Sramota Barselone: Navijači Partizana ostali ispred hale, kažu da su im tražili da bace šalove kako bi ušli

Ne baš sportski potez katalonskog kluba, koji je prozvao i Željko Obradović

  • 9
Navijači Partizana Foto: Twitter - Printscreen - Grobari

Kao grom iz vedra neba sinoć je stigla vest da je Barselona odlučila da zabrani navijačima Partizana, čak i onima koji imaju kupljene ulaznice za meč, da prisustvuju susretu između katalonskog i beogradskog kluba u "Blaugrani".

Zbog toga se oglasio i predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, koji je rekao da je čak pisao i čelnom čoveku Katalonaca, Đoanu Laporti, ali da nije naišao na razumevanje zbog čega su mnogobrojne pristalice beogradskog kluba ostale ispred dvorane.

Naime, problem je nastao u tome što Katalonci zbog bezbednosti nisu bili spremni da dopuste ulazak navijačima na druge sektore tribina, a pojedinima koji su proputovali i nekoliko hiljada kilometara kako bi gledali Partizan, time je zabranjen ulazak na sportsku priredbu bez ikakvog valjanog razloga.

Sve bi bilo dobro da je Barselona odlučila to par dana pred meč, a ne na dan same utakmice što je prouzrokovalo velike probleme, jer su ljudi bespotrebno dolazili i samo trošili svoj novac za put i smeštaj.

Svedočenja pojedinih navijača sa Tvitera govore da je obezbeđenje tražilo od njih da bace šalove ili majice u kantu za đubre kako bi mogli da uđu u dvoranu, što se naravno mnogima nije dopalo i jednostavno su ostali i ispred i zdušno navijali.

Pa opet, neki su rešili i da se poigraju sa članovima obezbeđenja, pa su u četvrtoj četvrtini uspeli da ih savladaju i da im uteknu na tribine kako bi pogledali poslednjih sedam - osam minuta susreta.

Svakako, treba videti da li će Evroliga reagovati na nesportski potez Barselone i izdati neku vrstu upozorenja da u budućnosti ne čini slične stvari. Košarka se, na kraju krajeva, igra baš zbog tih navijača.

Video: Željko Obradović došao u Pionir da navija za Srbiju protiv Turske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    23. novembar 2022 | 08:47

    pamti pa vrati oko za oko zub za zub

  • oz

    23. novembar 2022 | 09:07

    “Cak i onima s kupljenim ulaznicama”…grobarska posla

  • Др

    23. novembar 2022 | 09:38

    И!? Да то сада није разлог што изгубисте!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA