NBA liga "rebrendirala" trofeje: Jokić dobio nagradu Majkl Džordan, uvedeno još jedno novo priznanje

Ono će se dodeljivati igraču koji bude najbolji u odlučujućim momentima

  • 0
Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najbolji srpski košarkaš, Nikola Jokić bio je na kraju prošle sezone proglašen za najboljeg igrača regularnog dela sezone u NBA ligi. Čelnici ovog takmičenja saopštili su danas kako će ono ubuduće nositi naziv po Majklu Džordanu, a da će Srbinu retroaktivno biti pripisana nagrada sa ovim imenom.

Sve individualne nagrade su preimenovane i redizajnirane, a prvi igrač koji će imati čast da stavi Džordanovu bistu u svoju vitrinu je upravo Nikola Jokić.

Svi igrači koji su dobili individualne trofeje u jubilarnoj 75. sezoni će dobiti nove za svoja priznanja.

Tako će prvi vlasnik trofeja Hakim Olajdžuvon biti Markus Smart iz ekipe Bostona, dok će trofej Vilt Čembrlen za rukija godine otići u ruke Skotija Barnsa iz Toronta.

Nagradu Džon Havliček za najboljeg šestog igrača dobiće Tajler Hiro iz Majamija, dok će prošlosezonski dobitnik priznanja za igrača koji je najviše napredovao dobiti Džon Mikan trofej i to će biti Dža Morant.

Uvedena je i nova nagrada za igrača koji se najbolje bude pokazao u odlučujućim, klač momentima, a trofej je nazvan po Džeriju Vestu.

Video: Trojka Fini-Smita u poslednjim sekundama koja je prelomila meč protiv Denvera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA