Ivanović oprezan pred Žalgiris: "Kao da nismo imali nijednu pobedu, Nikola se oporavlja"

Trener crveno-belih ceni litvanski tim

  • 3
KK Partizan - KK Crvena zvezda, Evroliga Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sastaju se ovog utorka od 19 sati protiv Žalgirisa u meču 13. kola Evrolige.

Pre ovog meča, trener domaćih Duško Ivanović pred susret sa litvanskim timom istakao je:

- Treba da pristupimo ovoj utakmici kao da nismo imali ni jednu pobedu do sada. Žalgiris je ekipa koja je jedan od najtvrđih timova u Evroligi, igraju zaista snažno, dobru odbranu, stalno su u kontaktu, dobri u tranziciji, kontranapadu. Nikada se ne predaju, vrlo teška ekipa za igranje. Niko ne razmišlja šta je bilo juče, toliko je utakmica. Luka Mitrović je dobio taj udarac u oko, nije dobro i teško će biti u ovoj utakmici. Videćemo kako se bude razvijala situacija sa njim. Sa Nikolom Ivanovićem je dobro, oporavlja se, ali su tu tri rebra nastradala, treba to da zaraste.

Žalgiris u Beograd dolazi oslabljen.

- Ništa to ne utiče na nas, to je vrlo dobra ekipa, igraće se pet na pet, nema tu velike razlike. Kinan Evans igra izvanredno, momak koji igra sa karakterom, jedan na jedan, pik en rol, u odlučujućim momentima uzima i daje te šuteve, odličan je igrač - rekao je Ivanović.

Nemanja Nedović ističe da crveno-ele očekuje težak meč.

- Biće sigurno tvrda utakmica, pratili smo ih malo pogledali utakmice, čvrsti, igraju dobru obranu, jednostavno dobra ekipa. Neće biti lako, ali uz našu dobru formu, pomoć i podršku navijača, verujem da imamo sve preduslove da dođemo do dobrog rezultata. Radujem se najavama da će hala biti sutra puna, očekujem dobru atmosferu i jedva čekamo da ta utakmica počne.

Nedović je posebnu pažnju obratio na Kinana Evans:

- Recept je jednostavan, Branko Lazić i Stefan Lazarević. Imamo dosta recepata i igrača za protivničke najbolje igrače, ali sigurno da će i timska odbrana biti na visokom nivou što je potrebno da dođemo do pobede. Imamo samopouzdanje, imamo dobru formu, samo to treba da pretočimo u utorak na teren.

Crvena zvezda je apelovala na sve da dođu malo ranije u halu kako bi se izbegle nepotrebne gužve, uz napomenu da će kontrole na ulazima biti vrlo detaljne, kao i molbu za publiku da navijaju fer, sportski i korektno.

Video: Stajaće ovacije Nedoviću kad je ušao u igru: Zvezdaši mu zahvaljuju za pobedničku trojku u derbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo

    12. decembar 2022 | 22:01

    Hrabro i srce na teren.

  • Samo*

    12. decembar 2022 | 22:55

    Svi u Pionir u utorak i četvrtak

  • SrbskiBek

    13. decembar 2022 | 00:14

    Igramo EL.!! Nismo najbolji ...nismo nepobedivi... Imamo mana sigurno .Ali igramo srcem...Izadji i bori se...to je Delijama dovoljno !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA