≫ 

Dobili Partizan, pa izgubili od Breše u Ljubljani: Neprijatno iznenađenje za Cedevita Olimpiju u Evrokupu

Italijani slavili u slovenačkoj prestonici

  • 6
ABA liga Foto: ABA liga - Aleš Fežver, KK Cedevita Olimpija

Pre samo nekoliko dana, ekipa Cedevita Olimpije napravila je iznenađenje u ABA ligi savladavši tim Partizana, ali ove večeri nije uspela da naniže još jedan trijumf u Evrokupu.

Kao bolja od tima Jurice Golemca iz susreta 8. kola izašla je italijanska Breša, koja je odigrala strpljivije završnicu i posle velikog preokreta došla do pobede - 80:83.

Pitaće se Slovenci kako su ispustili +7, što je razlika koju su imali na neka tri minuta pred sam kraj. Malo po malo je Breša to uspela da istopi i meč je faktički završila serijom 11:2, ostavivši domaće zakucane za poslednje mesto sa samo jednom pobedom.

Jasno je da Cedevita Olimpija ima problema u Evrokupu, iako ima respektabilan sastav. Rezultati nikako da dođu, mada još postoji šansa da se domognu plej-ofa ako upale motore u narednih par nedelja.

Najefikasniji kod Slovenaca večeras bio je Edo Murić sa 23 poena uz pet skokova, dok je Jogi Ferel ubacio 17 poena. Amar Alibegović sa 13 poena uz šest uhvaćenih lopti i Zoran Dragić sa 12 poena i sedam dodavanja bili su još dvocifreni.

Brešu je do pobede vodio čuveni Amedeo dela Vale sa 19 poena, a Amerikanac Masinburg je bio odmah iza njega sa 16 postignutih poena uz Tejlora koji je dodao 13. Aleksej Nikolić, nekadašnji igrač Partizana, meč je završio sa pet poena za Italijane.

Video: Da li ovo Kampaco gleda utakmicu Zvezde? Obratite pažnju na tablet koji Gabrijel Dek drži u ruci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uytra

    15. decembar 2022 | 06:07

    To znaci da je i Bresa bolja od nesretnog Jsd Partizana

  • Др

    15. decembar 2022 | 07:06

    А зашто је Партизан , уопште, било какав репер!??

  • Slavko

    15. decembar 2022 | 08:59

    Previse slavili pobedu protiv JSD rumenkove institucije😂😂😂😂😂😂😂🇭🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA