Evroliga kaznila Anadolu Efes sa 20.000 evra zbog toga što su igrači trenirali dva puta dnevno

Čudna presuda za Atamanove postupke

  • 0
KK Efes - KK Real Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

U toku današnjeg dana stigla je jedna pomalo bizarna kazna na adresu Anadolu Efesa. Naime, klub Ergina Atamana sankcionisan je od strane Evrolige sa 20.000 evra zbog kršenja odbredbi ELPA po kojoj je dozvoljeno imati samo jedan trening u toku dana.

Tokom duplog kola prethodne sedmice, Anadolu Efes je ostavio nekoliko turskih igrača u Istanbulu. Oni su imali dodatne treninge, dok su ostali saigrači igrali utakmice protiv Milana i Virtusa u Italiji.

Po odredbi ugovora koji je ELPA potpisala sa Evroligom navodi se da drugi trening u istom danu nije dopušten u slučaju da ekipa ima dve ili više zvaničnih utakmica u istoj sedmici. Ako se desi da u jednoj nedelju klub ima manje od dva meča, onda je drugi trening u istom danu dozvoljen jednom tokom tih sedam dana.

Nije važno što igrači koji su trenirali nisu putovali na susrete u Italiju, Efes je prekršio odredbe ugovora i zbog toga je kažnjen.

Video: Izrešetao je Dončić trojkama Golden Stejt: Ovo je jedna od najzanimljivijih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA