Strašno je šta radi ovaj čovek! Jokić 80-tim tripl dablom u karijeri srušio Jutu i poveo Denver ka vrhu Zapada

Denver je sve bliži prvom mestu

  • 5
Nikola Jokić Foto: Dustin Bradford / Getty images / Profimedia

Nikola Jokić je protiv Juta Džeza odigrao nestvarno dobro, zabeležio je osamdeseti tripl dabl u karijeri i vodio Denver Nagetse do nove pobede - 115:110.

Srbin je na ovoj utakmici igrao 35 minuta, za to vreme je šutirao iz igre 11-20 (1-4 trojke) i 8-10 sa linije slobodnih bacanja, a na kraju je imao 31 poen, 12 skokova i 14 asistencija.

Džamal Marej je postigao 30 poena za Denver, koji je postigao poslednjih pet poena na utakmici i konačno otpisao Jutu, koja je i pored toga što je igrala bez četiri veoma bitna igrača, pružila odličan otpor.

Kod Džezera je najbolji bio Nikejl Alegzander Voker, koji je postigao 27 poena.

Utakmica je bila izjednačena (110:110) kad je Jokić pronašao otvorenog Brusa Brauna, dodao mu za zakucavanje na 1:20 do kraja, a zatim je na 9 sekundi do kraja dao jedno od dva slobodna bacanja i povećao prednost na 113:110. Voker je imao šansu da izjednači, na 5 sekundi do kraja, ali je promašio ceo obruč. Posle toga je Marej ubacio oba slobodna bacanja i postigao konačan rezultat.

Ovo je bio četvrti tripl dabl Nikole u ovoj sezoni, i treći put da su imali dvojicu igrača koji su postigli više od 30 poena - što se nije desilo nijednom prošle sezone.

Za Jutu nisu igrali Lauri Markanen (bolest), Majk Konli (povreda), Džordan Klarkson (povreda kuka) i Kolin Sekston (istegao tetivu) - četvorica koja prosečno postižu 67 poena za Jutu.

Trener Denvera Meloun je i rekao da se plaši ove utakmice, i da je ovo veliki test za zrelost ekipe Denvera.

Položili su ga.

Evo partije Nikole Jokića:

(Telegraf.rs/ESPN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    11. decembar 2022 | 07:34

    Najjaci ikada

  • Iggy187

    11. decembar 2022 | 10:31

    Tako je to kada se igra srcem 🤑🤑🤑

  • panic

    11. decembar 2022 | 07:52

    videli smo kada igra za reprezentacija gubimo od nekih vanzemaljac a onda čekamo neko čudo da nam pomogne da se prodje dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA