≫ 

Svemirska partija Bogdana Bogdanovića: Srbin heroj Atlante u pobedi protiv Čikaga za infarkt!

Srbin je postigao 28 poena

  • 2
Bogdan Bogdanović Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bogdan Bogdanović je odigrao fantastičnu utakmicu protiv Čikago Bulsa i bio je najzaslužniji za pobedu Atlanta Hoksa od 123:122, posle produžetka.

Bogdan je na ovoj utakmici igrao 36 minuta, za to vreme je šutirao iz igre 10-22 (6-14 trojke) i 2-2 sa linije slobodnih bacanja, a na kraju je imao 28 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Najbolji u timu Čikaga bio je Demar Derozan sa 34 poena, a Tre Jang je bio druga violina Atlante, sa 19 poena i 14 asistencija.

Sama utakmica je bila ne za infarkt, kako se kaže, nego za dva infarkta: prvo je Derik Džouns na 0,1 sekundu pre kraja regularnog toka imao slobodno bacanje za pobedu Čikaga - i promašio ga je, da bi na isto toliko - 0,1 sekunde pre kraja produžetka i na -1 Ej Džej Grifin uspeo da sa dva metra ubaci ali-up, preko istog onog Derika Džounsa, i postavi konačan rezultat utakmice.

Pogledajte kako se odvijala drama:

Čikago je, dakle, dvaput bio "siguran" pobednik utakmice, pogotovo kad je Demar Derozan pogodio sva tri bacanja na samom kraju produžetka i doveo ih u vođstvo od 122:121.

Bogdan je 17 od svojih 28 poena postigao u prvom poluvremenu, ali je ubacivao i pri samom kraju utakmice i u produžetku, kad je bilo najpotrebnije.

Evo partije Bogdana Bogdanovića:

Video: Simultanka Bogdana Bogdanovića: Prošao kroz odbranu i poentirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA