≫ 

"Mi smo ponos Srbije": Spoj Partizana i Evrolige liči na ponovni susret davno zaboravljene braće

Crno-beli imaju velike planove ove sezone

  • 54
KK Partizan Foto: MN Press

Bajkovito, odista, deluje Partizanova povratnička sezona u Evroligi. Ne zna se da li je crno-belima više nedostajalo elitno evropsko takmičenje ili je evropskoj košarkaškoj eliti više nedostajao Partizan. Kako god da se uzme, ovaj spoj deluje impresivno iz utakmice u utakmicu, toliko uzbudljivo, liči na ponovni susret davno zaboravljene voljene braće koji su se sreli posle mnogo godina.

Emocije su se rasplamsale, vrcaju na sve strane.

Svaki meč u Areni je priča za sebe, oni koji im svedoče sa tribina imaju šta da pričaju prijateljima, roditeljima, deci, ženama, devojkama, imaće šta da prepričaju pokolenjima, jednostavno rečeno sve to što nudi KK Partizan kad je kod kuće je neponovljivo iskustvo i praznik za sva čula - to su utakmice crno-belih u Evroligi.

KK Partizan Foto: MN Press

Sinoćnji spektakl sa Makabijem je bio pečat i potvrda konstatacije o najposećenijim utakmicama i najbrojnijoj publici u najjačem evropskom takmičenju. Znalo se i ranije, osećalo se u vazduhu šta se sprema, Makabi dugo nije bio u Beogradu zbog Partizana, a poslednji put kad je gostovao, mnogi se slažu, kreirana je jedna od najupečatljivijih košarkaških predstava na ovim prostorima, prizori koji danas služe kao svojevrsna razglednica evropske košarke.

Ono sinoć bio je u neku ruku rimejk tog košarkaškog klasika za sva vremena.

Navijači su se, dakle, ponovo pobrinuli da Obradovićev tim dobije piroklastični udar energije u leđa, a igrači, nošeni tim uraganom, odužili su im se pobedom koja je odjeknula. O kojoj se priča, koja je stigla kao šlag na torti košarkaške večeri za pamćenje.

Otud i euforičan "usklik" na zvaničnom Tviter nalogu Partizana, neposredno posle velike pobede u elitnom takmičenju. Aluzija na Makabi kao ponos Izraela. Crno-beli to isto misle za sebe u domaćim okvirima.

- Mi smo ponos Srbije - stoji uz Egzumovu fotografiju i rezultat utakmice.

I Evroliga je bila impresionirana, slike iz Arene su se "delile" na brojnim košarkaški i navijačkim stranicama, nije bilo ravnodušnih na sve ono što je ukrasilo sudar Makabija i Partizana.

Oduševljeni su bili svi kojima crno-bela boja bliska srcu, znani i neznani, Bogdan Bogdanović između ostalog, bivši predsednik Srbije Boris Tadić - svi opet slave velike Partizanove evroligaške pobede i čvrsto veruju da se ovaj san neće skoro završiti.

Ostaje samo jedna nedoumica i misterija sa meča, iz navijačkog ugla gledano - kome je bila upućena poruka koja je dominirala i koja je sve oduševila?

"Znam ih deset godina, veliki su to razbojnici".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lux

    19. novembar 2022 | 14:40

    Naravno da je Partizan ponos Srbije.Vidjeli smo los pokusaj da se od malog nebitnog kluba uz pomoc drzave , udbe , sudija napravi neka konkurencija srpskom ponosu al ne ide pa ne ide.Laznjak se lako prepouna.Bozuterija uvjek pocrni .Dozivljavala je Srbija sramotne dane sa laznjacima a na zalost i sad se to dogadja.Zali Boze narodnog novca otetog od male djece da bi se platili isluzeni penzioneri koji su ko fol bili pojacanje..zato je PARTIZAN ponos Evrope a ne samo Srbije i postenog Srpskog naroda..zna se znace se i uvjek se znalo ko je ko a ko niko i nista

  • lesapfc

    19. novembar 2022 | 14:46

    Jedan lik iz Železnika na aparatima.

  • 🔴🔵⚪

    19. novembar 2022 | 14:49

    Још једном смо показали да смо најбољи навијачи на свету и да уз наш хук са трибина, можемо сваку екипу да победимо🖤🤍🖤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA