≫ 

Podatak za nevericu: Partizan sakupio 18 skokova u prvoj četvrtini, a onda samo tri za celu drugu deonicu?!

Ne čudi što su crno-beli imali i dvocifrenu prednost

  • 0
KK Partizan - KK Crvena zvezda, Evroliga Foto: MN Press

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju istorijski večiti derbi u Evroligi, prvi ikada između ova dva tima u elitnom takmičenju, a daleko bolje su ga otvorili crno-beli koji su imali +9 posle prve deonice. Međutim, potpuno su pali u nastavku, pa gosti na poluvremenu vode sa sedam razlike.

Tome je najviše doprineo pomalo frapantan podatak, koji kaže da je ekipa Partizana za prvu četvrtinu sakupila čak 18 skokova, a da na je naspram toga Zvezda došla do samo osam. A u drugoj četvrtini smo videli samo tri uhvaćene lopte domaćih igrača?!

Matijas Lesor sam je uspeo da sakupi identičan broj skokova kao crveno-beli, dakle osam, za prvih deset minuta od čega je čak pet bilo ofanzivnih. Pored njega je Joanis Papapetru uhvatio četiri lopte, a Zek Ledej dve uz dve timske, dok su ostali imali po jedan skok.

Sa druge strane, samo je Luka Vildoza "nešto" radio na skoku u tih uvodnih deset minuta, uhvativši tri lopte, dok je Luka Mitrović imao dve sakupljene lopte, a ostali su završili na po jednoj.

Skok je dakle bio ključ za preokret u drugoj četvrtini, videćemo da li on nosi i glavnu ulogu u određivanju konačnog pobednika.

Video: Zakucavanja, trojke, dodavanja: Najbolji momenti prvog basket derbija u sezoni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA