≫ 

Zvezda sprečila dramu u Podgorici: I "studenti" ušli u pobednički niz Duška Ivanovića

Impresivan niz crveno-belih

  • 50
KK Zvezda - KK Virtus Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde ne znaju za poraz otkad je Duško Ivanović na klupi, a nova žrtva ovoga puta bio je Studentski centar koji je na svom terenu položio oružje 92:76 u devetom kolu ABA lige.

Ivanović je uspeo da naniže sedam protivnika na dva fronta. Sve je krenulo od Asvela, a evo se ukazao i novi nastavak u Podgorici gde se protivnik u jednom momentu trznuo iz sna, došao do egala, ali je žestoka serija poslednje deonice bez problema pokazala ko je kvalitetniji protivnik u ovom susretu.

Nemanja Nedović se istakao kao glavni strelac tima sa Malog Kalemegdana sa 16 poena uz jednu asistenciju, ispratio ga je Ben Bentil koji je briljirao u prvoj četvrtini, a na kraju sakupio 14 poena.

Valja se još pomenuti i Branko Lazić koji je imao samo jedan promašaj za tri poena uz konačnih 13 poena, a dvocifren je bio još Filip Petrušev sa 10 poena i četiri skoka.

Kod domaćina su odličnu partiju odigrali Amerikanci Džekson sa 15 poena, osam asistencija i tri uhvaćene lopte, te Mekgi sa 13 poena.

Zvezda je od samog starta diktirala tempo, držala prednost i pokušavala da se odlepi. Prva dvocifrena prednost se događa u drugoj deonici kada su svi pomislili da će se Studentski centar jako teško vratiti.

Uz sve to, Tasić, veoma bitan igrač u rotaciji domaćina, zarađuje drugu tehničku grešku sredinom treće deonice i tako ostavlja saigrače na cedilu.

Upravo tada se bude Mekgi i Džekson koji serijom oživljavaju Podgoričane i dovode ih na samo -1 pred poslednjih 10 minuta.

Ipak, to držanje je bilo aktuelno samo naredna dva minuta kada je razlika ponovo počela da raste, a od polovine deonice je bilo jasno ko će biti bolji na ovom meču.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut - KRAJ! POBEDA ZVEZDE!

9. minut (73:88) - Ovo je i definitivno kraj... Zvezda će do još jedne pobede u nizu.

8. minut (71:88) - Kada se zamisli da je početkom deonice bilo samo posed razlike, jasno je koliko je Zvezda dodala gas u nastavku u ovoj četvrtini je 20:4. Tajm-aut domaćina.

7. minut (71:86) - Ode Zvezda i sada je pobeda skoro pa izvesna. Lazić pogađa oba slobodna i kompletira +15.

6. minut (71:82) - Sada već ističe vreme, a efikasnost izostaje kod Ivišića i Drežnjaka koji su imali tri popravna, ali nijedan nije prošao.

5. minut (71:81) - Petrušev sa distance pogađa. Ima još dosta da se igra, trebalo bi Zvezda da bude na oprezu da ponovo ne ispusti prednost.

4. minut (67:77) - Lazarević za tri! Ponovo Zvezda ima dvocifrenu razliku i definitivno je odbijen nalet "studenata".

3. minut (67:74) - Lazarević i Vildoza su preduzeli nešto zbog moguće drame u završnici, te su Zvezdu ponovo odveli na +7 i situacija je ponovo nešto relaksirana.

2. minut (67:69) - Rezultat stoji, a Podgoričani na silu trojkama pokušavaju da pređu u vođstvo, ali im ne ide.

1. minut (67:69) - Drežnjak je imao priliku da sa linije za tri poena donese prednost Studentskom centru, ali je iz otvorene situacije promašio.

III ČETVRTINA

10. minut (67:68) - ŽIV JE STUDENTSKI CENTAR... Zvezda je ispustila sve što je imala u samo nekoliko minuta i moraće dobro da se preznoji ako bude želela da odnese pobedu iz Podgorice.

9. minut (65:68) - Nedović preuzima Bentilu titulu najboljeg strelca meča, ali je drama još uvek živa u ovom meču.

8. minut (65:66) - To je to... Nedović je možda privremeno trojkom sanirao neke stvari, ali "studenti" su sada na samo jedan poen razlike. Kuva se ponovo u Podgorici, posle dugo vremena.

7. minut (59:64) - Samo pet razlike za Zvezdu. Iako je Ivanović oklevao da iskoristi drugi tajm-aut, mora to da učini. Previše se domaćin približio. Amerikanci Mekgi i Džekson nastavljaju da kolo vode.

6. minut (54:61) - Kakvu trojku pogađa Mekgi u padu, a onda i Džekson za buđenje Studentskog centra.

5. minut (49:61) - Zvezda je bila na rekordnih +14 pre nego što je Slavković prekinuo jednu lepu seriju, naravno, uslovljenu tehničkom Tasića.

4. minut (47:59) - Tasić je zaradio drugu tehničku grešku na meču i moraće u svlačionicu. Ovo je veliki udarac za domaći kolektiv, jer je Tasić veoma bitan igrač u rosteru, ali je posle nesmotrenog faula nad Dobrićem morao napolje.

3. minut (45:55) - Ivišić prikucava, Bentil na drugoj strani horogom rešava. Ista meta, isto rastojanje.

2. minut (43:53) - Samo što je domaćin uspeo da poveže, odmah je dobio odgovor. Lazić i Marković sigurni i vidimo ponovo dvocifrenu prednost na semaforu.

1. minut (43:49) - Nezadovoljan prvih 45 sekundi i mini serijom protivnika od 4:0, Ivanović traži tajm-aut. Dve brze tranzicije i poeni iz reketa za Studentski centar.

II ČETVRTINA

10. minut - KRAJ POLUVREMENA! Zvezda završava ovaj deo igre sa +10 (49:39). Bentil je najefikasniji sa 10, a prate ga Lazić i Nedović sa po sedam poena. Kod domaćina, Drežnjak i Džekson imaju po osam poena.

9. minut (36:47) - Drežnjak dobrom fintom ostaje sam i pogađa trojku, a sa druge strane Petrušev odgovara protrčavanjem i dobrom igrom u reketu.

8. minut (33:45) - Evo Vildoze koji daje svoje prve poene još od starta susreta. Argentinac je otišao na polaganje i perfektnom egzekucijom doneo +12.

7. minut (32:43) - Perjanice Zvezde su se zaustavile, ali klupa sada odrađuje posao. Ponovo je dvocifrena razlika i preti Studentskom centru da će kaskati u drugom poluvremenu.

6. minut (32:39) - Ovo je bila brzopotezna serija Studentskog od 5:0 i Ivanović ne želi ništa da prepusti slučaju, pa je pozvao kraći odmor.

5. minut (27:39) -  Bez poena u ovom minutu, po dva neuspešna napada na obe strane, iako se išlo skroz do obruča.

4. minut (27:39) - Otišlo je to sada već na dvocifrenu razliku, trener Žakelj je prinuđen da traži tajm-aut.

3. minut (25:34) - Dalekometna trojka Lazarevića! Srpski predstavnik ide ka dvocifrenoj prednosti i odvajanju koje je moglo da nastupi i u prvoj deonici, ali je prekinuto od strane Džeksona i Ivišića.

2. minut (25:31) - U samo 10 sekundi smo videli pet poena. Čini se da je Zvezda sada u dobrom ritmu.

1. minut (23:28) - Održava se distanca od dva poseda crveno-belih, Nedović je sada zaslužan za to.

I ČETVRTINA

10. minut (21:26) - GOTOVA JE PRVA DEONICA. Zvezda je otišla na +5, a Lazarević je u poslednjoj sekundi šutirao trojku i promašio.

9. minut (21:24) - Mogla je Zvezda ponovo na dva poseda razlike, ali je Mitrović u građenju napravio korake.

8. minut (21:22) - Drežnjak precizan za tri i sada je samo jedan razlike. Duško Ivanović sada traži tajm-aut, jer su njegovi puleni bili na putu da se odvoje, a protivnik je stao tik uz njih.

7. minut (16:20) - Džekson je iznudio faul na spoljnoj liniji i odradio 3/3 sa slobodnih bacanja, a u narednom napadu Zvezda nije uspela da poentira.

6. minut (13:20) - Moraće Žakelj da traži tajm-aut. Bentil je već dvocifren, a stigla je i popravka Lazića koji je sada bio precizan za tri.

5. minut (11:15) - Poslednji mali faul je Zvezda već napravila, a Lazić je iz dobre akcije promašio čitav obruč za još veću razliku, a za to je stigla još jedna trojka na drugoj strani.

4. minut (8:13) - Bentil je u ovim momentima veoma raspoložen, ali iz tranzicije stiže trojka "studenata".

3. minut (5:9) - Vildoza za tri! Argentinac je u dobrom nizu i sada pokazuje zašto je trenutno nosilac igre ekipe sa Malog Kalemegdana.

2. minut (4:4) - Ivišić zakucava i prate se timovi u stopu. Još uvek crveno-beli nisu šutirali sa distance.

1. minut (2:4) - Bentil i Lazić su doneli prve poene za zvezdu, dok je Tasić pogodio za domaćina iz reketa.

PRE MEČA

Crveno-beli su u sjajnom naletu otkad je na klupu seo Duško Ivanović. Sedam uzastopnih pobeda u ABA i Evroligi potvrda su da je šampion ponovo na pravom putu.

Padali su redom Asvel, Cibona, Alba, Makabi, Partizan, a u poslednjem duelu pre samo dva dana i Virtus u Beogradu sa 83:74.

Dva fronta su sigurno veliko opterećenje, ali i Studentski centar ima drugi, nešto slabiji front zvani Prva crnogorska liga.

"Studenti" su trenutno na 4-4 u ABA ligi, povezali su dva trijumfa protiv Splita i Borca, ali su između ta dva okršaja poraženi od Lovćena.

Video: Rebro mu je slomljeno, očekuje ga duža pauza: Trener Zvezde otkrio koliko će Ivanović biti odsutan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    4. decembar 2022 | 19:46

    Kakvo je ovo debilni komentarisanje,kao da su iz Laze,ili deca iz osnovne škole,sve isti likovi

  • Др

    4. decembar 2022 | 18:40

    Занимљиво! Кмекавци помно прате наше вести!? Ако ,можда нешто и науче, мада тешко ,јер су умно оболели у последње време!?

  • Vlada

    4. decembar 2022 | 17:43

    Idemo lagano I sigurno bez velike potrosnje crveno beli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA