≫ 

Dončić dobio balkanski okršaj protiv Jokića: Dalas posle lude drame slavio u Koloradu nad Denverom!

Kakav je to bio dvoboj, odlučila su slobodna bacanja na kraju meča

  • 0

Užitak za sve ljubitelje košarke! Na kraju, više razloga za zadovoljstvo u balkanskom okršaju ima Luka Dončić, koji je sa svojim Dalasom uspeo da napravi veliki poduhvat i slavi na terenu dvostrukog MVP-ja, Nikole Jokića u Denveru kroz neverovatnu dramu i penal završnicu - 115:116.

Svi su večeras naravno gledali šta će sa jedne strane uraditi naš fantastični Jokić, a sa druge isto tako sjajni Dončić. Jokić je na terenu proveo 34 minuta, i za to vreme je šutirao 7-13 iz igre (0-3 za tri poena) i 5-6 sa linije slobodnih bacanja, a utakmicu je završio sa 19 postignutih poena, 8 skokova i 8 asistencija. Najbolji na drugoj strani bio je MVP kandidat Luka Dončić, koji je ostvario novi tripl dabl, sa 22 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Gledali smo zaista žestok obračun na terenu. Na svaku seriju jedne ekipe, stizala bi serija ove druge. Zbog toga razlika nije prelazila dvocifrenu sve do poslednje četvrtine.

I jedni i drugi večeras bili su prilično raspoloženi kada je u pitanju napad. Raznovrsne opcije i dobri procenti na šutu sa distance su krasili i Denver i Dalas, ali su ipak ovi drugi bili za pedalj bolji, zbog čega su i ostvarili trijumf.

Denver je u meč ušao serijom od 8:0, ali je potom odbrambeno pao na kraju prve četvrtine, dopustio Dalasu da zaostatak četvrtine postigne 36 poena, pa je na kraju bio u zaostatku od sedam poena. Nju je kroz prilično izjednačenu drugu deonicu uspeo malo da smanji.

Ponovo su Jokić i momci bolje otvorili meč posle pauze. Serijom su stigli i do prednosti. Ali žilavi Dalas je sve odbijao, a Dončić je već tada “mirisao” svoju tripl-dabl partiju.

Iako su Maveriksi u poslednjoj četvrtini na oko četiri minuta pred kraj uspeli da dođu i do prve dvocifrene prednosti na meču, nekako nije bilo pošteno da ne bude drame. Braun i Jokić su nas za samo jedan minut spustili na četiri razlike i sve je ponovo bilo otvoreno. Braun je potom redukovao zaostatak na jedan koš pogocima sa penala na minut i po pred kraj, a potom sjajnom trojkom na 38 sekundi doneo ludnicu u “Bol Areni” u Denveru.

Međutim Fini-Smit je uzvratio trojkom posle tajmauta Dalasa, a to je moglo da znači samo jedno - Denver je imao poslednji napad za pobedu ili produžetak.

Video: Trojka Fini-Smita u poslednjim sekundama koja je prelomila meč protiv Denvera

Međutim, na opšte iznenađenje svih prisutnih, Dalas se odlučio da ide na faul i to nad Nikolom Jokićem! Naš as bio je neprecizan prvi put, pa su Maveriksi stekli blagu prednost u finalnom raspucavanju sa linije penala, koju su na kraju i zadržali na svojoj strani.

Video: Jokić kao zver, asistencija mu nedostajala za tripl-dabl: Jedan od boljih prodora krunisan košem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA