Žestok duel Srba u NBA ligi: Bogdan se konačno vratio na parket, Atlanta prekinula seriju Jokića i Denvera

Bogdan je igrao 22 minuta

  • 0
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski duel u NBA! Bogdan Bogdanović se posle dugačke pauze vratio na NBA parket, i za 22 minuta je sa 5 poena (šut iz igre 2-9, 1-6 za trojke) učestvovao u pobedi Atlanta Hoksa nad Denver Nagetsima Nikole Jokića od 117:109. 

Aktuelni MVP najjače lige na svetu igrao je sinoć 35 minuta, šutirajući iz igre 10-15 (3-6 trojke) i samo 1-4 sa linije slobodnih bacanja, a završio je utakmicu sa 24 poena, 10 skokova i 8 asistencija.

Nikola je krenuo baš sporo (pet šuteva upućenih ka košu Hoksa u prvom poluvremenu, od čega samo dva pogođena), a to se osetilo i na rezultatu: Denver je posle prva 24 minuta gubio sa dvocifrenom razlikom.

Denver se vratio u igru u 3. četvrtini, serijom našeg centra, pa su nekako došli i do prednosti od 79:78, posle trojke Jokića, ali Atlanta je ubrzo vratila dvocifrenu prednost. Probao je Denver još jednom da priđe, pa su pred kraj došli do 101:104, ali od tog trenutka kao da su izgubili snagu i do kraja utakmice izgubili su sa 13:5.

Dehuante Marej bio je najefikasniji kod pobednika sa 34 poena, a novajlija Ej Džej Grifin postavio je rekord karijere sa 24 koša, menjajući povređenog Tre Janga.

Inače, ovo je bila peta utakmica zaredom na kojoj nije igrao Majkl Porter Džunior, zbog istegnuća pete, a i Džamal Marej je igrao povređen (kontuzija butine).

Nagetsi sledeću utakmicu igraju u Nju Orleansu, gde idu na megdan Pelikanima i Zajonu Vilijamsonu, koji su u opasnoj seriji.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA