≫ 

Partizan prelomio: "Delije mogu da dođu, odvojili smo deo tribina za njih, ali ova pravila moraju da poštuju!"

Ovo niko nije očekivao

  • 66
KK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Pred nama, srpskom publikom, predstoji i prvi istorijski večiti derbi u okviru Evrolige, gde će snage odmeriti Zvezda i Partizan, dok će crno-beli poneti epitet domaćina u Beogradskoj Areni (20:30).

Kada je reč o ovom derbiju, dugo je bilo peripetija i oko toga da li će Delijama, odnosno gostujućim navijačima, biti dozvoljeno da prisustuvju derbiju. Isprva je Partizan "zabranio", zbog bezbednosti, ali je nakon bezbedonosnih konsultacija, kao i višesatnih razgovora došlo do dogovora.

Partizan je odlučio da pusti navijače da dođu na meč, što su potvrdili i u saopštenju koje prenosimo u celosti.

- Nakon serije sastanaka i konsultacija sa pripadnicima bezbednosnih službi, KK Partizan Mozzart Bet je u skladu sa preporukama baziranim na operativnim podacima doneo odluku o odvajanju malog dela tribine na Nivou 400 u Štark areni, za sve one pristalice gostujućeg tima koje su došle u posed ulaznica za večerašnju utakmicu. Bilo kroz slobodnu prodaju, bilo kroz distribuciju karata za sponzore, mali broj pristalica rivalskog kluba će ući u dvoranu i radi lakše i bezbednije organizacije meča, mali deo tribine na Nivou 400 će biti odvojen za njih. Na raspolaganju će im biti sektori od ulaza 411 do 413.

- Izvan toga, biće po jedan sektor tampon zone koji će razdvajati navijače. Simpatizeri Crvene zvezde će moći da uđu na ulaz sa istočne strane, odakle će ih službe bezbednosti ispratiti na Nivo 400. Takođe, operativni podaci bezbednosnih službi ukazuju na moguće provokacije zlonamernih pojedinaca koji navijaju za rivalski klub, sa ciljem da se nanese šteta Partizanu Mozzart Bet.

- Ovim putem, Klub skreće pažnju gledaocima da nekome može pasti na pamet da u dvoranu uđe noseći obeležja Partizana, dok bi ispod njih nosili obeležja Crvene zvezde. Ti provokatori će imati cilj da ubacivanjem predmeta u teren izazovu nemire i incidente kako bi u očima Evrolige i čitave Evrope prikazali Partizan u lošem svetlu i doveli do velikih kazni za naš klub.

KK Partizan - KK Valensija

Foto: MN Press

- Službe zadužene za bezbednost će sve učiniti da takve provokacije koje mogu dovesti do ozbiljnih problema u dvorani sa blizu 18.000 ljudi, spreče. Ovim putem Partizan Mozzart Bet upozorava sve u dvorani da će bezbednosne kamere, kao i pripadnici služba bezbednosti snimati svaki incident i da će snimci vinovnika incidenata po potrebi biti javno prikazani. Pozivamo i sve dobronamerne navijače Partizana da u slučaju bilo kakvih ubacivanja na teren snimaju incidente i javno ih objavljuju na društvenim mrežama.

- Večerašnji meč u hali gde se očekuje još jedna rekordna poseta u Evroligi predstavlja ozbiljan bezbednosni izazov. Za razliku od drugih klubova koji imaju problema da napune trostruko manje dvorane i imaju puno mesta da po potrebi odvajaju sektore, Partizan Mozzart Bet ima 11.500 vlasnika sezonskih ulaznica i gotovo punu Štark arenu na svakoj evroligaškoj utakmici. Samim tim, odvajanje sektora za malu grupu pristalica gostujućeg tima se mora uraditi pažljivo, kako ne bi bila naneta šteta vlasnicima naših sezonskih ulaznica.

- Podsećamo, unošenje čvrstih predmeta nije dozvoljeno i pozivamo navijače da ne donose ni metalni novac, ni upaljače, telefoni starije generacije koji nisu “Smart Phone” ni IQOS aparate jer će im sve biti na ulazu oduzeto. Zbog svega navedenog, ulaz u dvoranu će biti otvoren u 17:30 a pregledi će biti detaljni i u dvoranu neće ući niko dok detaljno ne bude pregledan. Za svaki eventualni incident i najmanje prirode, sektori će biti pražnjeni.

- Još jednom, Partizan Mozzart Bet poziva sve navijače da srčano bodre crno-bele i da se suzdrže od bilo kakvih uvredljivih skandiranja ili ubacivanja bilo čega u teren. Pokažimo zrelost, pokažimo da u svakom smislu pripadamo eliti evropskih klubova!

kk partizan

Foto: MN Press

Takođe, Partizan je izdao i instrukcije za Delije.

- Obezbeđena su dva sektora na Nivou 400, na istočnoj strani. Simpatizeri Crvene zvezde MTS na raspolaganju imaju maksimalno 600 mesta. Izvan toga, nalaziće se tampon zone koje će razdvajati navijače gostujućeg tima i navijače Partizana. Ukupno, u svrhu bezbednosti navijača Crvene zvezde MTS I opšte bezbednosti svih u hali, odvojeno je četiri sektora u kojima neće biti navijača Partizana Mozzart Bet.

- Ulaz na istočnoj strani za gostujuće navijače će biti otvoren u 17:30 i nakon 19 časova ulaz neće više biti moguć. Zabranjeno je unošenje transparenata i obeležja gostujućeg tima. Zabranjeno je unošenje kovanog novca, upaljača i drugih čvrstih predmeta koji će na ulazu biti oduzeti. Pregledi na ulazu će biti detaljni i u dvoranu neće ući niko dok detaljno ne bude pregledan.

- Pozivamo KK Crvena zvezda MTS da apeluje na svoje simpatizere da poštuju ove instrukcije i da večerašnji meč protekne u najboljem mogućem redu. Napomena: Ukoliko nekome bude ostala neiskorišćena karta i zbog bezbednosne procene ne bude mogao da uđe u dvoranu, novac za kartu će biti refundiran.

Oglasile se i Delije

Čak su i navijači Zvezde izdali saopštenje povodom večerašnje utakmice.

- Pozivamo sve navijače Crvene zvezde koji su nabavili kartu za današnji derbi da dođu u 17 časova u 21. blok na Novom Beogradu, gde ćemo se svi koji imamo karte za ovu utakmicu okupiti i zajedno krenuti ka hali, na ulaze koji će biti predviđeni za nas kao gostujuće navijače. Bilo koju kartu da imate, dođite na dogovoreno mesto, jer će svi ući na iste ulaze i biti zajedno. Koliko god da nas bude, hajde da pružimo maksimalnu podršku našem timu u istorijskoj utakmici - istakle su Delije.

Video: Ivanović pred prvi derbi s Partizanom u Evroligi: Za vas je možda istorijski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    8. decembar 2022 | 14:33

    Opet vas je covic navukao na tanak led.

  • Dejan

    8. decembar 2022 | 14:37

    Sramota, velika sramota za klub da vam diriguje vlasnik drugog kluba, sada ste pali najnize od kako ste otjerali Vujosevica. Vidjecemo dal ce Grobari da budu u hali kada ovi budu domacini. Ostoja najnize si se sada ponizio i sebe i nas klub, a samim tim ruzikujete probleme u toku utakmice. Pa ljudi praznjenje hale bilo i prosle godine i ove sa jednim navijacima samo bez gostujucih, sta li ce sada biti. Neko zeli da nas dikvalifijuju za na vek vekova iz evrope i to oba kluba, ja stvarno ne mogu da vjerujem i ukoliko se dese nemiri, ostro kazniti Partizan i da se jednom kukolj odstrani iz klubova. Partizan do pobjede...

  • pfc013

    8. decembar 2022 | 14:55

    Sramota za upravu partizana, izgleda da se oni nista ne pitaju nego gospodin predsednik … videcemo dal ce oni nama dati karte kad budu bili domacini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA