Zvezda kao preporođena od dolaska Ivanovića: Cibona ispraćena u Zagreb sa ogromnom razlikom!

Odličnu utakmicu su rešili u trećoj deonici crveno-beli, a predvodio ih je Nemanja Nedović

  • 21
KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde su na veoma ubedljiv način slavili protiv Cibone sa 92:53 u Pioniru u meču 7. kola ABA lige. Ovo je druga uzastopna pobeda crveno-belih koji su promenili i trenera, što se ispostavilo kao dobra "šok terapija".

Igra Crvene zvezde u meču sa Cibonom je na samom startu delovala smušeno, nezainteresovano, iako je sam početak sa dve trojke i prednošću od 8:2 obećavao dosta više. Cibona je ipak uspela da se trzne, da napravi taj iskorak i učini meč zanimljivim, no, to je trajalo veoma kratko. Kratko, do druge četvrtine.

Nemanja Nedović je bio taj "iks faktor" u drugih 10 minuta, postigao je tri vezane trojke u tri napada, kasnije je svoj košarkaški saldo uvećao do čak 24 poena uz pet pogođenih trojki, ali ipak, ova serija je bila prelomna.

Zasluge za ovakvu igru, ovakav "apgrejd" idu Dušku Ivanoviću, koji je svojim autoritetom uspeo da napravi koheziju u ekipi i koji je očigledno pronašao ulogu Filipu Petruševu koji je imao jednu od najboljih partija uz besprekoran šut iz igre. Tek je početak, a Duško Ivanović se već čini kao dosta dobar izbor za mesto trenera.

Najefikasniji u ubedljivoj pobedi Zvezde bio je gorepomenuti Nemanja Nedović sa 24 poena, Petrušev je dodao 14, dok je u Cedeviti najbolji bio Aleksandar Aranitović sa 10 poena.

KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

4/4

00:00 (72:46) - Završena je i treća četvrtina.

01:34 (70:46) - Nemanja Nedović je pogodio i trojku, njegovu četvrtu na ovoj utakmici.

03:34 (67:46) - Pogodio je Ben Bentil trojku, potom je poentirao i Luka Mitrović, da bi Nedović sa dva bacanja odveo Zvezdu na +25. Ipak, Cibona je preok Aranitovića i Bundovića opet uspela da smanji rezultat.

05:55 (60:40) - Prvi put na meču Zvezda ima +20 u odnosu na svog rivala!

KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

08:13 (55:40) - Ivanović je odličan na startu drugog dela. Vezao je brzih pet poena.

3/4

00:00 (50:38) - Trojkaa Vildoze u poslednjim sekundama! Zvezda na +12 završvava poluvremen

02:00 (47:35) - Novi nalet Cibone, ali je Zvezda uspela da se "odbrani" i zadrži na dvocifrenoj prednosti.

04:11 (44:28) - Odlepila se Zvezda već na +16, sasvim malo je dovoljno crveno-belima da uhvate zalet u ovom meču i pokažu od čega su satkani.

07:14 (35:24) - ALEEEEJ UUUP! Nikola Ivanović je nabacio lotpu blizu koša, a Petrušev je doleteo i to zakucao.

 

08:45 (27:22) - Druga deonica je počela sa dve trojke Nemanje Nedovića, koji se očigledno i dalje uigrava.

2/4

00:00 (21:20) - Napadački nastrojena četvrtina sa obe strane. Zvzeda je bila dosta bolja u određenom delu, ali je potom taj deo otišao na stranu Cibosa. Sve u svemu, izjednačena utakmica.

03:00 (14:14) - Cibona je sustigla prednost Crvene zvezde, da bi potom crveno-beli odgovorili preok Petruševa, ali to je trajalo samo nekoliko sekundi pre nego što se sve vratilo na nerešeni ishod.

05:11 (9:4) - Obe ekipe su ušle u seriju promašaja, kod Zvezde je Dobrić promašio oba bacanja, da bi potom Aranitović promašio trojku. Kod Zvezde su šuteve promašili i Bentil i Martin, a da bi konačno poene postigao Aleksandar Aranitović sa linije slobodnih bacanja.

07:27 (8:2) - Odličan početak za Crvenu zvezdu. Branko Lazić je pogodio trojku na samom početku utakmice, potom je Hasan Martin odlično ugurao pod koš odbranu Cibone, da bi trojku postigao i Luka Vildoza. Na drugoj strani je Mazalin pogodio dvojku.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde će na svom parketu dočekati ekipu Cibone iz Zagreba u meču 7. kola ABA lige, što će ujedno biti i debi Duška Ivanovića u regionalnom takmičenju, posle uvodne pobede u Evroligi. (Arena sport 1 premium, 16.00)

Crvena zvezda ulazi u ovaj meč sa ogromnim vetrom u leđa, koji su "zaradili" pobedom protiv Asvela pre nekoliko dana u Evroligi, kada su slavili u veoma napetoj završnici sa 71:67.

Ipak, svesni su činjenice crveno-beli da će morati dosta toga da poprave ukoliko žele da se nadmeću za trofeje u ovoj sezoni, što je istakao i sam trener. Naredni rival jeste ekipa Cibone koja ima skor od tri pobede i tri poraza, dok Zvezda ima četiri pobede i jedan poraz.

Video: KK Crvena zvezda ima novog trenera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    19. novembar 2022 | 18:07

    Ovaj trener uradio vise za 3 dana nego Jovanovic za 3 meseca

  • Nik

    19. novembar 2022 | 16:45

    Uskoro gazimo i bratski klub cibone.....male tudjmanovce

  • Koča

    19. novembar 2022 | 15:39

    IDEA - Cibona... Hrvatsko gospodarstvo sigurno dobija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA