"Alba je ekipa koja mi se dopada, to je sistem najboljeg španskog trenera": Ivanović hvalio protivnika u El

Trener Crvene zvezde je oprezan pred ovaj meč

  • 17
KK Crvena zvezda, Duško Ivanović, Nebojša Čović Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su doživeli pravi preporod otkako je na klupu stigao Duško Ivanović. Zabeležili su dva pobeda, jednu u Evroligi i jednu u ABA ligi, no, sada sledi pravi izazov protiv Albe u Berlinu.

Pobeda protiv Asvela u Evroligi je bila poprilično neizvesna, do poslednjih sekundi se nije znalo u čiju će korist otići meč. Nemanja Nedović je preuzeo odgovornost, rešio je utakmicu i doneo Zvezdi drugu pobedu u Evroligi.

Trener Zvezde, Duško Ivanović, imao je samo reči hvale za Albu.

- Gledao sam i pratio Albu i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Izgubili su neke utakmice, iako su vodili sa preko 20 poena razlike. Igraju jako brzo, nepredvidivi su, izvanredni šuteri - rekao je Ivanović, pre nego što je nastavio.

- Imaju igrače koji izvanredno čitaju situacije na terenu. Eto, imali su splet okolnosti neke mečeve nisu pobedili, ali mi prvo treba da mislimo o nama kako ćemo, pa ćemo onda o njima. Taj sistem koji je uspostavljen u Berlinu je sistem najboljeg španskog trenera Aita, koji je sa mladim igračima pravio rezultat. Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu jer oni imaju zaista vrlo,vrlo veliki broj laganih koševa

Video: KK Crvena zvezda ima novog trenera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomica

    21. novembar 2022 | 17:08

    Izjednačeni su timovi ali sa novim trenerom i pojačanjima koje Duško izabere, Zvezda će se žestoko boriti za vrh tabele eurolige i da se uigrava za sledeču sezonu gde bi tada osigurala poziciju za borbu u prvih 4 ekipa. Zvezda je uvek Zvezda, respektuju je s v i.

  • BOBA

    21. novembar 2022 | 18:27

    Zvezda je samo jednom dobila Albu i to u Pioniru kada ih je trenirao Saša Obradović,ne odgovaraju Zvezdi,igraju trči i pucaj,dobri trojkašivi kada im krene šut mogu svakog da dobiju,dobra odbrana je ključ i strpljiv napad bez gubljenja lopte i primanja lakih poena iz kontre i tranzicije.Sikma im je alfa i omega,protiv Zvezde je nezaustavljiv

  • Da se zna

    21. novembar 2022 | 15:38

    Duplo bolji od Zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA