≫ 

"Imali smo probleme, nismo imali visoke igrače": Željko Obradović otkrio razlog ubedljivog poraza u derbiju

Trener crno-belih je bio poprilično kritičan zbog ovog poraza

  • 85

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Partizan sa 90:74 u prvom ovosezonskom derbiju, gde je pokazala znatno veći napadački arsenal, o čemu svedoči i broj postignutih poena koje je postigla crveno-bela ekipa.

Partizan je odigrao prvo poluvreme sasvim dobro, da bi doživeli potpuni krah u samoj završnici, što je istakao i sam Željko Obradović, trener crno-belih.

- Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Žao mi je jer smo igrali 35 mintua dobru utakmicu, bili u prilici da se vratimo i onda odigramo katastrofalnu završnicu. Tu je cela suština. Problem je bio zadnjih pet minuta, imali smo problema u pripremi. Lesor nije trenirao od Reala, večeras je probao da se zagreje, imao je bolove, pokušali su da mu pomognu.

- Rekao je da je spreman i igrao je koliko je igrao. Smailagić takođe, doktori u Madridu su rekli da mora da pauzita šest sedmica, tražio je da igra, stavili smo ga u tim i nije spreman. Brodzijanski takođe, visok igrač, nov je, treba mu vremena. Ali bez obzira na to, odigrali smo katastrofalnu završnicu, zadnjih pet minuta i zato je ovakva razlika.

Upitan je Željko Obradović i da prokomentariše činjenicu da je potpuno zakazao jedan od najboljih napada Evrolige, odnosno, napad Partizana.

- Ma nema šta da komentariše, ljudi pričaju i neka nastave da pričaju. Ja se bavim stvarima koje su bitne za moj tim.

Košarka KK Crvena zveza - Partizan Foto: MN Press

Dosta veliku prednost je Zvezda napravila i u reketu, gde je postigla čak 42 poena naspram 18 koliko je imao Partizan.

- Pa jedan od razloga, može da se vidi koliko smo igrali sa klasičnom peticom, koliko ne. Plus neke druge stvari koje su bitne za utakmicu, koncentracija kako postavljaš utakmica, koncentracija kada se igrači Zvezde zalete i skinu loptu na slobodnim bacanjima. Kada imaš drugu ,treću šansu, rezultat je takav. Bez obzira na to smo imali zadnjih pet minuta, tajmaut, dva nerezonska šuta, tri izgubljene lopte zaredom. Bacanje lopte direktno u ruke, kontranapad, nameran faul i sve se skupi.

Veliku muku za crno-bele su napravili i Luka Vildoza i Nemanja Nedović, koji su igrom jedan na jedan uspevali da probiju odbranu skoro svakoga puta.

- Ništa, mi smo spremali utakmicu, obojica imaju kvalitet. Probali smo da odreagujemo, u velikoj većini situaciji ne i to je to. I tačno tako, jedan na jedan igra, pre svega u prvom poluvremenu.

Za kraj je Željko Obradović upitan i o tome da li je ovo najbolji derbi u prethodnom periodu, ali nije želeo ništa da prokomentariše.

- Ne znam, to je vaša procena. Ja na klupi sedim i pokušavam da vodim ekipu, u nekim trenucima to uspeva, u nekim ne uspeva i moram da vidim zbog čega je to tako. Imaju kvalitet, mi imamo kvalitet i to treba dokazivati iz utakmice u utakmicu. Prva utakmica, prvi derbi, biće ih još mnogo i videćemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znao sam

    28. novembar 2022 | 23:53

    Svi krivi samo on nije. Nismo Imali centre, a kao neki Centar je Kuzmic I Mitrovica, ajde ne brukaj se. Jednom reci kao pravi trener ja sam kriv I tacka. Svi vec znaju da nam sa lakocom mogu uvaliti stotku, a mi retko kome kos vise. Razocarani smo u tebe I to debelo.

  • Skorpion

    28. novembar 2022 | 23:39

    Kad izgube u ABA nemaju centra, kad izgube u Evroligi nemaju bekove, kad izgube u Evrokupu nemaju krila a meni se sve cini da nemaju trenera.

  • Мака

    28. novembar 2022 | 23:12

    Ахахахахах,блавор!! Ееее мој балванеее,Звезда прошле сезоне са Кузмићем (само прва четвртина) после без центра је играла. А ти имаш њих 5 🤦🤦😂😂 е балванееее 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA