≫ 

Prvi zvižduci za Obradovićev Partizan, a paklen raspored je pred vratima

Navijači Partizana nemaju strpljenja, pritisak na ekipi sada je veliki

  • 39
KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

Košarkaši Partizana su u kontra ritmu, to je više nego upadljivo posle serije od četiri poraza (Barselona, Real, Zvezda, Valensija). Isto tako ne može se pričati o sunovratu, previše je rano za takve zaključke, ne može se govoriti ni o krizi ekipe, jer, istinu govoreći, crno-beli su poraženi od rivala najvišeg kvaliteta. Nema onda mesta defetizmu. Porazi nisu prijatni, mogu poljuljati raspoloženje ekipe i skrenuti ih sa željenog puta, međutim nisu trenutni rezultatski neuspesi ono što najviše smeta Obradoviću i igračima - to su zvižduci.

Prvi put od povratka Obradovića navijači su nezadovoljni i prvi put svoje nezadovoljstvo su pretočili u horsko zviždanje malo pošto je Valensija odnela sve sa talona Arene.

Balon euforije s početka sezone se pomalo izduvao. Nastupila je nelagoda zbog lošeg niza.

Nije dobro, jer Partizan, ovakav kakav je sada - a ranjiv je, tek čeka serija najtežih mogućih izazova u decembru, utakmice sa Efesom, Fenerbahčeom, Zvezdom, Bajernom... Partizan ne izgleda dobro zbog skraćene rotacije. Povratak Avramovića čeka se kao Nova godina, Smailagić je ponovo na poštedi, ali šta je sa ostalima?

Ovo su samo neki od najočitijih problema: Anđušić je, primera radi, u porazu od Valensije postigao samo dva poena. Ledej, Lesor i Naneli su igrali skoro 40 minuta, Egzum i Panter gotovo 30. Utrošak energije ovog kvinteta iz meča u meč je ogroman. Prave alternative, zasad, nema. Lesor je sve to podneo sa bolom u laktu, kako je otkrio posle meča Obradović.

Videli smo i Obradovića prvi put pojačano nervoznog, bespomoćnog da trenutno popravi situaciju jer na neke stvari (povrede) jednostavno ne može da utiče.

- Utisci mogu da budu različiti, ali ja se slažem. Mi nemamo trening. Ja sam rekao posle Zvezde da Lesor nije imao nijedan trening, imao je bol u laktu, tražio da bude u timu i to je bio logično gledajući celu situaciju, mi imamo probleme sa visokim igračima. Smailagić je tražio da igra na njegovu odgovornost protiv Zvezde, imao je povredu prsta u Barseloni, želeo je da pomogne timu, a onda se razboleo i nisam ga video zadnja četiri dana - secirao je kadrovske poteškoće Obradović posle Valensije.

Borba, htenje i (ne)zalaganje je ono što najviše tišti trenera Partizana, to mu unosi nemir i zabrinutost za dalje. Zadovljan je borbom samo jednog čoveka. Od ostalih traži više dok je situacija ovakva kakva je sa kadrovima kojima raspolaže.

- Lesor je odradio samo trening pred utakmicu juče. On je čovek koji nam donosi mnogo. Na utakmici od 45 minuta, da od 23 skoka, sramna 23 skoka koja smo imali, on je imao 10. Ostali su učestvovali sa 13, da vidite koliko je važan za igru energetski i za to šta radi za ekipu. Dekoncentracija, sem ovog neverovatnog odnosa skokova, kao i uz izgubljene lopte bez ikakvog razloga, gde se igralo stihijski, davila nas je atmosfera. Ako izgubiš u produžetku, znači da si se borio, kažem da su bili rivali bolje koncentrisani.

Uprkos velikim očekivanjima s početka sezone jasno je da ona neće biti bajka za Partizan, prvi problemi su naišli i potrebno je pronaći izlaz iz kritičnog trenutka, dok ne bude previše kasno za to. Dobra vest u moru loših je da ekipa nema vremena da se previše bavi onim što je bilo, jer već stiže ABA derbi protiv Budućnosti, pa "večiti derbi" u Evroligi sa Zvezdom, potom Cedevita olimpija, Asvel, Efes...

Kakav Partizan bude u decembru biće do kraja sezone.

Raspored Partizana u decembru

Budućnost (ABA, kući)

Crvena zvezda (Evroliga, kući)

Cedevita Olimpija (ABA, u gostima)

Asvel (Evroliga, u gostima)

Anadolu Efes (Evroliga, kući)

FMP (ABA, kući)

Fenerbahče (Evrolgia, u gostima)

Igokea (ABA, u gostima)

Bajern (Evroliga, kući)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mister 100

    2. decembar 2022 | 12:15

    Od ovih 9 meceva, mozda dobijemo 4,ostale ovakvom odbranom I ho ruk igrom tesko. Obradovic je u EL kriv za 4 poraza I umesto 8 3 imamo 4 7.

  • Dale

    2. decembar 2022 | 14:14

    Cime se zaludjuje Obradovic,on i Ostoja tandem snova,glupostima.Kako su odradili skauting zakav i imaju tim i rezultate.

  • Kursumlija

    2. decembar 2022 | 12:47

    Ja reko ovaj Obradovic je znalac kad ono🦆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA