≫ 

Jokić kao "zver", asistencija mu nedostajala za moćan tripl-dabl: Nju Orleans ipak ubedljivo savladao Nagetse

Sjajna igra Nikole, ali izostala je podrška saigrača

  • 0

U kasnom večernjem terminu po evropskom vremenu videli smo noćas na terenu Nikolu Jokića u apsolutnom "beast" modu, kako bi to popularno rekli na američkom kontinentu. Zaista je srpski košarkaš igrao kao prava zver, ali izostala je adekvatna podrška saigrača, tako da su Nagetsi doživeli neuspeh u Nju Orleansu - 121:106.

Najbolji srpski igrač bio je na asistenciju od zaista moćnog tripl-dabla, pošto je postigao 32 poena uz 16 skokova i devet dodavanja saigračima za 37 minuta provedenih na terenu. Iz igre je šutirao 13/19, odnosno 12/15 za dva i 1/4 za tri poena uz 5/9 sa linije penala.

Međutim,  Nju Orleans je uspeo da stekne adekvatnu zalihu u trećoj četvrtini nakon skoro potpuno izjednačenog prvog poluvremena, a da je potom dodatno uveća u završnom periodu i stigne do prilično ubedljivog trijumfa.

Bila je ovo noć karijere za Hozea Alvarada, koji je postigao najviše poena ikada, ubacivši čak 38 uz tri skoka i dve asistencije, a pomogao mu je i Zajon Vilijamson koji je bio izuzetno raspoložen postigavši 25 poena uz šest skokova i četiri dodavanja.

Kao što smo pomenuli, Jokićevi saigrači su "podbacili", pa je tako Aron Gordon spao na 19 poena, dok je Džamal Marej ubacio 18 poena. To je bilo nedovoljno kako bi se izašlo na kraj sa sasvim solidnom ekipom Pelikansa.

Denver sada stoji na skoru 14-9 čime zauzima deobu trećeg mesta na Zapadu, dok je Nju Orleans mesto ispred sa skorom 15-8 i nalazi se u seriji od četiri pobede u nizu.

Video: Kakav je Luka kada se kamere ugase: O Bobiju, Jokiću, porodici i srpskoj hrani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA