Borcu ne pomaže ni “šok” terapija: Mega ušla u sjajnu seriju, tranzicijom do treće pobede u četiri kola

Nova odlična partija izabranika Marka Baraća

  • 0
KK Mega - KK Borac Foto: aba-liga.com/Mega MIS/Emilija Jovanović

Košarkaši Mege ostvarili su veoma važnu pobedu u okviru devetog kola ABA lige, pošto su na domaćem terenu u malom srpskom derbiju uspeli da savladaju čačanski Borac - 86:74.

Bila je to utakmica u kojoj je neizvesnost postojala samo tokom uvodnih petnaestak minuta. Nakon toga, Mega je “zaključala” meč i lako osigurala trijumf.

Veliki broj izgubljenih lopti, loši procenti šuta i slaba energija za skoku uslovili su da Borac večeras u Beogradu ubedljivo “padne” protiv Mege.

Ružičasti sastav igrao je blistavo, naročito u drugoj deonici koju je dobio sa 25:8, koristio je brzu igru u tranziciji, a sa sasvim solidnim šutem za tri poena, uspeo je da stekne nenadoknadivu prednost.

U drugom poluvremenu, kontrola rezultata bila je isključivo na strani Mege, iako je Borac u nekoliko navrata uspevao da “zatrese” domaćine.

Bila je ovo ujedno i prva utakmica za Čačane po odlasku Marka Marinovića sa klupe Borca, pa se ne može baš reći da je Dejan Mijatović imao dobar debi u ABA ligi.

Sa druge strane, Marko Barać može da bude i više nego zadovoljan. Nakon lošeg starta i šest utakmica bez pobede, Mega sada ima tri trijumfa u četiri utakmice i polako, ali sigurno se bliži mestima koja vode u plej-of, a to je prvih osam od ove sezone.

Pohvalno za sve jeste i činjenica da se meč igrao pred sasvim dobro popunjenom dvoranom “Ranko Žeravica”, gde je bilo puno mališana sa roditeljima. Očigledno je da ni Mundijal u fudbalu nije poremetio tu slast i želju za igru pod obručima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA