Zvezda ne planira da stane, pao je Virtus za 4. uzastopnu pobedu u Evroligi: Dobrić odigrao partiju sezone!

Ognjen Dobrić je odigrao najbolje kad je najvažnije i doneo je pobedu svojoj ekipi

  • 65
KK Zvezda - KK Virtus Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili svoju pobedničku seriju, upisali su i četvrti uzastopni trijumf u Evroligi, gde su bili bolji od Virtusa u Pioniru sa 83:74. Ovo je ujedno i šesta uzastopna pobeda u svim takmičenjima za Duška Ivanovića i četu crveno-belih.

Iz svakog kola se sve više vidi reforma koju je Duško Ivanović uneo u ovaj klub svojim dolaskom i koliko je čitava ekipa prodisala nekom novom, dosta boljom energijom. Kako u odbrani, tako i u napadu, gde je dobila koncentraciju.

Ono što je još važnije, jeste i to da je ekipa Crvene zvezde imala loš početak, ali se potom polako uzdizala i u jednom trenutku došla na korak i od 20 poena prednosti. Nije to jedina "vrlina" koju je Ivanović doneo, pošto je uspeo i svakom igraču u sistemu da pronađe pravu ulogu.

Ognjen Dobrić je to pokazao, s obzirom na to da mu je trener Ivanović pružio podršku, on je odigrao utakmicu sezone i postigao je 20 poena, dok je praktično nosio ekipu kada su Luka Vildoza i Nemanja Nedović bili na klupi. Argentinac je imao 16 poena, dok je najzapaženiji bio u drugoj deonici sa tri vezane trojke.

Zvezda je sada na 10. mestu u Evroligi, na korak od TOP8, dok će u narednom kolu Evrolige igrati protiv Partizana na "gostujućem" terenu.

KK Zvezda - KK Virtus Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Zvezda - Virtus 42:41 (17:23, 25:18)

TOK MEČA UŽIVO:

00:00 (83:68) - KRAAAJ MEČA! Slavila je Crvena zvezda u ovom meču. Priliku na samom kraju je imao i Nikola Topić koji je zamenio Stefana Markovića, koji je imao pristojnu rolu.

03:25 (81:64) Pogodio je i Hasan Martin za najveću prednost ekipe od 17 poena.

06:36 (76:60) - Kakva partija Ognjena Dobrića! Čak 17 poena je postigao ovaj košarkaš, iako je imao dosta lošijih utakmica ove sezone. Pogađaaa novu trojku Dobrić!

07:15 (71:58)- Poslednju deonicu je Nemanja Nedović otvorio promašajem za tri poena, ali i načinjenim četvrtim faulom. Malo je krenuo i Virtus da promašuje, dok su na drugoj strani pogađali Dobrić i Hasan Martin.

4/4

00:00 (67:55) - Kraaaj treće četvrtine! Ognjen Dobrić postiže trojku na samom kraju četvrtine, Zvezda ima dvocifrenu prednost!

01:09 (64:55) - Zvezda je napravila grešku u odbrani, ali je odmah uzvratila. Luka Vildoza je oduzeo loptu, pootom je Dobrić postigao koš, potom odlična odbrana na Belineliju i za kraj je postigao još jedan poen.!

04:28 (56:48)- Kakav haos u Pioniru! Promašio je prvu trojku Luka Vildoza, ali je Stefan Marković došao do lopte i postigao je poene za najveću prednost Crvene zvezde od osam poena.

KK Zvezda - KK Virtus Foto: MN Press/Ivica Veselinov

05:14 (54:48) - Zaređao je Virtus sa još jednim faulom u napadu, što je kaznio Branko Lazić na drugoj strani i pogodio je trojku iz dotrčavanja! Na drugoj strani je Žaite pogodio bacanja, ali to je sve viđeno u napadima i jedne i druge ekipe.

07:45 (49:46) - Drugo poluvreme je otvoreno trojkom Pajole, da bi na drugoj strani prvo odgovorio Luka Mitrović poenima, da bi potom i Ben Bentil pogodio trojku. Napravili su i faul u napadu košarkaši Virtusa, da bi Luka Mitrović poentirao na drugoj strani!

3/4

00:00 (42:40) - Kraj druge četvrtine! Zvezda je uspela da okrene rezultat i povede protiv Virtusa, a najveće zasluge za to idu Luki Vildozi koji je vezao čak tri trojke u tri napada, dok je odličnu rolu imao i Nemanja Nedović uz Ognjena Dobrića.

01:37 (38:37) - Pogađa Ognjen Dobrić uz faul! Kakva predstava, kakav preokret košarkaša Zvezde!

03:30 (33:34) - LUKAA VILDOZAA! Veže tri trojke u tri napada i Zvezda je na minus jedan!

05:22 (27:32) - Luka Vildoza! Nova trojka ovog košarkaša za Crvenu zvezdu, ali je sve ubrzo anulirano jer je Holand načinio faul za 2+1 na drugoj strani.

KK Zvezda - KK Virtus Foto: MN Press/Ivica Veselinov

07:14 (24:29) - Virtus je krenuo sa dve otvorene trojke, ali su obe promašili Kordinije i Belineli. Međutim, Vildoza je na drugoj strani izgubio loptu. Potom je Argentinac promašio i šut, ali je Džon Holand postigao trojku. Usledila je dobra odbrana, da bi potom i Luka Mitrović pogodio dvojku posle promašaja Bentila.

2/4

00:00 (17:23) - Kraj prve četvrtine. Nije Zvezda ovde najbolje započela utakmicu, dosta je bilo problema u napadu, ali je na kraju uspela da se približi koliko-toliko. Moraće dosta da se utegne odbrana, ali i napad ukoliko žele da dođu do preokreta. Petrušev je postigao i poen u poslednjoj sekundi!

01:40 (13:18)- Tražio je i čelendž Duško Ivanović, nije ga dobio, pa su to bila dva bacanja za Virtus od kojih je samo jedno iskorišćeno. Potom su na drugoj strani trojke promašili Holand i Nedović, pa će Virtus ponovo imati prilku za +7.

03:04 (13:15) - Luka Vildosa! Trojka preko ruke iz sjajnog step-beka, Argentinac je nastavio da oduševljava. S druge strane je Miki pogodio i vratio trojku. Holand je dobio prilku i odmah je pogodio polu-distancu.

 

04:18 (8:12) - Promašio je Bentil i otvorenu trojku, ali je potom Luka Vildoza presekao dodavanja i pogodio u kontri, da bi potom Kordinije načinio faul nad Filipom Petruševim. Zvezda može da smanji prednost. Žaite je pogodio jedno od dva bacanja, dok je Petrušev poentirao na druigoj strani.

06:36 (4:11) - Dosta loša dva napada Zvezde, Ben Bentil je promšaio prvo čitav koš, potom je dobio loptu u korneru na samom isteku napadu, ali je i to promašio. Na drugoj strani su pogađali Lundberg, kao i Žaite i Miki i otišli su na +7.

08:01 (4:7) - Prvim napadom na meču je krenula Crvena zvezda, Ben Bentil je ostavio loptu za Dobrića, ali je on promašio šut. Lopta se vratila do košarkaša iz Gane koji je potom ubacio. Odmah je i Virtus odgovorio trojkom preko Danijela Heketa na drugoj strani. Ognjen Dobrić je potom izgubio i loptu u napadu, što je iskoristio Žaite i postigao lake poene u kontri. Ponovo je Ben Bentil sa niskog posta poentirao i vratio Zvezdu na poen zaostatka.

KOMENTAR PRE POČETKA MEČA

Košarkaši Crvene zvezde večeras kao zagrevanje za meč Orlova na Svetskom prvenstvu u Kataru igraju jako važan meč u Evroligi, kojim bi se maksimalno približili mestu koje vodi u plej-of i to nakon relativno slabog starta gde su dugo bili i na začelju tabele, protivnik će biti Virtus iz Bolonje (18.00, Sport Klub 1).

Protivnik za nastavak pobedničke serije biće idealan. Virtus ima dva uzastopna neuspeha u Evroligi, a prethodno je demolirao Valensiju (89:59), koja je juče inače dobila Partizan u Beogradu posle produžetka i još jedne slabe partije tima Željka Obradovića u odbrani (96:100).

Od dolaska Duška Ivanovića na klupu, klub samo ređa uspehe i dobre partije, a nema sumnje da će vođeni bučnom publikom u dvorani "Aleksandar Nikolić", crveno-beli pokušati da dođu do novog trijumfa.

Utakmicu će suditi kombinovana trojka arbitara sa Migelom Anhelom Perezom na čelu iz Španije. Njemu će pomagati Emin Mogulkoč iz Turske, odnosno Leandro Leskano iz Argentine, koji inače deli pravdu uglavnom na tlu evropskog kontinenta.

Video: Rebro mu je slomljeno, očekuje ga duža pauza: Trener Zvezde otkrio koliko će Ivanović biti odsutan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    2. decembar 2022 | 20:20

    Bravo Dusko Ivanovicu

  • Gg

    2. decembar 2022 | 19:31

    Institucija, ponos Srbije, a ne ona legija stranaca od juče, što prima 100 poena svaku drugu utakmicu

  • Rasomon

    2. decembar 2022 | 19:53

    Bravoooo. Evo sta znaci odlican trener!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA