≫ 

Ivanović blista od sreće posle nove Zvezdine pobede: "Zadovoljan drugim poluvremenom, navijači su bili super"

Strateg crveno-belih kaže da bi bilo lakše da je tu bio i Nikola Ivanović

  • 6
Duško Ivanović, KK Crvena zvezda Foto: MN press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Virtus iz Bolonje (83:74), čime su zabeležili četvrti vezani trijumf u Evroligi i popeli se na deobu devetog mesta na tabeli.

Crveno-beli igraju odlično, a samim tim i trener Duško Ivanović nema mnogo razloga da bude nezadovoljan. Rekao je da je prvo poluvreme bilo kritično, ali da za drugo nema zamerke.

- Veoma bitna utakmica i pobeda za nas sa dva različita poluvremena. U prvom smo igrali malo bez energije, bez jasnih ideja u odbrani, bez strpljenja u napadu, ali u drugom delu je bilo totalno drugačije u ovom aspektu. U prvom poluvremenu smo igrali sa mnogo grešaka, ali sam jako zadovoljan sa poslednjih 20 minuta - rekao je Duško Ivanović na konferenciji za medije.

Posebne pohvale upućene su navijačima, koji su večeras bili izuzetno bučni.

- Navijači su bili super od početka, ne mogu oni puno više da pomognu. Počeli smo hladno i prvo što sam tražio od igrača je da od prvog momenta moramo da igramo čvrsto protiv njih jer i oni igraju čvrsto. Međutim iznenadili su nas čvrstinom. Uzeli su inicijativu i diktirali ritam utakmice - dodao je crnogorski stručnjak.

Nije bilo lako bez Nikole Ivanovića, ali se ekipa skupila i pokazala svoje najbolje lice.

- Rekao sam nema Nikole, biće nam teško bez njega, da je on bio večeras bilo bi nam značajno lakše. Ali kad njega nema ostali igrači morajuu da daju malo više. I Ognjen i Nemanja i Luka i Stefan, svi moraju da daju malo više da bismo bili na onom nivou kao sa njim. I drugi moraju da daju više u narednom meču - podvukao je Ivanović.

A šta kaže za Stefana Markovića, koji je bio maestralan večeras i bio na terenu više nego inače?

- Odlično je igrao, u odbrani i napadu je donosio smirenje, znao je šta treba da radi u svkaom trenutku, bio lider i pravi plejmejker na terenu.

Faulovi su sputali Nemanju Nedovića da odigra mnogo bolje.

- Svaka utakmica je različita, od stanja na terenu, detlaja koliko će ko da igra. Da je bilo potrebno, Nemanja bi igrao više, ali ne bi mogao da igra više sa pet faulova - zaključio je Ivanović.

Video: Misterija Zvezdinih i Partizanovih košarkaša na derbiju: Svi nose crvenu crtu ispod levog oka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    2. decembar 2022 | 22:05

    Bravo majstore!

  • SrbskiBek

    2. decembar 2022 | 22:30

    Veliki respect za TRENERA !!!!! Tako se vodi ozbiljna ekipa i sad se vidi koliko trener znaci u kosarci !!! Kao sto se vidi i kod..fenjerasa !!!! Zao mi je samo sto Ivanovic nema bar pola ugovora od ovog drugog...

  • NekoKo

    2. decembar 2022 | 22:54

    Svaka čast majstore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA