≫ 

Šokantan kraj večeri za Partizan: Crno-beli preživeli šut Valensije za pobedu, pa ipak pali posle produžetka!

Španski tim se bolje snašao u dodatnih pet minuta

KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

Košarkaši Partizana navikli su svoje navijače na dramatične završnice, a takva jedna viđena je večeras u Štark Areni. Iako su uspeli da prežive šut Valensije za pobedu u poslednjem napadu, nisu smogli snage da dođu do pobede u dodatnih pet minuta, pa su tako produžili crnu seriju na četiri poraza u nizu - 96:100.

Završni minut regularnog dela doneo nam je veliku nervozu. Partizan je u dva navrata imao zaostatak koji je sa penala anulirao Kevin Panter, a onda je u poslednjem napadu Džons promašio trojku za pobedu.

Ipak, u produžetku je Partizan konstantno bio u podređenoj poziciji. Posle početnog udarca uspeo je da se podigne i stigne do izjednačenja, ali posle naknadnog nije. Valensija je stigla do pet razlike, što je za produžetak ipak solidna zaliha, a nju su sačuvali do samog kraja i umnogostručili muke crno-belih, iako je Željkov tim imao šansu čak i da dođe do poseda za pobedu.

Odbrana ponovo nije najbolje funkcionisala u redovima Partizana tokom većeg dela prvog poluvremena. Tek u samoj završnici su Željkovi košarkaši uspeli da pronađu ključ i zaustave raspucanu Valensiju, a veliki zaostatak imali su kada je reč o ofanzivnim skokovima iz kojih je španski tim dolazio do velikog broja koševa.

Sa druge strane, ne možemo reći ni da je napad Partizana funkcionisao kao sat, kao na nekim ranijim mečevima. Najveći manjak u odnosu na ranije viđen je u reketu gde je bilo dosta promašaja iz otvorenih situacija. Valensija je imala drugi problem, na šutu sa distance, gde je samo tokom prvog dela imala 1/11.

Prva četvrtina igrala se gotovo u potpunom egalu. Nijedna od ekipa nije uspevala da ode na neku veću prednost, a nešto slično se dešavalo i na početku druge, kada je ipak, na leđima Lopeza-Arostegija, španski tim uspeo da dođe do pet-šest poena razlike. Ipak, usledila je momentalna reakcija Partizana i vođstvo od +6 na odmoru. Probudio se Panter, a navijače i igrače je razljutila i jedna odluka Borisa Rižika da ne dosudi nesportski faul nad Kevinom na oko dva i po minuta pred kraj.

Treća četvrtina donela je dosta uspona i padova za Partizan. Posle uvodnog vođstva od devet razlike, usledio je pad i priključak Valensije. Međutim, na samom kraju četvrtine su se probudili Zek Ledej i Matijas Lesor, ubacili nekoliko važnih šuteva i stekli +4 za crno-bele pred završnicu.

Ali iako je Partizan i u četvrtoj četvrtini imao bezbroj prilika da reši meč, ušlo se u dramatičnu završnicu. Izgubljene lopte Kevina Pantera su vratile Valensiju u pravi kolosek, posle čega je španski sastav došao do četiri poena prednosti na tri minuta pred kraj utakmice, a imao je i napad da uveća tu zalihu. Na kraju, ušlo se u tešku razliku, gde je Panter postigao dva bacanja za produžetak na 11 sekundi do kraja. Potom je Kris Džons promašio trojku za pobedu.

Usledio je produžetak koji smo već opisali, čime je Partizan pao na skor od 4-7 u Evroligi i tako se dodatno udaljio od prvih osam mesta, koja vode u plej-of. Sledeće nedelje je na programu večiti derbi u elitnom takmičenju protiv Crvene zvezde, koji će se igrati u Štark Areni pred navijačima crno-belih.

STATISTIKA UTAKMICE

Partizan - Valensija 96:100 (21:21, 22:16, 21:23, 20:24, 12:16)

Sudije: Boris Rižik (Ukrajina), Šefi Šemeš (Izrael), Tomas Bisuel (Francuska)

Partizan: Vukčević, Ledej 12, Panter 19, Papapetru 4, Egzum 9, Brodzijanski, Naneli 15, Glas, Lesor 22, Trifunović, Anđušić 2, Madar 13

Valensija: Harper 14, Klaver 9, Puerto, Pradilja 6, Veb 18, Lopez-Arostegi 17, Džons 2, Ferando, Radebo 4, Dubljević 8, Aleksander, Rivero 22

KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

UŽIVO KOMENTAR

PRODUŽETAK

5. minut (96:100) - Lesor ubacuje dvojku. Sada mora odbrana da radi. Harper uspeva da prođe, besan je Željko Obradović. Trojka Džejmsa Nanelija! Dva razlike za Valensiju, koja traži tajmaut. Gubi loptu Valensija! Kakva konfuzija, gubi loptu Naneli?! Lopez-Arostegi je ukrao loptu. Panter je završio ovu utakmicu, peti faul. Dva slobodna bacanja ima Harper. Pogodio je Harper prvi put, pa i drugi.

4. minut (91:96) - Udarac za Partizan, trojka Lopez-Arostegija. Ostao je sam, to ne sme da se dešava. Promašuje Panter za tri, izlazi lopta iz koša, a ona je kod Veba. Faul Pantera. Dva pogotka Klavera, a onda samo jedan pogodak Lesora. Faul odbrane, imaće bacanja Rivero. Kako pre toga nisu bila bacanja, biće pitanje za Šefija Šemeša sigurno sa klupe Partizana. Rivero pogađa jedno bacanje. Ostaje pet razlike.

2. minut (90:90) - Dva od dva za iskusnog Klavera sa linije penala na startu dodatnih pet minuta. Imaće još slobodnih bacanja Kevin Panter. I oba će pogoditi. Dubljević odmah uzvraća. Panter promašuje za dva. A onda Veb dodaje još dva poena. Četiri razlike za Valensiju... Ledej zakucava, potpuno je bio sam. Nastavlja se drama. Lopez-Arostegi je neprecizan. Lesor dodaje još dva poena. Nerešeno!

KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

IV ČETVRTINA

10. minut (84:84) - Trojka! Kako važna i to za Pantera. Panter za dva poena, ali Harper pogađa trojku! Panter fauliran. Pogodio je oba bacanja, ali pogađa i Harper za dva poena. Tajmaut na 20 sekundi do kraja. Pogođena bacanja Pantera. Tajmaut Valensije. Promašaj, produžetak!

8. minut (75:79) - Rivero pogađa uz faul Ledeja, teška situacija za Partizan. Kevin Panter gubi loptu, već peti put večeras. Veb je srećom uzvratio. Zakucavanje Dantéa Egzuma! Tajmaut za Valensiju. Biće žestoke drame. Klaver ubacuje još dva poena.

6. minut (73:74) - Dva pogođena bacanja za Lopez-Arostegija. Nema trojke Nanelija, skok Papapetrua, od njega isto nema trojke. Ali zato ima trojke od Veba. Tajmaut Željko. Imao je Partizan brojne šanse da ovo reši, ali je opet pao. Trojka Egzuma! Kako važno! Harper gubi loptu. Greška u koracima. Ali Zek Ledej isto gubi loptu. Rivero pogađa za dva.

4. minut (70:67) - Haime Pradilja faulira Ledeja za dva bacanja. Oba pogađa Zek. Faulira Ledej potom Ćabija Lopez-Arostegija koji je dao koš i sada će da ima i dodatni penal. Nestvarno. Pogodio je i dodatni penal. Blokira Pradilja Ledeja, ali ostaje napad za Partizan. Za dva pogađa Dante Egzum! Kakva rampa Egzuma, au! Samo da se nije povredio Australijanac, jako je udario u parket, ali ustaje i nastaviće igru. Promašaj iz čiste pozicije za Harpera, onda faul Ledeja nad Lopez-Arostegijem koji hvata loptu pod košem. Ofanzivni skok za ofanzivnim skokom. Nema trojke za Ćabija. Sada će biti bacanja za Zeka zbog faula Valensije. Dva pogotka, +3 za Partizan.

2. minut (64:64) - Panter opet gubi loptu. Iz toga stiže kazna u vidu dva poena Pradilje. Lična greška za Rivera. Naneli promašuje trojku, ali Rivero poklanja loptu crno-belima. Krade je Ledej. Verovali ili ne, opet Panter gubi loptu... Požurio je kada nije morao. I kazna opet stiže. Nerešeno je, Rivero postiže dvojku.

KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

III ČETVRTINA

10. minut (64:60) - Dante Egzum, verovali ili ne, postiže prve poene na večerašnjem meču i to sa linije penala. Naneli lupa rampu Riveru. Izgubljena lopta Valensije, odnosno Lopez-Arostegija. Kevin Panter gubi loptu... Rivero postiže koš. Ništa od napada Partizana, ali se snalazi u odbrani Papapetru. Mnogo malih faulova je ostalo Valensiji i oni to sada koriste da seckaju napad crno-belih. I na kraju dvojka Lesora, zakucavanje! Ipak koš na kraju za Valensiju preko Rivera.

8. minut (60:56) - Konačno koš za Pantera. Džons je blokiran od Lesora, ali ostaje posed za Valensiju. Izgubljena lopta Lopez-Arostegija. Jako lepo, Zek Ledej je pronašao samopouzdanje. Sada trojka Lopez-Arostegija. Ali i Lesor momentalno ubacuje dvojku. Gubi loptu Haime Pradilja.

6. minut (54:53) - Ne ide trojka Partizana preko Nanelija. Veb pogađa dvojku. Naneli gubi loptu. Pogađa Harper, jeftini koševi. Imali su +9, a sada samo +3, idemo na minut odmora. Izgubljena lopta Lesora. Dubljević maši trojku, a Madar gubi novu loptu. Radebo ubacuje za dva. Samo jedan razlike.

4. minut (54:47) - Promašuje Kevin Panter ceo koš. Dubljević pogađa za dva, a Ledej je opet neprecizan. Nije raspoložen danas. Viktor Klaver ubacuje dvojku, ali moćni Jam Madar, kakav njegov meč za sada, 13. poen, trojka! Jam pravi i prekršaj. Precizan Radebo, a onda eto Ledeja, da potvrdi da je ipak raspoložen. Zakucavanje!

2. minut (49:40) - Počelo je drugo poluvreme. Koš Lesora, pa onda trojka Veba. Jam Madar po pravilu raspoložen na početku poluvremena, opet njegova dvojka, uz dvojku Nanelija posle izgubljene lopte Radeboa. Opet izgubljena lopta Valensije.

KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

II ČETVRTINA

10. minut (43:37) - Kevin Panter ima odgovor za Valensiju, a i za Rižika - trojka! Vodi Partizan. Faul u napadu na drugoj strani. Partizan ulazi u seriju. Ide u prodor Lesor i dobiće dva slobodna bacanja. Oba je ubacio. Lesor je uspeo da zaustavi Rivera pod košem. Dvojka Nanelija, dugačka, ali dvojka. Važan koš. Tajmaut Valensije. Nema koša Španaca, to je to, kraj poluvremena. Dubljević je promašio.

8. minut (36:37) - Pogodak Klavera, a onda i promašaj sa linije penala. Dugačak napad Partizana završava se promašajem Jama Madara sa distance. Kriza, velika u igri Partizana. Izgubljena lopta Džonsa. Pogoci Lesora sa linije penala. Rivero je ubacio dvojku, trojka stiže od Pantera, a sada se gleda snimak da bi se videlo da li je nesportski faul nad Papapetru. Naravno, ukrajinski sudija presuđuje da to nije nesportski faul. Panter dobija tehničku zbog protesta. I sada kanonada na sudiju Rižika sa tribina. Harper pogađa bacanje zbog tehničke, a Papapetru daje oba bacanja.

6. minut (29:33) - Haime Pradilja pogađa sa jedne ruke. Tajmaut Partizana. Nema trojke Danila Anđušića, ali se košarkaš Partizana ispravlja i dodaje dva poena. Promašaj Klavera, novi ofanzivni skok ovog tima. Nema poena za Džonsa, ali ni za Joanisa Papapetrua koji ima 0 poena do sada. Tristan pravi faul. Dva pogotka za Ćavija Lopeza-Arostegija. Klaver je napravio faul. Joanis Papapetru opet promašuje. Danilo mora da pravi faul nad Klaverom za dva bacanja.

4. minut (27:29) - Komplikuju igrači Partizana. Izgubljena lopta Kevina Pantera. Džared Harper je fauliran i imaće dva slobodna bacanja. Pogodio je oba. Pradilja stiže do novog koša, Papapetru nas vraća u egal. Zaista je vrlo tesno u Areni i igra se koš za košem. Lopez-Arostegi ubacuje još dva poena. Tristan gubi loptu zbog faula u napadu.

2. minut (25:23) - Prvi koš za Partizan u drugoj četvrtini i to preko Lesora. Opet Partizanove muke sa skokom. Pradilja promašuje, a Egzum pravi treću ličnu grešku. Rivero ima bacanja. Pogodio je oba. Ali Lesor je takođe uzvratio za dva. Rivero gubi loptu, Panter je neprecizan. Rivero neprecizan.

KK Partizan Foto: MN Press

I ČETVRTINA

10. minut (21:21) - Džejms Naneli! Komentator u Areni podiže atmosferu, Partizan vodi. Radebo promašuje za tri poena. Rivero iz naknadnog napada opet ubacuje dvojku. Lesor blokira Harpera. Valensija hvata dva ofanzivna skoka. Na kraju faul od odbrane za Egzuma. Neće biti bacanja, ovo je mali faul. Ali nezadovoljstvo odlukom ukrajinskog sudije, Borisa Rižika. Nema koša, nerešeno.

8. minut (19:19) - Fintira Ledej protiv Klavera i postiže novi koš. Ništa od trojke Radeboa, ali je tu Rivero na ofanzivnom skoku. Još dva poena za Valensiju. Ledej promašuje, a Veb gubi loptu pošto gazi liniju pored Partizanove klupe. Naneli nastavlja sa pogocima, imaće i dodatno slobodno bacanje. Precizan je i sa linije penala. Kevin Panter čini prekršaj nad Radeboom. Rivero polaže pored Lesora. A Francuz se provlači do kraja i postiže koš uz prekršaj. Imaće i dodatno slobodno bacanje. I njega je pogodio. Konačno Rivero promašuje.

6. minut (11:15) - Sam kao duh je Naneli za tri i pogađa! Međutim, Bojan Dubljević uzvraća trojkom. Jam Madar postiže svoj osmi poen i to sa poludistance. Sjajno igra Izraelac. Međutim, isto tako dobar Veb koji takođe postiže osmi poen. Gledamo i prvi TV tajmaut. Nije pogodio Brodzijanski, a na kraju lopta na skoku beži Madaru. Ispada Lesor, lake poene postiže Lopez-Arostegi.

4. minut (6:8) - Jam Madar najraspoloženiji u timu Partizana, postiže nova dva poena, posle čega uzvraća i Kris Džons. Jedno bacanje pogađa jedno slobodno bacanje od dva. Zbunio se zatim Šefi Šemeš, pokazao je faul igraču broj 14 koji ne postoji na terenu?! Lopez-Arostegi je takođe neprecizan, a Partizan hvata skok i Dubljević čini prekršaj.

2. minut (3:6) - Koš Veba na početku, a odmah potom i trojka Jama Madara. Veb je ipak raspoložen, pa dodaje još jedan koš iz reketa. Naneli promašuje za dva poena, Veb se ispravlja posle promašaja i pogađa za dva. Novi promašaj Džejmsa Nanelija, a Dubljević je uhvati skok.

STARTNE POSTAVE

Partizan: Madar, Naneli, Papapetru, Ledej, Brodzijanski

Valensija: Klaver, Veb, Lopez-Arostegi, Džons, Dubljević

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Trijumf bi crno-bele vratio na pravi put posle dva poraza na teškim gostovanjima Barseloni i Real Madridu. Ako bi do njega došli, bio bi ukupno peti u 11 kola, a tako bi prišli na korak od osam vodećih pozicija.

I sve to pred novi večiti derbi, ovoga puta u Evroligi, prvi u istoriji, koji nas očekuje naredne sedmice, a koji će se igrati pred navijačima Partizana, gde će igrači imati žestok motiv za osvetu.

Od povređenih igrača, Željko Obradović ima problem sa Aleksom Avramovićem, kao i sa Matijasom Lesorom koji se požalio na bol u laktu na prošlom meču sa Zvezdom.

Meč će suditi mešovita sudijska trojka koju čine Boris Rižik iz Ukrajine, Šefi Šemeš iz Izraela i Tomas Bisuel iz Francuske.

Video: Željko Obradović otkrio razlog ubedljivog poraza u derbiju: Imali smo probleme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar STOTKAR

    1. decembar 2022 | 23:55

    Mi grobari stotkari Sto nam svako daje 100 poena Kao da nas na parketu nema Seva nas lomi koseve sipa Nikako da izadjemo iz ovog tripa Zvezda nas vratila na fabricki reset Vec brojimo poraz broj deset Dal je Zvezda FMP ili FMP broj tri Mi ga primamo uredno svi

  • SrbskiBek

    1. decembar 2022 | 23:52

    Zasto cutite glodari !?????? Pa vi od zvezde vise i ne izlazite iz tih vasih rupa !????? Aman ljudi.pa nije smak sveta...ionako ste na foru u eliti !!! Sledece godine vi u vas cipi ripi kup..sa BURGOM i ostalim velikanima... Nije ovo ioak za vas ...realno !!!

  • Miloš

    1. decembar 2022 | 22:38

    Možda se čuvaju za Zvezdu sledećeg petka😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA