≫ 

Partizan demolirao Budućnost pred evroligaški derbi sa Zvezdom: Totalno pomračenje Podgoričana u Areni

Crno-beli prekinuli seriju od četiri poraza

  • 72

Košarkaši Partizana porazili su Budućnost u 9. kolu ABA lige, potukli i ponizili rezultatom 106:77 (25:23, 28:11, 26:18, 27:25), time prekinuli seriju poraza i napravili sjajnu uvertiru pred evroligaški derbi u četvrtak protiv Zvezde na istom mestu.

Gosti su pretrpeli težak udarac, bili su konkurentni samo u prvoj četvrtini, a potom se raspali u paramparčad kao nikad pre u Beogradu.

Delovalo je da tim Vlade Jovanovića ima kapaciteta da se nosi sa Partizanom kada je došao u gotovo egal poziciju sa domaćim sastavom na kraju prve deonice sa 25:23. Sve posle toga, ipak, bila je jurnjava mačke i miša, jednosmerna ulica, poigravanje Obradovićevog tima sa nejakim podgoričkim timom čiji su se igra, ritam i koncepcija, šut, krunili sa protokom vremena, na kraju se totalno raspali pod udarom razigranih crno-belih.

Ovakav trijumf u derbiju koji to nije bio ni u naznakama, došao je kao melem za Partizan posle četiri vezana poraza od kojih je onaj poslednji, protiv Zvezde u okviru ABA, bio najbolniji, otud i ovakva reakcija Obradovićevih igrača.

dante egzum Foto: MN Press

Jasno, u ovakvim okolnostima šansa je pružena svim raspoloživim snagama, pa je publika videla duge minute za "otpisanog" Tristana Vukčevića, koji je na kraju bio i najefikasniji igrač u svom timu sa 15 poena bez promašaja iz igre!

Zigrao je i pomalo zaboravljeni Gregor Glas, i on je lako probijao nejakog rivala, meč na kraju završio sa 5 poena, na ogromnu radost njegovih saigrača.

Gotovo nepogrešiv bio je i Madar, do poluvremena je nanizao 12 poena uz stroprocentno precizan šut, u nastavku je još dva puta gađao, jednom promašio, ali nije ni bilo potrebe da zapinje jer je Budućnost već klizila u provaliju.

Anđušić, Trifunović, Panter, Egzum naizmenično su zatrpavali koš gostiju, odgovora sa druge strane nije bilo, pa je razlika samo rasla, prešla u nekoliko navrata i 30 poena. Pokušavao je trener gostiju Vlada Jovanović da trgne svoje igrače, ali uzalud, bili su izudarani kao boskerska vreća, nisu reagovali, čekalii su samo da se utakmica što pre završi i da krenu nazad, da potraže šansu protiv sebi ravnih.

Partizanove akcije i egzekucije su u većem delu meča bile kao na treningu, često bez pravog otpora sa druge strane, pa je i očekivano bilo da se svi igrači koje je Žoc uveo u igru upišu u strelce.

Pored Vukčevića, Madar je doneo 14 poena, Lesor i Trifunović po 12, Anđušić 11, Brodzijanski 9, Egzum 8, Panter 7, Papapetru 7...

Kod gostiju Rejnolds se koliko toliko izdigao iz sivila ekipe sa 16 poena, donekle i Lazić sa 12, ali kompletna slika igre Podgoričana večeras je bila krajnje otužna.

TOK MEČA

4/4 - 106:77

39. minut - Upisuje se i Glas, trojka Slovenca za 102:67, slave saigrači svaki njegov poen, grle ga, skaču oko njega pošto je poentirao i u narednoj akciji. Kakav raspad Budućnosti.

36. minut - Vukčević pa Brodzijanski poentiraju kao na treningu, igra gostiju se raspala... Partizan vodi 97:65!

33. minut - Rezultat sve govori, 84:55 za Partizan, Vlada Jovanović je zvao ekipu da je konsoliduje koliko je to moguće sada. Anđušić je pogodio za 88:58, Tristan dodao još dva poena. Ide Partizan ka stotki.

31. minut - Pitanje pobednika je odavno rešeno, umesto derbija videli smo jurnjavu mačke i miša... Partizan će u poslednjoj deonici moći i da se prištedi, da se sačuva za ono što ga čeka u četvrtak u okviru Evorlige - derbi sa Zvezdom.

3/4 - 79:52

28. minut - Gostima sad već preti rezultatska katastrofa, rezultat je 71:46 u korist Partizana posle novog trojkaškog naleta crno-belih. Pogađali su Trifunović, za njim Ledej, usijala se mrežica Podgoričana.

matijas lesor Foto: MN Press

25. minut - Trojka Trifunoviča donela je Partizanu najubeldjivije vođsvo večeras, 63:42, uzbratio je Jagodić-Kuridža na drugoj strani terena ali malo toga dobrog u oba pravca prave gosti. Teško, gotovo nikako, ne mogu da povežu redove, da naprave seriju ili da odbrane nekoliko napada. Ništa.

22. minut - Madar je sjajan večeras, sve što baci ka košu tamo i završi, sada je vešto provukao loptu ispod centra gostiju, delovalo je da neće uspeti, ali je pripisao sebi 14 poena. Bez promašaja je Izraelac. Partizan na mirnih 59:42.

2/4 - 53:34

20. minut - Savršena partija Madara koji je i najprecizniji i najefikasniji igrač utakmice sa 12 poena (2/2 za tri, 2/2 za dva, 2/2 za jedan)!

19. minut - Totalna kontrola igre Partizana, energično i efikasno igraju crno-beli, gosti ponovo u minus fazi, kao početkom prve četvrtine. Dodali su gas Obradovićevi momci u finišu druge deonice, evroligaški ritam su nametnuli domaći i očas posla razlika se popela na 19 poena!

dante egzum Foto: MN Press

15. minut - Period meča koji pripada Lesoru u oba pravca, dominira u reketu, ali spolja stiže najjači udar crno-belih. Trojke su vezali Anđušić i Madar, vodi Partizan 45:32, to je i najubedljivija razlika večeras, pa sada Jovanović mora da zove na predah svoj tim da mu meč ne izmakne kontroli već do poluvremena.

13. minut - Ne posustaju gosti, imaju raznovrsne adute večeras, Lazić je trojkom naterao Obradovića na tajm-aut.

11. minut - Budućnost se potpuno vratila u igru, ali samo za kratko. Serijom 8:0 - pet poena u tom naletu je stiglo sa penala, crno-beli su došli do prve dvocifrene prednosti.

1/4 - 25:21

9. minut - Kem Rejnolds je podesio nišan, njegova serija 5:0 i evo Budućnosti blizu Partizana - 22:19. Rejnolds je najefkasniji igrač utakmice sa 10 poena.

7. minut - Kaba upadljivo muči Partizan, 3 poena, ali i 4 skoka za snažnog Francuza. Lesor je naišao na jačeg od sebe u vidu zemljaka. Beograđani žive od šuta sa distance, najprecizniji su Madar i Panter - 16:12.

popović budućnost Foto: MN Press

5. minut - Bude se gosti, serija 6:0 koju je je zapratio Kaba, pre nego što je Madar doneo nove poene Partizanu.

3. minut - Podgoričani potpuno dezorijentisani na početku, nisu iskoristili niejdna napad, kazna ih je stigla i iz Panterove ruke koji pogađa sa poludistance za 9:0.

2. minut - Odličan početak Partizana, vode crno-beli 5:0 (Papapetru, Lesor), idu i na 7:0 posle ukradene lopte i namernog prekršaja nad Madarom.

ABA liga

Petak

Zadar - FMP 103:97

Subota

Cibona - Cedevita Olimpija 78:90

Mega - Borac 86:74

Nedelja

Studentski Centar - Crvena zvezda 76:92

Partizan - Budućnost 19

Igokea - MZT

Ponedeljak

Mornar - Split

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Kazanova

    4. decembar 2022 | 19:40

    Lepo je moja pokojna baka Klementina govorila kako ces da prepiznas loseg coveka sine? Pa on je nizak, namrgodjen, nosi naocare, vredja, lici na pudlicu... za sve je baba bila u pravu.

  • Miki Maradona

    4. decembar 2022 | 20:27

    Sledeci su mali misevi iz Zeleznika... Ugašeni... 🐀🐩

  • Nikola

    4. decembar 2022 | 21:11

    A u cetvrtak od 20:30 premijerno nova epizoda serije "Ubice moga ZOCa". Ne propustite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA