≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta se dešava sa Obradovićem i sa Partizanom? Slavni trener dugo ne pamti ovakav slab niz rezultata

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jasno je da će crno-belima biti potrebna neka vrsta šok terapije kako bi se vratili na pravi put

Željko Obradović, KK Partizan Foto: MN Press

Jun mesec. Kraj prethodne sezone. Partizan je posle devet sezona dobio pozivnicu za Evroligu. Željko Obradović je ostao na klupi crno-belih, a dovedena su mnogobrojna pojačanja, koja su barem na papiru garantovala da bi tim mogao da bude konkurentan u elitnom takmičenju.

Posle sporog starta, nastavilo se idilično. Nakon oktobra, Partizan je zauzimao i jedno od mesta koje vodi u plej-of fazu, uprkos poraza na gostovanjima Albi i Baskoniji u prva dva kola. Publika na domaćem terenu vukla je crno-bele ka svakom novom trijumfu.

I onda, kao da je neko isključio svetlo. Kao da je pao totalni mrak na oči košarkašima Partizana. Kao da Željko Obradović nije više imao kontrolu nad situacijom...

Željko Obradović i Rain Perandi Foto: MN Press

Od 19. novembra i trijumfa nad Makabijem u krcatoj Štark Areni, Partizan je upao u seriju od sedam poraza na osam utakmica, gde je jedina pobeda ostvarena u ABA ligi protiv Budućnosti kod kuće.

Redom su Partizan dobijali Barselona, Real Madrid, Crvena zvezda, Valensija, potom ponovo Crvena zvezda, Cedevita Olimpija, a juče i francuski Asvel iz Vilerbana.

Možda crno-bele najviše bole porazi u večitim derbijima, posebno onaj u Evroligi, kada je Nemanja Nedović postigao trojku gotovo uz zvuk sirene za slavlje rivala sa Malog Kalemegdana. Ali deluje da je daleko veći problem taj što Partizan ove sezone - ne zna da igra neizvesne završnice.

I to zvuči nekako krajnje paradoksalno, ako znate da se na klupi Partizana nalazi niko drugi do najtrofejniji trener Evrope, Željko Obradović. Igračima kao da se u tim trenucima vežu i ruke i noge, najbolji primer toga viđen je možda baš sinoć protiv Asvela, kada je Joanis Papapetru napravio faul na nerešenom rezultatu na devet sekundi do kraja, iako to nije bio dogovor.

KK Partizan - KK Crvena zvezda, Evroliga Foto: MN Press

A statistika kaže da su košarkaši Partizana dobili samo jednu od sedam utakmica koja se ove sezone "tesno" završila, odnosno na jedan ili dva poseda u poslednjem minutu. Jedino su crno-beli uspeli da se odupru naletu Panatinaikosa i sačuvaju trijumf u svojim rukama kada je "gorelo".

U međuvremenu, još se pamti ona neviđena završnica iz Vitorije protiv Baskonije kada su svi mislili da je Partizan siguran pobednik, potom meč sa Olimpijom iz Milana (koja je od tada u seriji 0-9), ponovo produžetak sa Valensijom u Beogradu, a zatim i tri vezana poslednja meča - Zvezda, Cedevita Olimpija i Asvel.

Pokušavao je Željko Obradović na sve načine da trgne svoju ekipu. Nekoliko puta insistirao je na pregledanju video snimaka posle utakmica, isticao i na konferencijama za medije da nešto mora da se promeni. Međutim, za sada nema pomaka kada su rezultati u pitanju.

Nekako je opšti utisak da Obradović u svojoj karijeri nije bio u težoj seriji rezultata. Tačno je da je u Fenerbahčeu imao svoje "crne dane i minute", ali je i pored toga uspevao da izvuče stvar i da na kraju dobaci do plej-ofa Evrolige. Pitanje je da li će to moći sa Partizanom ove sezone.

Nekako se najviše osećaju nedostaci u organizaciji same igre, a poseban problem je više puta pominjana defanziva. Ove sezone prosto deluje da crno-beli mogu da već sebi unapred upišu brojku 80+ pored imena protivnika.

Aleksa Avramović Foto: MN Press

Čeka se šok terapija. Svi se nadaju da će se stvari promeniti povratkom Alekse Avramovića na parket. Međutim, ni on sam nije odigrao nijednu utakmicu još od jula, a dosta dugo mu je sama šaka bila neupotrebljiva.

Pritisak rezultata na igrače i Obradovića raste. Da li Željko može da izvuče svoj poslednji kec iz rukava?

Da li će Obradović uspeti da vrati Partizan na put pobeda?

Glasajte

Video: Željko Obradović izgoreo zbog poteza Trifunovića na kraju meča: Zajapuren u licu svašta mu rekao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    14. decembar 2022 | 16:11

    Dešava se to da treba da podnese ostavku..No, njegova sujeta mu ne dozvoljava...On je sastavljao tim..napravio legiju skupo plaćenih stranaca koji ne razumeju sta verna publika skandira...utrkuju se ko će da šutne trojku..a za odbranu ne mare. Krivac : Zelimir Obradović.. Ostoja se sakrio u mišju rupu...

  • Cubaka

    14. decembar 2022 | 16:05

    Da nije karma, hoce to ponekad da te udari........ako recimo sidjes sa postolja ili pobegnes sa neke utakmice onako kukavicki bez razloga........samo kazem......mozda nije ali.......desava se.....

  • .I.

    14. decembar 2022 | 16:06

    Desio se Nemanja Nedović...⛔🚫⛔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA