≫ 

Luka Dončić držao čas košarke šampionima: Slovenac 41-12-12, Kariju i Tompsonu se pomerio nišan

Neuhvatljiv, nezadrživ, nemoguć za čuvanje

  • 2

Kad se uzme u razmatranje MVP sezone Luka Dončić će biti tu, pri vrhu, na vrhu, može biti da je došlo njegovo vreme za te počasti. Do tada, pokazuje zašto je jedan od najvećih svih vremena - Dalas je sa njegovih 41 poenom porazio šampionski sastav Goldent Stejta 116:113.

Video: Izrešetao je Dončić trojkama Golden Stejt: Ovo je jedna od najzanimljivijih

Luka je blistao i kada su drugi parametri napadačke igre u pitanju, upisao je i 12 asistencija, ali i 12 skokova. Bio je, dakle, sveprisutan u momentu kada je Mevsima pobeda bila preko potrebna da prekinu niz od četiri poraza. I Luka je rekao dosta sa porazima. Vodio je igru, razigravao, pogađao odakle je stigao, kad god bi video pukotinu u odbrani Golden Stejta napadao je. I kad je nije bilo, napadao je i pogađao. Rečju, niko mu ništa nije mogao.

Voriorsi su mogli samo da pokušaju, da mu otežaju, da ga zaustave nisu mogli. Luka je definicija supertalenta. I to je tako. Valja pogledati sve njegove poene sa meča.

Video: Dončićev skok u napadu pa luda asistencija za brutalno zakucavanje

Nije mogao sam, razume se, iako deluje da su mu saigrači statirali i samo popunjavali broj na terenu. Tim Hardavej Džunior je bio izuzetno bitan šraf pobede sa 22 poena i važnom trojkom u finišu meča. Dinvidi je imao 14, Grin 13.

Gosti su bili "u igri" do samog kraja, imali i šut za egal koji nije pronašao metu. Klej Tompson je dobio priliku da se iskupi za užasno veče (5p, 1/6 za tri) ali i taj poslednji hitac mu je bio kao i svi do tada, pa su Teksašani konačno mogli da odahnu.

Imali su i malo pre toga Voriorsi priliku da povedu, slična situacija je u pitanju. Kari se digao na tri, ali su mu svirani koraci. Pomerao je stajnu nogu, sudije su bile dosledne i neumoljive, i bio je to možda i ključni trenutak utakmice.

Stef je sa 32 poena bio daleko najefikasniji u poraženom sastavu, ali ne i najprecizniji pošto su mu je za pet trojki bilo potrebno čak 14 pokušaja.

Rezultati

Detroit - Njujork 110:104

Dalas - Golden Stejt 116:113

Portland - Los Anđeles Klipers 112:118

Standings provided by Sofascore

Video: Nikad emotivniji Dončić otrkio kako se osećao kada je Luka otišao u Madrid sa 13 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beka

    30. novembar 2022 | 09:09

    Svaka cast Doncicu 👍

  • Pp

    30. novembar 2022 | 15:08

    Svaka čast Dončiću, ali ne razumem baš toliku potrebu naših medija za svakodnevnim izveštavanjem o njemu jer dečko nije Srbin, već Slovenac. Oni nisu ni približno pisali, niti pišu o Jokiću koji je dvodtruki MVP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA