≫ 

Šta radi sjajni Pokuševski: Neverovatan dabl-dabl mladog Srbina bio nedovoljan za pobedu u Klivlendu!

Igra Aleksej sve bolje iz utakmice u utakmicu

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: Tanjug - AP

Pravim stopama ide Aleksej Pokuševski i o tome ne treba uopšte ni debatovati. Njegova večerašnja partija na gostovanju Klivlendu pokazuje da je dovoljno sazreo i da od njega u godinama koje dolaze možemo da očekujemo velike stvari. Ipak, njegova Oklahoma bila je poražena - 110:102.

Sjajni Aleksej večeras je ostvario dabl-dabl, i to ne bilo kakav. Postigao je 16 poena, sakupio je čak 14 skokova, a na sve to je imao i pet asistencija.

Na terenu je proveo nešto više od 34 minuta, sa distance je bio perfektan (3/3), dok je za dva šutirao 3/11, a sa linije slobodnih bacanja imao je polovičnih 1/2. Samo je Kevin Durant imao slične brojke u istoriji franšize.

Nešto efikasniji od njega u Oklahomi bili su još samo Šej-Gildžes Aleksander sa 23 poena, uz dva skoka i tri asistencije, odnosno Džoš Gidi koji je imao 17 poena.

Klivelnd su do pobede vodili Karis Lever sa 22 poena, odnosno Džeret Alen koji je imao poen manje, ali uz 11 sakupljenih skokova.

Oklahoma je imala šansu da se vrati u ovaj meč u poslednjoj deonici kada je nadoknadila minus od 13 poena, ali je posle toga usledila nova serija Klivlenda, koja ih je odvela na +10 i stavila tačku na pitanje pobednika.

Tanderima je ovo bio drugi vezani poraz i sada imaju skor 11-15, dok je Klivlend treći na Istoku sa odnosom 17-10.

Video: Maestralna asistencija Nikole Jokića za koš uz faul: Dramatičan meč Devera u Koloradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA