Obradović pred novi meč u Evroligi: "Asvel je favorit, ali moj posao je da podignem ekipu"

Trener crno-belih je istakao da je francuski tim favorit u predstojećij utakmici

  • 22
željko obradović Foto: MN Press

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas da je Asvel favorit u predstojećem meču 13. kola Evrolige.

Partizan je u nedelju poražen u Ljubljani od ekipe Cedevita Olimpije 77:74 u 10. kolu ABA lige, dok je Asvel ubedljivo savladao ekipu Pariza 94:60 u francuskom prvenstvu.

- Asvel u ovaj meč ulazi posle pobede u poslednjem kolu Evrolige protiv veoma jake ekipe Barselone u gostima. Igrali su i sinoć utakmicu i ubedljivo pobedili u domaćem prvenstvu. S obzirom na sve okolnosti, sigurno je da su oni favoriti - rekao je Obradović za zvanični sajt kluba.

On je istakao da Partizan očekuje težak meč u Francuskoj.

- Igramo za svega 48 sati, ali s druge strane i oni su igrali sinoć. Probaćemo opet da reagujemo. Nije lako kad izgubiš u veoma kratkom periodu par utakmica u kojima odlučuje jedna lopta. Da li napadački, da li je skok ili bilo šta, nije lako. S te strane, naravno da je moj posao kao trenera da probam da dignem ekipu. Koliko ćemo uspeti, videćemo - istakao je Obradović.

Centar Partizana Alen Smailagić naveo je da ekipa zbog zgusnutog rasporeda nema ni vremena, ni prava, da tuguje posle poraza u Ljubljani.

- Moramo da mislimo pozitivno i pokušamo da izvučemo sve dobro i sve što može da nam pomogne u sutrašnjoj utakmici. Moramo sve misli da okrenemo ka utakmici sa Asvelom. Oni su ekipa, koja je u prošlom kolu dobila Barselonu, igraju u dobroj formi i biće nam veliki izazov da im se suprotstavimo. Verujem da možemo da se izdignemo posle par poraza i da sutra odigramo dobru utakmicu. Puno bi nam značila ta pobeda u gostima - naglasio je Smailagić.

Utakmica između Asvela i Partizana igra se sutra od 20 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    12. decembar 2022 | 15:49

    Po toj logici protiv nas su svi favoriti...a ti nikad skuplji tim dobio

  • Ti li bre

    12. decembar 2022 | 17:33

    Kad budeš prestao da psihički zlostavljaš igrače i da prestaneš da urlaš na njih ,onda ćeš podići igrače i njihov moral,sram te bilo takvog ponašanja. Kako ti jednom ne padne na pamet da te gledaju i slušaju svi prisutni u dvorani gde god igrao.Nikad nećeš imati poželjan rezultat sa tvojim karakterom.Igraci bre strepe kad kroče na parket i sa jednim promešenim košem treba da prođu kroz zlo nekih 2 minuta.Koliko god da pričaju o tebi kao najtrofejnijem treneru Eurolige.Zapamti nikad nećeš imati rezultat!

  • Ixa kv

    12. decembar 2022 | 17:29

    A kako bi bilo da prestanes da mislis i da radis nekakve analize? Lupaju ti klempe svi redom a ti bi da radis analize u 12 sati nocu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA