≫ 

Nije samo da pokušava, sada ozbiljno pogađa: Pokuševski najbolji trojkaš Oklahome u porazu od Pelikansa

Bravo za Alekseja

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski odigrao je još jednu ohrabrujuću partiju za Oklahomu, sve je bolji iz meča u meč, ali je dobra partija stigla u novom porazu Tandera 105:100 protiv Nju Orleans Pelikansa.

Pokuševski je za 27 minuta u igri postigao 11 poena, bio je treći strelac tima, ali najprecizniji i najbolji trojkaš ekipe.

Igrači Oklahome se nisu proslavili u šutu za tri poena, tek 12 od 38 pokušaja je ušlo kroz obruč rivala, a Pokuševski je bio najracionalniji u šutu, pokušao je pet puta, tri je ubacio, i pokazao da mu je šut sa distance u ovom trenutku jedan od jačih napadačkih aduta.

Imao je srpski košarkaš i 4 skoka i 2 asistencije, i ono što je najvažnije od svega, trener Oklahome ga uporno drži u igri u momentima kada se utakmica lomi, nije to ni prvi put i jasno je da naš igrač polako ali sigurno postaje nezamenjiva karija u taboru Tandera.

Još smao da krenu da pobeđuju u seriji...

Pokuševski se ne libi da uzima i šuteve u trenucima kada lopta uglasvnom ide u ruke daleko najjačem adutu Oklagome Glidžusu-Aleksanderu (31p ovog puta), upravo je su aleksej i pomenuti Šaj, kreirali seriju 6:0 sa dve trojke za prilazak na četiri poena razliek na 5 minuta pre kraja - ali je odgovor stigao preko spektakularnog Zajona Vilijamsona.

Bez pomoći Brendona Ingrama i Si Džej Mekaluma Vilijamson je najviše napadački preuzimao na sebe, da li poenterski, da li u pogledu razigravanja ekipe, tek sve to što se očekivalo od njega radio je kao istinski "ol-star" i vodio Pelikanse do pobede.

Zajon je meč završio sa 23 poena, 8 skokova i 8 asistencija.

Oklahoma ostaje u donjem delu tabele Zapadne konferencije, učinak 8-13, Pelikansi su u gornjem domu sa 12-8, lošiji samo od Memfisa, Denvera i Finiksa.

Rezultati

Filadelfija - Atlanta 104:101

Vašington - Minesota 142:127

Boston - Šarlot 140:105

Bruklin - Orlando 109:102

Toronto - Klivlend 100:88

Nju Orleans - Oklahoma 105:101

Denver - Hjuston 129:113

Juta - Čikago 107:114

Sakramento - Finiks 117:122

Los Anđeles Lejkers - Indijana 115:116

 

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA