Srpska košarkaška javnost bruji o potezu novog trenera Zvezde: "Na 5,7 sekundi do kraja, ovakva odluka..."

Prvo, taj potez je bio preventivno dobar jer je Asvel mogao trojkom da dođe do pobede u Beogradu, a najgore što je moglo da se desi jesu produžeci

  • 43
Duško Ivanović Foto: MN Press/ Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma tesnu pobedu protiv Asvela, a francuski predstavnik je u Pioniru pao u poslednjim momentima uz velike zasluge trenera crveno-belih Duška Ivanovića koji je izabrao dobru opciju odbrane poslednjeg napada.

Ivanović je, na 5,7 sekundi do kraja odlučio da se pravi prekršaj na dva poena razlike, iako Zvezda nije imala niti jedan tzv. mali faul.

Prvo, taj potez je bio preventivno dobar jer je Asvel mogao trojkom da dođe do pobede u Beogradu, a najgore što je moglo da se desi jesu produžeci.

Tako je Luki Mitroviću dat zadatak da faulira Iva Pona koji do tog momenta nije imao zapažen učinak, a pritom ne važi za dobrog šutera.

Ispostavilo se da je to bio odličan potez, jer je Pon promašio oba slobodna bacanja i tako otvorio Zvezdi širom vrata za pobedu.

Zvezdaška i čitava srpska košarkaška javnost nakon susreta je uočila ovaj detalj i navela ga kao presudni u pobedi, a tom mišljenju se priključio i bivši igrač crveno-belih Igor Rakočević koji je apostrofirao potez Ivanovića kao veoma iskusan.

Video: Izveo je aut, a onda iz odbojke doneo pobedu Bruklinu u poslednjoj sekundi: Luda završnica meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kasper

    18. novembar 2022 | 14:21

    Neznam o čemu bruji javnost.Izbor svakog trenera je praviti faul ili braniti napad. Evo Pešić je protiv Turaka branio i odbranio. Ranije je Vujošević išao na to da uvek ima zadnji napad i rešava utakmicu. Stvarno nerazumem kakvo se epohalno delo dogodilo ako je čovek tražio faul.

  • Ssss

    18. novembar 2022 | 14:45

    Zato sto smo navikli da gubimo zavrsnice, ovo nam je novo

  • aleksandar

    18. novembar 2022 | 15:40

    Bunkerasi Rumenko je zbog toga gubio utakmice u zadnjim sekundama zato pssst tudjmanovci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA