Partizan ima dva puta: Hoće li crno-beli odabrati pravo skretanje ili će dušu predati đavolu na raskrsnici?

Mnogo je dobro krenulo, ali kako sezona odmiče - oni padaju, maraton ipak uzima maha

  • 38
KK Partizan - KK Valensija Foto: MN Press

Nešto ne štima u Partizanu, ne ide sve kako treba za ekipu Partizana što je očigledno i svakom njihovom navijaču, kao i prosečnom gledaocu košarke, kako u Srbiji, tako i šire.

Crno-beli su u veoma negativnoj seriji, upisali su čak šest poraza na prethodnih sedam utakmica, što ne bi smelo da se desi ekipi koja ima najviše ciljeve u Evroligi, ali u ABA ligi.

Da stvar bude i gora za Partizan, od tih šest poraza, čak su dva došla u večitim derbijima protiv Crvene zvezde - na gostujućem terenu u ABA ligi, ali i na domaćem u Evroligi, kada je Nemanja Nedović presudio košem u poslednjim sekundama utakmice.

Ukoliko dodamo i prethodna tri poraza u Evropi od tri španska kluba - Barselone, Reala iz Madrida i Valensije, ako i ovaj poslednji u okviru ABA lige od Cedevita Olimpije, reklo bi se da je Partizan u ozbiljnom ponoru kada je reč o formi.

Ipak, Partizan se sada nalazi na jednoj raskrsnici, gde će se mnogo toga videti - da li će krenuti pravim putem ili će jednostavno prepustiti svoju dušu đavolu.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Gde je problem? Napadak zakazao, odbrana ni ne postoj, igra s kratkom rotacijom

Trenutno najveći problem ekipe Partizana, jednog od najboljih napada u Evropi (bar ukoliko se gleda nekoliko kola na početku), jeste upravo to što je ovaj napada zakazao, ne postoji uigranost, hemija, već se sve svodi na kvalitet pojedinaca, koji su previše van sebe u odlučujućim minutima.

Partizan je na skoro svakoj utakmici u Evroligi (izuzev Virtusa) primao dosta velik broj poena. Kod pobeda su uspeli napadački to da nadomeste i tako i slave, isključivo svojim dobrim napadom. Međutim, Partizan je protiv Reala u Madridu postigao i 97 poena, ali je upisao poraz, pošto je primio 105.

Kako su i sami Željko Obradović, ali i njegov kolega iz Zvezde, Duško Ivanović, isticali - sve ovo je samo maraton, ne trka na 100 metara. Iliti, drugim rečima, Partizan, hteo to da prizna ili ne, ali nema dovoljno duboko klubu kako bi nadomestio neke od igrača.

Jasno je da je Kevin Panter prva opcija u napadu Partizana, čovek koji je svojim partijama odveo Armani do fajnal-fora Evrolige je i lider ekipe, međutim, ukoliko on zakaže, teško je da će neko drugi uspeti da "potegne" ostale.

KK Partizan KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Upravo je odbrana Crvene zvezde bila ta koja je u dva meča u samo sedam dana uspela da zaustavi Partizan na manje od 74 poena (74 i 73), što je pokazalo i koliki influens na samu igru ima stavka koja se naziva - odbrana.

Partizan u svom rosteru trenutno nema izrazite defanzivce, većinom su napadački nastrojeni i to im uzima maha, dok njihove rezerve nisu na istom nivou, a niti približnom, dok je neretko i slučaj da Željko Obradović u svojim utakmicama ima rotaciju od svega sedam ili osam igrača.

Krenulo je dobro, ali je forma krenula da pada. Kako je sezona duga, ta forma će se verovatno i podići, ali je pitanje - kakav je domet i te malo bolje forme?

Partizanova raskrsnica - Pravi put ili predaja duše đavolu

Nije sve toliko crno za ekipu Partizana, sredina je decembra, nije odigrana ni polovina utakmica u Evroligi, kao ni u ABA ligi i postoji dosta prilike za popravni kako za Željka Obradovića, tako i za njegove košarkaše.

Već smo gore naveli kojih šest poraza je Partizan ubeležio u sezoni, dok će im sada raspored ponovo "ići na ruku".

Naredna dva meča Partizan ima u Evroligi, prvo će gostovati Asvelu, koji u ovaj meč ulazi pun "hajpa", pun "vetra u leđa", pošto su načinili veliki podvig savladavši Barselonu u Španiji, dok su i u prvenstvu slavili protiv Pariza.

Odmah zatim će u Beogradsku arenu doći Anadolu Efes, aktuelni prvak Evrope, iako se radi o znatno jačoj ekipi, iskustva kažu da su u Beogradu padali i znatno jači i moćniji timovi. Potom su pred crno-belima i mečevi protiv FMP-a i Fenerbahčea, da bi konačno crno-beli stigli i do onog potencijalnog uzleta koji im može spasiti sezonu.

KK Partizan - KK Crvena zvezda, Evroliga Foto: MN Press

Gostovaće Partizan Igokei, gde će biti favorit, a onda će u Evroligi dočekati Bajern iz Minhena i Andreu Trinkijerija, što je, mora se priznati, poprilično izgledna šansa da Partizan poveže bar dve pobede, ali i ne da se zaustavi tu.

Odmah zatim sledi duel protiv Zadra i Cibone u ABA ligi i to na domaćem terenu, koji će biti razdvojen utakmicom sa Monakom, gde će crno-beli imati još jednu priliku da uhvate zalet, s obzirom na to da se i ovaj meč igra u Areni.

Tu su još utakmice i sa Makabijem (koji su već pobedili), potom i Baskonija u Beogradu, gde je sve moguće.

Ostatak januara donosi još nekoliko utakmica, ali je teško suditi o njima, s obzirom na to da ima dosta i mečeva da se odigra, a gde bi svaka eventualna pobeda bila podstrek, dok bi eventualni poraz samo još dublje gurnuo Partizan u ambis.

Standings provided by Sofascore

Video: Partizan vrhunskom igrom deklasirao Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    12. decembar 2022 | 15:37

    Žoc problem jedini napravio rasulo od ekipe pa ko će da igra sa onoliko vikom igrači ga bojkotuju ostoja ne sme ništa i eto pa gledajte

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. decembar 2022 | 15:35

    Па не може лажни, на муфте убачени клуб у ЕЛ, да се мери са Звездом. Зато су и пукли у обе утакмице. И опет ће...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. decembar 2022 | 15:38

    Од, узми Жоц евро титулу, полако долазе да га терају...две године их вуче за нос😂😂😂 и узима велике паре

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA