasnije, pred medijima je bio Ataman koji je optužio Litvanca za klevetu jer je ovaj rekao jednom od Atamanovih asistenata da je "Efes snimao trening Barse pred utakmicu".

- Znate, nedavno mi je Šaras u šali rekao da će me zvati da me pita za Larkinovo stanje, da li će igrati. Nije me zvao, ali sada očekujem njegov poziv. Jer je nakon utakmice, pošto smo se rukovali, izneo teške optužbe na moj račun, rekavši: "snimili ste naš trening vrlo dobro". To je teška optužba. Šaras je moj dobar prijatelj i pozivam ga da pokaže dokaze za to što tvrdi - poručio je Ataman.

Turčin je kazao da su ga optužbe kolege uvredile i da očekuje izvinjenje ili ostavku Litvanca na članstvo u bordu trenera Evrolige.

- Nismo se spuštali na takav nivo nijednom u 4-5 godina koliko smo ovde, nećemo. Ako Šaras pozove, reći ću mu dokaži i podneću ostavku danas, ali ako to ne možeš da dokažeš, onda ćeš se ili izviniti ili podneti ostavku na mesto u bordu trenera Evrolige, zbog ovoga što si rekao mom treneru. Ovo mi se uopšte nije dopalo sa Šarasom. Ali šta vi mislite o tome, da li ćete opet napraviti naslove tipa "Ergin Ataman ponovo stvara tenzije?". To je vaša stvar - završio je Ataman još jedno njegovo burno izlaganje.

Video: Izveo je aut, a onda iz odbojke doneo pobedu Bruklinu u poslednjoj sekundi: Luda završnica meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA