≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je vreme da Trifunović i Tristan uđu "u vatru"? Nameću se za sve veću minutažu u Evroligi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dva mlada igrača igraju sve bolje, naročito u regionalnom takmičenju

  • 12
Tristan Vukčević, Uroš Trifunović Foto: ABA liga - KK Partizan NIS - Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana savladali su sinoć Budućnost u derbiju kola ABA lige (106:77), a ono što posebno može da raduje Željka Obradovića jeste činjenica da su njegovi mladi košarkaši odigrali odlično i tako dodatno rasteretili nosioce igre pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom u Evroligi.

To nekako ne treba ni da bude čudno, pošto su Uroš Trifunović i Tristan Vukčević uglavnom na fantastičan način ove sezone koristili svaku priliku koju im je ukazao trofejni trener. Ovoga puta im je "pripomogao" i Gregor Glas koji ima odličnu podršku saigrača, što se moglo videti na samom kraju susreta.

Nekako posebno u oči upada statistika Trifunovića u ABA ligi ove sezone. Ne samo da koristi priliku koju mu Željko Obradović daje, nego deluje da može i mnogo više, pa što da ne, i da se ustali u sastavu u Evroligi. Mladi igrač ima sjajnih 16/21 za dva poena uz 12/26 za tri, što je gotovo 50%. U proseku stoji na 8,3 poena, a četiri puta je bio dvocifren.

KK Partizan, Media Day, Uroš Trifunović Foto: Nikola Tomić

Juče je odigrao fantastičnu utakmicu uz jedan promašaj iz igre, iz ćoška sa distance i ubacio je 12 poena uz indeks korisnosti od 18. Na to je dodao tri skoka i dve asistencije.

A najefikasniji igrač jučerašnjeg susreta je još jedan talenat od kojeg se u Partizanu tek očekuju velike stvari. Tristan Vukčević je juče preuzeo odgovornost na sebe, postigao 15 poena i ono što je još impresivnije - on meč i jeste završio bez ijednog promašaja. Šutirao je 6/6 za dva poena i 1/1 za tri. Imao je dva skoka i tri asistencije, a baš kao i Uroš završio je sa indeksom od 18 poena.

Da li očekujete da Trifunović i Vukčević dobiju veću minutažu od trenutne u Evroligi?

Glasajte

Sjajne i blistave partije kandiduju ovu dvojicu momaka za nešto ustaljenije mesto i u sastavu Partizana u Evroligi. Do sada su uglavnom dobijali epizodne uloge, ali kako je istakao i Željko Obradović na jučerašnjoj konferenciji, ta minutaža će se povećavati ako budu igrali na ovom nivou.

- Kad sam razgovarao sa njima rekao sam da će dobijati šansu. Trening će odrediti ko će koliko da igra na utakmici. Veoma je prosto - poručio je Obradović, istakavši da nije tačno da dvojica igrača ranije nisu dobijala šansu.

KK Partizan, Media Day, Tristan Vukčević Foto: Nikola Tomić

Sledeći meč u Evroligi, Partizan igra u četvrtak protiv Crvene zvezde, rivala koji vrlo dobro poznaju. Videćemo da li će Obradović odlučiti da u vatru "baci" dvojicu mladih košarkaša i tako ih dodatno ojača. Nesumnjivo bi njihovim boljim partijama, crno-beli dobili ogromno pojačanje u svojim redovima, a time skinuli breme sa nosilaca igre.

Video: Partizan vrhunskom igrom deklasirao Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    5. decembar 2022 | 10:58

    😂😂😂Доооообар виц. Код Жоца ако добију 5 мин, то треба да славе...у ЕЛ немају заједно 3 мин по утакмици. Али, добро је то. Потрошиће се ови што играју 30-35 мин, и завршиће у подрум ЕЛ. Тренутно још нису, али дуго је првенство, биће.

  • delija

    5. decembar 2022 | 10:28

    Misim da ih čuva za KLS😂ako uopšte i budu igrali, prošle godine utekose🙃

  • Dejan

    5. decembar 2022 | 09:58

    Videćemo dal ce da se nametnu u cetvrtak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA