≫ 

Loša vest za Partizan: Efes u trileru poražen kod kuće pred dolazak u Arenu

Treća deonica bila ključna po ishod, gosti su tada blistali, Gedraitis "ludom" trojkom pred kraj stavio tačku, Marinković ubacio četiri trojke

  • 7
vasilije micić Foto: MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa pretrpeli su poraz na svom terenu od Baskonije rezultatom 83:78 u 13. kolu Evrolige i učvrstili se u gornjem delu tabele sa odnosom pobeda i poraza 8-5. Atamanov tim je sada na skoru 7-6, nije baš u najboljoj formi evropski prvak, koji će već u petak pokušati da popravi utisak u Beogradu kada se sastaje sa poljuljanim Partizanom u Areni. 

Junak meča u Istanbulu bio je Litvanac Gedraitis koji je u napetoj završnici pogodio najvažniji šut, trojku, i to kakvu, na 18 sekundi pre kraja, za beg Baskijaca na pet razlike. Bio je to udarac od kojeg Efes nije uspeo da se oporavi, niti je imao vremena za veleobrt.

Pogledajte tu akciju Baskonije i pogodak Gedraitisa koji je, nemajući kud, samo izbacio loptu na isteku napada, preko Micića, i ubacio najvažniji šut na utakmici.

Inače, Baskoniji je pobedu donela sjajna treća deonica meča u kojoj su gosti potpuno preokrenuli ritam igre i rezultat, taj deo meča rešili su u svoju korist rezultatom 28:12 i najavili neizvesnu završnicu.

Do poluvremena, Efes je bio tim koji se pitao uglavnom za sve na terenu, domaći su za prvih 20 minuta akumulirali vođstvo od deset poena, ali su ga, rekosmo, i prosuli već u narednoj četvrtini.

U pobedničkim redovima, pored junaka pobede Gedraitisa, istakao se dvojac šutera Hauard i Marinković, koji je rivalu ubacio ukupno devet trojki. Amerikanac, koji je zagoračo život i Zvezdi i Partizanu, meč je završio sa 19 poena i pet trojki iz devet pokušaja. Marinković je stao na 18 poena i četiri ubačena šuta za tri, takođe iz devet pokušaja.

Gedraitis je dodao 11.

Kod domaćeg tima, Vasa Micić, po običaju najbolji, ovog puta sa 17 poena (0/4 za tri), Embaje je imao 16, a Klajburn 15 poena.

Evroliga, 13. kolo

Utorak

Crvena zvezda - Žalgiris 77:73

Olimpijakos - Fenerbahče 94:67

Asvel - Partizan 91:87

Bajern - Real Madrid 64:68

Milano - Makabi 71:77

Valensija - Panatinaikos 94:91 posle produžetka

Sreda

Anadolu Efes - Baskonija 78:83

Monako - Barselona 63:69

Virtus - Alba (u toku)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ldlfldld

    14. decembar 2022 | 22:08

    Ma lagano‚ protiv nas se sad i Dobanovci mogu nadati izlasku iz loše serije. Ali to samo dok se ne uigraju ovi naši. Tako bar kažu ovi novopečeni "Bivis i Bathed" stručnjaci među grobarima. Biće ipak da su odmakle godine malo‚ pa došla i smena na tribinama. Toliko nepoznavanje košarke je za nevericu.

  • Gg

    14. decembar 2022 | 21:34

    Pa da, opšte ne poznato, da Micić igra bez greške samo protiv Zvezde, evo već u petak će dati 30 poena

  • Papilon

    15. decembar 2022 | 07:23

    "Pojesce" vas Vasa za predjelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA