≫ 

Zvezdina oluja premoćna za "Mornare" iz Bara: Ivanović rotirao, Raselovih 35 poena premalo za čudo u Pioniru

Nije želeo Duško Ivanović da muči svoje igrače

  • 33
KK Crvena zvezda - KK Mornar Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv Mornara iz Bara sa 93:74 u meču 10. kola ABA lige. Najbolji na meču bio je Ben Bentil u pobedničkom timu sa 26 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Deron Rasel sa 35 poena.

Duško Ivanović je oprezno ušao sa timom u ovaj meč, nije želeo da deranžira svoje nosioce igre posle veoma teške pobede u večitom derbiju u Evroligi, već je od samog starta krenuo da deli minute i ostalim igračima.

Neki igrači koji do sada nisu ni igrali su dobili šansu poput Miroslava Raduljice i Dalibora Ilića koji su imali poprilično skroman doprinos u ovoj pobedi.

Dalibor Ilić je postigao 11 poena, bez promašaja iz igre, dok je Raduljica meč završio sa čak osam. Dobru rolu je imao i Nikola Topić, odigrao je tek nešto više od pet minuta i postigao je osam poena, takođe bez promašaja.

KK Crvena zvezda - KK Mornar Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Crvena zvezda - Mornar 93:77

TOK MEČA:

03:12 (88:71) - Zvezda je opet uvećala svoju prednost, iskoristila je promašaje Derona Rasela i otišla je na veliku prednost. U igru se vraćaju Stefan Lazarević i Nikola Topić.

06:58 (75:68) - Vratio se Mornra na sedam poena zaostatka preko Derona Rasela koji ima 32 poena.

KK Crvena zvezda - KK Mornar Foto: MN Press/Ivica Veselinov

07:58 (75:62) - Nastavila je Zvezda sa sigurnom igrom, Dalibor Ilić je nastavio sa svojim odličnom partijom, prvom posle dugo vremena. Postigao je već devet poena, dok je pored njega u ovom periodu igre poentirao i Branko Lazić.

4/4

00:00 (71:62) - Kraj treće deonice. Deron Rasel je obeležio ovaj deo igre, dok je Zvezda i dalje održala dvocifrenu prednost. Raduljica je imao solidnu rolu sa dva zakucavanja, uz jedno dodatno bacanje koje je realizovoa.

02:55 (65:56) - Zakucava Miroslav Raduljica! Centar se vratio na parket, iskoristio je pas Dalibora Ilića i samo je tu loptu ukucao u koš, a pritom je dobio i dodatno slobodno bacanje.

KK Crvena zvezda - KK Mornar Foto: MN Press/Ivica Veselinov

06:00 (59:47) - Deron Rasel se razigorao u ovim minutima, šunja se kroz odbranu Zvezde i uspeva da poentira polaganjima, te da smanji razliku svoje ekipe.

08:41 (55:41) - Luka Vildoza je pogodio trojku za Crvenu zvezdu, dok je na drugoj strani Vranješ pogodio trojku, dok je Vranković zakucao na samom otvaranju četvrtine.

3/4

00:00 (52-36) - Kraj druge četvrtine. Definitivno je prvo poluvreme prošlo u znaku Bena Bentila koji je postigao 18 poena, dok je tkaođe pri samom kraju poluvremena bio i Nikola Topić, mladi plejmejker je postigao osam  poena u dva napada. Kod Mornara je najistaknutiji sa 11 poena.

03:06 (41:32) - Ben Bentil ne prestaje sa poenima, čak 18 poena je postigao krilni centar iz Gane u prvom poluvremenu protiv Mornara.

KK Crvena zvezda - KK Mornar Foto: MN Press/Ivica Veselinov

03:53 (39:30) - Sve je bolja Crvena zvezda, dok Mornar polako gubi priključak. Izgubili su Barani nekoliko lopti, a sve je to kaznila ekipa crveno-belih koja je lako poentirala iz kontri.

08:19 (29:22) - Bolje je krenula Zvezda u drugoj deonici, lako je poentirala preko Stefana Markovića i Dalibora Ilića koji su polaganjima iskoristili greške Barana.

2/4

00:00 (25:22) - Kraj prve četvrtine. Dalibor Ilić je ušao u igru i postigao je dva poena uz faul, međutim, njegovo bacanje nije završilo u košu. Zvezda ima prednost, bila je i veća, ali je Deron Rasel postigao trojku u poslednjim trenucima.

03:22 (21:17) - Nastavljaju da daju i jedni i drugi poene u serijama, Ben Bentil je uspeo da dođe do 11 poena već.

KK Crvena zvezda - KK Mornar Foto: MN Press/Ivica Veselinov

05:23 (15:10) - Sada su se raspucali i jedni i drugi. Zvezda je vezala nekolioko šuteva za tri poena, dok je Mornar odgovarao na način na koji je mogao. Ovo je i prva "veća" prednost Crvene zvezde.

08:28 (5:6) - Bolje je Mornar otvorio ovaj meč, oduzeli su čak dva puata loptu igračima Zvezde, što su iskoristili i postigli čak šest poena, dok su na drugoj strani pogodili Ognjen Dobrić i Ben Bentil.

PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde posle pobede nad Partizanom u Evorligi nemaju baš vremena za odmor, pošto ih očekuje novi duel u ABA ligi, gde će im rivali biti ekipa Mornara iz Bara u Pioniru (18.00).

Crvena zvezda otkako je u klub stigao Duško Ivanović na mesto trenera ima vezanih čak osam pobeda u svim takmičenjima - pet u Evroligi i tri u ABA ligi. Protiv Mornara imaju priliku da nastave tu seriju, pošto su ogroman favorit.

Ono što im može ići na štetu, jeste i činjenica da su u samo nekoliko dana odigrali dva derbija protiv Partizana, od čega jedan u Evroligi, gde je Nemanja Nedović košem doneo pobedu u poslednijm sekundama.

Mornar s druge strane dosta zavisi i od raspoloženja Derona "Fetsa" Rasela, koji je ubedljivo i najbolji košarkaš Barana uz Vladimira Mihailovića.

Video: Ivanović pred prvi derbi s Partizanom u Evroligi: Za vas je možda istorijski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    10. decembar 2022 | 19:36

    2 победе против Морнара, као и 2 против јсд...једина разлика што ћемо ову лимарију, боранију још неки пут да одучавамо

  • Zelimir obradoglu

    10. decembar 2022 | 20:33

    Sta ljudi da radim?? Vise ne mogu ovo da podnesem! Dulooo kaze da je u Rumuniji dobra klima i da imaju dobre banje. Cak i kosarkaski klubovi su bolje organizovani od partizana. Da li sa idem??

  • poy

    10. decembar 2022 | 19:47

    Bentil odigrao vrhunski. Svi odlicni, nisu se trosili previse. Mali Topic za 2,3 sezone ce biti vrh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA