Bili prvi u Evroligi, sada su poslednji: Alba iz Berlina posle 3-0 na startu vezala neslavni 9. poraz

Marko Gudurić sa sjajnom partijom

  • 3
Luk Sikma, Alba Berlin Foto: MN Press

Da je neko rekao da će Alba posle onakve igre u prva tri kola, kada je dobila i Partizan na uvodnom meču u Evroligi, doći od prvog do poslednjeg mesta već pre prve polovine sezone, teško da bi iko u to poverovao.

Pa ipak, novi debakl od Fenerbahčea sa čak 29 poena razlike (75:104) poslao ih je na poslednje mesto na tabeli. Još jednom je u igri berlinske ekipe sve bilo bušno, a sa druge strane Itudisov tim je pokazao zašto je ove sezone jedan od najboljih u Evroligi.

Do pobede je tursku ekipu između ostalog vodio i Marko Gudurić, koji je sa Edvardsom koji je postigao 13 poena bio najefikasniji igrač gostiju. Amerikanac je imao osam skokova, a naš reprezentativac šest, a obojica su upisala po jednu asistenciju. Smit iz Albe je bio najraspoloženiji akter utakmice sa 15 ubačenih poena, ali ni to nije pomoglo da se izbegne debakl.

Devet vezanih poraza je najgori niz neke ekipe u Evroligi koja je startovala sa tri pobede. Albu su posle trijumfa protiv Partizana, Olimpije Milano i Panatinaikosa redom dobijali Anadolu Efes, Valensija, Žalgiris, Bajern, Real Madrid, Crvena zvezda, Olimpijakos, Barselona i naposletku Fenerbahče.

U drugom meču koji je završen, Makabi je ubedljivo dobio Valensiju na domaćem terenu (84:68), a Panatinaikos je posle produžetka uspeo da savlada Olimpiju iz Milana (90:77), pa je Radonjić naneo Etoreu Mesini osmi uzastopni poraz.

Video: Ivanović pred prvi derbi s Partizanom u Evroligi: Za vas je možda istorijski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MM

    9. decembar 2022 | 09:24

    Opasno ali opasno ih ugrozava jedan tim

  • Beograd Srbija

    9. decembar 2022 | 10:08

    Ovi jedino musave glodare sline zagrebačke pobedili

  • Sta reci

    9. decembar 2022 | 14:47

    Izgleda da su I oni dizali nesto na nas I Obradovica. Sad cekaju da dodju u Arenu I uknjize nova 2 boda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA