Španija skinula Amerikance sa trona: FIBA objavila novu rang listu, evo gde je Srbija

Osvajanje Evropskog prvenstva donelo je značajne bodove Španiji

  • 4
Košarkaška reprezentacija Nemačka - Španija Foto: Tanjug/AP

Objavljena je najnovija FIBA rang lista ekipa posle novembarskog "prozora", a na njoj favorizova selekcija SAD-a, pala na drugu poziciju, dok je na prvom mestu reprezentacija Španije. 

Ove godine Furija je uspela da dođe do zlata na Evropskom prvenstvu, dok je Amerike nedavno poražena od Brazila. Izgleda da ih je taj poraz koštao kada su konačni bodovi u pitanju, pa će tako u sledećim mečevima potražiti šansu da se vrate na prvo mesto.

Da podsetimo, selekcije SAD i Španije su među reprezentacijama koje su već obezbedile vizu za Svetsko prvenstvo u košarci 2023. godine.  Srbija čeka svoju šansu, pošto u februarskom "prozoru" igra protiv Grčke i Velike Britanije i jedan trijumf je dovoljan za "overu" prolaza.

Kada je reč o Srbiji, Orlovi su zadržali šesto mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    19. novembar 2022 | 12:18

    Да, потребна је само једна победа захваљујући огромном залагању из чувене Српске школе кошарке, Пантеру, Ледеју, Лесору, а посебно Анђушићу и Трифуновићу као најмлађим...

  • tesla

    19. novembar 2022 | 16:28

    Australija na trecem mestu?😅😅😅

  • Sharcevic

    20. novembar 2022 | 03:31

    Kakvi orlovi kakvi bakraci. Mi smo sapetalji sto se tice kosarke jer imamo lose trenere koji su zaostali u strucnom pogledu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA