≫ 

Očajna odbrana "uništila" Partizan u Madridu: Real ubacio čak 105 poena, crno-belima ne vredi ni sjajan napad

Delovali su crno-beli relativno dobro u prvom poluvremenu, ali je u nastavku došlo do preokreta situacije

  • 89
Uroš Trifunović Foto: KK Partizan - ABA liga

Fantastičan napad, ali užasna odbrana, iz toga Partizan nije mogao da izvuče trijumf na terenu jednog od najjačih timova Evrolige. Real Madrid je zaigrao dobro onda kada je bilo najpotrebnije, zatvorio kapije i stigao do pobede u Vizink Centru - 105:97.

Jednostavno, ključno je bilo to što je Partizan u dve deonice dopustio rivalu da mu ubaci po 32 poena. Defanziva je kao mnogo puta do sada ove sezone bila vrlo, vrlo loša. Tek na momente su crno-beli uspevali da zaustave Kraljeviće.

Mnogo toga pošlo je u pravom smeru na početku utakmice za Partizan, ali je bilo jasno da je takav nivo igre gotovo nemoguće održati, naročito kada igrate na parketu jednog od najjačih timova Evrolige.

Trojke, skok, energija, sve je to bilo na strani crno-belih, koji gotovo da nisu mogli da promaše. Očekivala se donekle efikasna utakmica u Vizink Centru, ali verovatno niko nije mogao ni da pomisli da će Partizan posle te prve četvrtine stati na tri poena od rekorda Evrolige po broju postignutih poena za deset minuta igre.

Real ne bi bio Real da u nastavku nije zatvorio kapije. Kraljevići su odigrali mnogo pametnije, stegli su odbranu, što je dalo rezultat gotovo momentalno. Partizan više nije imao otvorene šuteve i počeo je da se muči, a odbrana je nastavila da "propušta".

KK Partizan Foto: MN Press

Kao što smo rekli, gotovo da obe ekipe nisu ni imale promašaje tokom prve deonice. Ređao se koš za košem, na snazi je bila prava rezultatska klackalica, a Partizan je naročito bio impresivan sa distance, gde je pogodio veliki broj trojki, od čega poslednju uz zvuk sirene preko Danila Anđušića za sasvim solidnih +6 posle uvodnih deset minuta.

Nastavak meča nije mogao da zadovolji navijače Partizana. Crno-beli su za šest minuta druge deonice postigli samo dva poena, dali Realu da postigne čak 20 i da preokrene situaciju u svoju korist. Išla je razlika i do +10, ali su se onda Željkovi momci ipak trgli i ponovo trojkom Anđušića uz zvuk sirene smanjili na veoma prihvatljivih minus tri.

Treća četvrtina podsetila je pomalo na onu prvu. Obe ekipe su našle svoj napadački ritam. Koš je padao za košem, a crno-beli su održavali priključak za Realom i nisu mu dopuštali da se toliko odvoji sve do pred sam kraj. Tada je usledila serija grešaka, Zek Ledej je posle dobrog perioda i nekoliko trojki izgubio nekoliko lopti iz čega se izrodila dvocifrena razlika Kraljevića, koja je bila tu pred poslednju četvrtinu.

Kako je krenula poslednja deonica, tako je Real nastavio da "teroriše" crno-bele trojkama. Malo po malo, otišli su Kraljevići i do +15, gotovo neprimetno, ako pogledamo da je susret bio gust do samo nekoliko minuta lane. Trzali su se crno-beli pokušavali da barem unesu dramu u "Vizink Centru", ali je očajna odbrana koštala crno-bele boljeg rezultata.

Sledi možda i jedan od najvažnijih duela za Partizan u sezoni, derbi protiv Crvene zvezde u ABA ligi u gostima. On je na programu u ponedeljak uveče, a interesantno je da su sada dva tima poravnata na tabeli Evrolige po broju pobeda, iako je do pre dva kola situacija bila dijametralno drugačija.

STATISTIKA UTAKMICE

Real Madrid - Partizan 105:97 (32:40, 22:11, 32:23, 19:23)

Dvorana: Vizink Centar, Madrid

Sudije: Fernando Roka (Portugal), Karmelo Paterniko (Italija), Amit Balak (Turska)

Real Madrid: Vilijams-Gos 8, Kozer 2, Abalde 2, Hezonja 15, Rodrigez, Dek 15, Poarije 4, Korneli 6, Tavares 17, Ljulj 20, Endiaj 2, Musa 14

Partizan: Ledej 20, Panter 16, Papapetru, Egzum 17, Brodzijanski 8, Naneli 15, Glas, Lesor 8, Trifunović, Anđušić 13, Madar

UŽIVO KOMENTAR

IV ČETVRTINA

10. minut (105:97) - Neiskorišćen napad Partizana, a onda faul Nanelija. Idemo mi na novi tajmaut, nezadovoljan je sada Žoc. Postiže oba penala Abalde, onda daje koš i Ledej. Tavares takođe precizan. Trojka Egzuma. To je to. Kraj meča.

8. minut (101:92) - Novi promašaj Tavaresa. Ode ta lopta na konstrukciju. Tajmaut Reala. Faul nad Lesorom. Dva bacanja. Da li mi to dobijamo dramu? Pogodio je oba. Promašaj Serhija Ljulja. Puče stotka, koš kad mu vreme nije. Dvojka Deka. Matijas Lesor pravi faul u napadu. Deluje da će to biti to. Nema koša Ljulja.

6. minut (99:90) - Pogodak Lesora, odmah potom i Džanana Muse. Još je i fauliran. Musa postiže i koš sa linije penala. Samo jedan do stotke.  Probudio se Matijas. Novi koš. Sada promašuje Abalde za dva poena, a Egzum sa dva pogođena bacanja smanjuje na jednocifreni deficit.

4. minut (97:84) - Izgubljena lopta Reala, isteklo je vreme za napad. Papapetru promašuje za dva posle moćne blokade Lesora nad Poarijeom! Koš Dantea Egzuma za dva, da li Partizan ima snage da unese dramu? Abalde je promašio, Panter je fauliran. Izgubljena lopta Partizana, ali srećom Musa promašuje trojku. Ali loše građene i hvata loptu Poarije. Imaće tri slobodna bacanja Džanan. Tajmaut Žoc. Dva pogotka Džanana.

2. minut (95:82) - Odmah na početku jak udarac Marija Hezonje, za kojeg se pričalo da bi mogao da dođe u Partizan. Trojka. Onda koš Pantera za dva uz faul i pogođeno dodatno bacanje. Pa trojka Džanana Muse, pa dvojka Egzuma uz faul i pogođeno bacanje, dakle 12 poena za jedan minut?! Trojka Gosa. Nastavlja se kanonada Reala. Blokada Poarijea nad Panterom, a Egzum je uhvatio ofanzivni skok. Lesor fauliran. Onda postiže svoja prva dva poena večeras, verovali ili ne.

KK Partizan Foto: MN Press

III ČETVRTINA

10. minut (86:74) - Bivši igrač Partizana zabija nož u leđa. Najdžel Vilijams-Gos postiže trojku u nezgodnom momentu. Srećom je tu Dante Egzum da uzvrati dvojkom, ali odmah potom Vlada Brodzijanski pravi faul za bacanja Tavaresa. Pogađa Valter bacanje. Hezonja potom ide da šutira penale, sada i on precizan oba puta. Opet Vilijams-Gost postiže trojku posle promašaja Egzuma.

8. minut (78:72) - Loša komunikacija Ledeja i Nanelija. Izgubljena lopta. Ljulj konačno promašuje trojku. I ide Vlada Brodzijanski, trojka! Faul u napadu Kozera! I neverovatno zaista, Ledej opet gubi loptu, a trojku postiže Džanan Musa. Ledej promašuje, a Dek postiže nova dva poena. Zek Ledej sada čini mnogo grešaka, faulirao je Deka, a ovaj je pogodio i dodatno slobodno bacanje. Trojka Kevina Pantera!

6. minut (72:66) - Faul Anđušića nad Ljuljom na šutu za tri poena... Prvo promašuje, drugo pogađa, treće pogađa. Nije pogodio Brodzijanski sa distance. Gabrijel Dek to kažnjava, nova dva poena, raste razlika... Ali opet Zek Ledej! Opet sve podseća na prvu četvrtinu. Trojka! Promašaj Kozera sa distance. Ofanzivni skok Tavaresa i zakucavanje. Ma može, ide trojka Kevina Pantera! Promašaj Kozera. Rampa Ledeja, ali strašni Tavares postiže nove poene iz ofanzivnog skoka. Ne može mu niko ništa. Faul Ljulja, TV tajmaut.

4. minut (64:60) - Ne vredi, nadrealni Ljulj... Opet daje trojku. Ali Zek Ledej vraća! Tavares fauliran od strane Nanelija na zemlji. Gubi loptu Korneli, krade to Brodzijanski. KP postiže još jedan koš, onda stiže prvi pogodak Kozera, ali i promašaj Nanelija.

2. minut (59:55) - Opet neuspešan napad Partizana na početku četvrtine. Srećom Korneli gubi loptu, a Panter će imati dva bacanja na drugoj strani terena. Kevin mora da bude sigurniji na liniji penala, opet promašuje prvi put. Drugi je precizniji. Dek postiže dva poena iz ofanzivnog skoka. Panter gubi loptu... Fauliran je Valter Tavares od strane Brodzijanskog. Trojka Ljulja, pa trojka Nanelija.

KK Partizan - KK Split, ABA liga Foto: MN Press

II ČETVRTINA

10. minut (54:51) - Sam je opet Panter, opet je promašio trojku. Neverovatno... Neće ga šut nikako. A Kornelije to koristi, postiže dodatna dva poena. Brodzijanski neprecizan za tri poena. Panter će imati dva penala i pogodiće samo jedan. Faulira Tavares Kevina Pantera. Poslednji posed za crno-bele. Trojka Anđušića, sjajno!

- Rišarlison daje i drugi gol za Brazilce. Srbija u nokautu u Kataru, za vas koji ne gledate fudbal... Sjajan gol, nema šta.

8. minut (52:47) - Hezonja neprecizan za tri, lopta je za Partizan. Brodzijanski polaže nakon greške Reala. Nema koša Poarijea. Fauliran je Kevin Panter. Potom trojka Zeka Ledeja. Tajmaut Real Madrida. Izgubljena lopta Tavaresa. Onda i Anđušić čini isto, pa onda opet Tavares. Promašuje trojku Kevin Panter.

6. minut (52:42) - Hezonja postiže još dva poena, a Partizan je posle 40 poena u prvoj četvrtini sada na 2 u četiri i po minuta?! Hezonja ubacuje trojku. Tajmaut. Kakav pad crno-belih u igri. Nastavlja se katastrofa crno-belih, promašaj Pantera, pa zakucavanje Poarijea. Ni Egzum ne pogađa trojku.

4. minut (45:42) - Koš Poarijea za vođstvo Reala, a onda prekršaj Hezonje. Promašaj Dantea Egzuma. Dodatna dva poena Ljulja, nema kraja ovoj seriji Madriđana. Opet crno-beli užasni u drugom kvartalu. Ledej promašuje...

- Za vas koji ne pratite meč Srbija - Brazil, Rišarlison je dao gol za 1:0...

3. minut (41:42) - Pogađa Ljulj dva slobodna bacanja posle faula Danila Anđušića. Dva poena Egzuma, a onda trojka Marija Hezonje. Topi se ona razlika Partizana. Toliko poena i na startu ove četvrtine... Naneli gubi loptu i ide napolje, pa će umesto njega na teren Panter. Evo još dva poena za Real, Endiaje. Stao je Partizan, vidi se pad u igri i tajmaut traži Žoc.

2. minut (34:40) - Odmah na startu Danilo Anđušić gubi loptu, a Egzum je faulirao Hezonju za dva penala. Ovaj pogađa oba. Naneli neprecizan sa poludistance. Gledaće se čija je lopta, Žoc je tražio čelindž! Loše, ostaje posed za Real. Serhio Ljulj je blokiran od strane Matijasa Lesora. Hezonja potom promašuje za dva.

KK Partizan - KK Split, ABA liga Foto: MN Press

I ČETVRTINA

10. minut (32:40) - Ledej je fauliran od Poarijea. Real je sada ispunio bonus. Postiže dva poena Ledej. Serhio Ljulj gubi loptu, a Kevin Panter je neprecizan sa distance. Ipak, Ljulj je napravio faul nad Nanelijem za dva penala. Pogađa Naneli oba puta. Koš za Kornelija za dva. Kevin Panter promašuje trojku. Hezonja gubi loptu. Trojka Egzuma! Papapetru faulira na četiri sekunde do kraja Ljulja. Dva pogođena bacanja. TROJKA ANĐUŠIĆA! 40 poena Partizana u prvoj četvrtini, neverovatno! To je samo tri manje od rekorda Evrolige koji drži Makabi iz 2010. godine.

8. minut (28:30) - Naneli promašuje, pa se ispravlja. Serhio Ljulj uzvraća trojkom. Dva poena Ledeja, a onda trojka Kevina Pantera! Promašuje Džanan Musa, hvata loptu Ledej. Naneli! Za dva! Šta je ovo?! 55 poena za sedam minuta i 42 sekunde. Trojka Ljulja! Da li će ovo biti najefikasnija četvrtina ikada u Evroligi?!

6. minut (22:21) - Opet Brodzijanski pravi faul, već upada u probleme, dva penala za Tavaresa. On sada pogađa samo jedno bacanje. Promašaj Danila Anđušiča, pa koš Tavaresa, strašno veliki broj koševa. Mnogo drugačiji meč u odnosu na Barselonu. Faul Muse nad Nanelijem. Trojka Brodzijanskog, a onda dvojka Tavaresa, zaista kao da nema odbrana na ovom meču. Faul nad Ledejom, opet bacanja. TV tajmaut. Dva pogođena bacanja Ledeja. Koš Deka. Nema stajanja, biće 60 poena u četvrtini, ako se dva tima ne zaustave. Panter gubi loptu, koš Deka iz kontre.

4. minut (13:16) - Danilo Anđušić pogađa trojku posle promašaja Deka, lepa prednost! Vilijams-Gos gubi loptu još jednom. Dek ipak potom se ispravlja i pogađa, ali evo trojke Nanelija! Kako se brzo igra... Džanan Musa takođe precizan. Zek Ledej promašuje sa distance. Korneli je fauliran od strane Zeka Ledeja. Kornelije pogađa oba penala, Danilo uzvraća dvojkom. Svaki šut je koš, neverovatno. Dvojka Tavaresa. Još je i fauliran i imaće bacanje. Pogodio je i dodatno bacanje. Trojka Nanelija!

2. minut (4:5) - Tavares osvaja loptu za Real na podbacivanju i odmah postiže prva dva poena. Vladimir Brodzijanski promašuje za dva pod košem, odmah potom na drugoj strani Naneli pravi prekršaj. Novi prekršaj, Naneli nad Musom, ovoga puta za dva slobodna bacanja. Džanan je precizan oba puta. Anđušić je fauliran od strane Vilijams-Gosa, takođe će imati dva penala. Pogodiće oba puta i on, a Dek odmah potom gubi loptu. Ledej pogađa za tri poena, prvo vođstvo crno-belih.

STARTNE POSTAVE

Real Madrid: Vilijams-Gos, Dek, Kornelije, Musa, Tavares

Partizan: Naneli, Anđušić, Panter, Ledej, Brodzijanski

KOMENTAR PRE MEČA 

Nažalost, ovaj meč nije mogao da bude pomeren za dan, što treba da inicira domaćin susreta, tako da će navijači Partizana biti na teškim mukama - da li gledati Orlove protiv Selesaa ili svoj voljeni tim protiv Kraljevića.

Željkov tim neće moći da računa na AlenaSmailagića koji se ponovo povredio i moraće da odsustvuje sa terena čak šest sedmica. Što se ostalih tiče, situacija je redovna.

Sudije meča biće Fernando Roka iz Portugala, Karmelo Paterniko iz Italije i Amit Balak iz Turske.

Video: Saša Dončić o Crvenoj zvezdi i danima provednim u juniorskom timu na Malom Kalemegdanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    24. novembar 2022 | 23:29

    Ono što nisam očekivao od Željka a to je da vodi srpsku košarku u propast. Samo dva srpska igrača u rosteru! KK Partizan je postao kao FK Čelzi ili Man. Siti!

  • auuuu

    24. novembar 2022 | 22:59

    105 poena bez 5 startera Reala...da je igrao Yabusele ili Rudy dali bi 140 poena

  • Smeh

    24. novembar 2022 | 23:22

    Cirkus, kolike pare drzave spiskane u ekipu kojoj svaka druga da 100 koseva, trener ne moze da vodi ni KK Kolubaru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA