Koliko je realno da Kampaco dođe u Zvezdu? Argentinac ima dva razloga zbog kojih ne želi da ode u Real

U pitanju su porezi, ali i otkupna klauzula

  • 25
Fakundo Kampaco Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Tokom prethodnih dana u srpskim i evropskim medijima šuška se o navodnom interesovanju Crvene zvezde za usluge sjajnog Fakunda Kampaca, koji će se vratiti da zaigra u Evroligi.

Iako Argentinac pred sobom ima ponudu da se svakog momenta vrati u Real iz Madrida, on to odbija iz dva razloga. Prvi se tiče poreza, a drugi otkupne klauzule koja postoji još iz 2020. godine kada je otišao u NBA ligu.

Naime, ukoliko bi sada, ovog momenta potpisao ugovor sa Real Madridom, morao bi da plaća porez kao svaki španski građanin od 45%, što je veoma velika suma novca. Real mu je ponudio 1.600.000 evra, tako da bi mu faktički preostalo nekih 880.000 evra od svega toga, odnosno čak 720.000 evra bi otišlo na takse i dažbine.

Zbog toga se traži tim koji će biti "most" između NBA lige i Reala, prema pisanju Marke. To bi omogućilo Kampacu vreme na terenu, ali bi i olakšalo put ka potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Madriđanima narednog leta.

Denver - Indijana Foto: AP/Tanjug

Ako bi potpisao ugovor sa nekim drugim klubom, primio bi barem pet odvojenih uplata na svoj račun što bi mu omogućilo da bude oporezovan kao bilo koji drugi strani građanin, što bi značilo da bi platio svega 350.000 evra u taksama. To će reći da, ako su tačne spekulacije o jednogodišnjem ugovoru, Faku može da ostane bez milion evra u tom, boljem slučaju.

Realu se duguje i čak 2.600.000 evra za otkupnu klauzulu, a prema pisanjima Marke, Kampaco bi odmah potpisao kada bi Kraljevići "oprostili" preostalu sumu novca, o čemu nema govora zbog tesnog budžeta.

Prvobitno se na mapi timova koji su zainteresovani za Fakua pojavio Armani, koji je porekao navode, a zatim i Crvena zvezda. Videćemo samo da li crveno-beli zaista imaju nameru da budu "bridž-tim", odnosno da li žele da u svom sastavu naprave argentinsku vezu sa Lukom Vildozom, koji je već tu.

Video: Asistencija Nikole Jokića koja je iznenadila igrače Golden Stejta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    6. decembar 2022 | 07:54

    Ajmo Covke reaguj! Zadaj poslednji udarac

  • Dz

    6. decembar 2022 | 09:08

    Ajmo Covke majstore!

  • Biberče

    6. decembar 2022 | 08:27

    Zamislite da ga sada opet povezuju sa Partizanom, od komentara zvezdinih navijaca ne bi moglo da se zivi. Setimo se kako je to bilo kad su ga povezivali sa Partizanom. Niko, nikada i nigde da napise koliku platu ima Vildoza, koliko se obestecenje platilo za Nedovica i koliko on zaradjuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA