≫ 

Partizan u "paklu" Arene "progutao" Ponos Izraela: Makabi pao 3. put u nizu uz partiju karijere Dantea Egzuma

Crno-beli su odigrali novi dobar meč u Evroligi

KK Partizan Foto: MN Press

Košarkaši Partizana naneli su Makabiju treći uzastopni poraz u Evroligi pošto su u krcatoj Areni bili bolji 96:88, u meču 8. kola Evrolige.

Od početka do kraja susreta crno-beli su napadali rivala i pratili ritam. Posebno se istakao Dante Egzum koji je odigrao možda i najbolji meč u karijeri pošto je ostvario učinak od 21 poena, uz šut za dva 6/7, 1/1 za tri, uz 4 skoka, 5 asistencija i dve ukradene lopte.

Makabi je žestoko počeo i odmah napravio seriju od 6:0 posle koje Željko obradović traži tajm-aut. Od tog momenta, usledila je mnogo bolja igra njegovih izabranika, koji su se vrlo brzo oporavili od početnog vođstva rivala i uhvatili rezultatski priključak. Tako je, sredinom prve deonice, rezultat bio nerešen 13:13.

Sličan scenario je viđen i do poluvremena pošto je Makabi konstantno bio u vođstvu, a crno-beli su uspevali da izjednače na momente i konstantno bili "na koš" od gostiju. U ovom periodu posebno se istakao Dante Egzum koji je postigao 12 poena, ali i Smailagić koji se posle povrede vratio na teren i sa 8 poena doprineo rezultatu svog tima. Reprezentativac Srbije je uspevao da atraktivnim potezima dodatno podigne i navijače.

Takođe, svoj doprinos je dao i Matijas Lesor, pre svega, igrom u odbrani i blokadama.

I u nastavku viđena je brza igra na obe strane. Uglavnom se igralo koš za koš. Makabi uspeva do dođe do +5, Partizan odgovara mini-serijom od 4:0. Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, Makabi ponovo "dodaje gas" i dolazi do +7.

Delovalo je da crno-beli polako gube ritam, ali je Željko Obradović uspeo da, posle tajm-auta, trgne svoje košarkaše koji su pojačali odbrani i nadoknadili zaostatak. Posle trojke Nanelija, prve u drugom poluvremenu, usledilo je oduševljenje navijača u Areni, a rezultat je ponovo bio nerešen, 66:66.

Crno-beli su u poslednjih nekoliko napada odigrali čvrsto, a to im s eisplatilo pošto je Lesor sa bacanja doneo vođstvo od 69:68.

Na startu poslednje deonice Madar pogodio trojku, a onda i anter, za delirijum navijača u Areni. Stečenu prednost crno-beli su imali prednost, pre svega, zahvaljujući dobroj igri u odbrani i najboljem pojedincu na parketu Danteu Egzumu.

Sa druge strane, Makabi je pokušavao da uhvati priključak, ali u otme nije uspeo. Crno-beli su sačuvali prednost i na kraju zasluženo slavili. Partizanu je ovo 4. trijumf u 8 mečeva, dok su gosti upisali treći uzastopni poraz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apaj

    18. novembar 2022 | 22:07

    Čovicu nema vise titula.... Od 2023 kad Srb doceka decenisku promenu vlasti nadamo se da cete brzo svi klavir da stimate u garsonjeri od 5m2

  • 1992.

    18. novembar 2022 | 22:35

    Predgradje, spavaš li mirno, predgradje???

  • SaNDzAK AiRLiNES

    18. novembar 2022 | 22:40

    Molicu sledeci put gospodjice zvezdasice da se lijepo obuku kad dodju da prate Šampiona !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA