≫ 

Zvezda pala u prepunom Pioniru: Crveno-beli bez magičnog povratka, Milano prekinuo niz od 10 pobeda!

Velika borba tima sa Malog Kalemegdana, upalio je Nemanja Nedović motore, ali kasno...

Crvena Zvezda Armani Olimpija Košarka Evroliga Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli u 14. kolu Evrolige da nastave niz od 10 pobeda i dolaska Duška Ivanovića, te su pred krcatim Pionirom poraženi od poslednjeplasiranog, ali probuđenog Armanija iz Milana - 71:67.

Zvezda je izgledala umorno u sekvencama, pokušala je na kraju da se vrati, ali nije uspela da se vrati posle trojke Bilija Berona u poslednjoj minuti. Bivši igrač crveno-belih je, na kraju, možda i slučajno, isprovocirao domaće navijače koji su imali šta da mu poruče do poslednje sekunde susreta.

Upravo je Beron sa 19 poena bio glavni šraf Armanija u pobedi, dok je Filip Petrušev na domaćoj strani sakupio dabl-dabl sa 20 poena i 11 skokova. Luka Vildoza je stao na 16 poena i šest asistencija, a poslednja četvrtina umalo je proslavila Nemanju Nedovića koji je upalio motore i sa 12 poena pristojno završio meč, iako je pre toga bio krajnje indisponiran uz 1/9 za tri poena.

bili beron Foto: MN Press

Iako je ličilo da će Zvezda imati dobru ofanzivnu noć, odmah se ukazalo da defanziva popušta i da nije isti nivo obe strane terena. 

Crveno-bele je to odvelo na -10 već nakon prve četvrtine, a onda je počela jurnjava za Holom i Beronom, ali i Melijem koji su se dobro snalazili za tri poena i konstantno držali distancu.

Čitavu drugu četvrtinu razlika nije išla ispod -9 i to je frustriralo crveno-bele koji nisu uspevali da brane reket, ali ni tri poena, iako su bili dobri u ofanzivi. U igri je bio i Miroslav Raduljica sa kojim je Ivanović pokušao da zatvori obruč, ali ni to nije baš išlo sjajno.

Crvena Zvezda Armani Olimpija Košarka Evroliga Foto: MN Press/Marko Metlaš

Od velikih 18 razlike, zvezda je stigla do samo -2 u poslednja dva minuta. Ono što je još impresivnije jeste da je bilo +15 za Armani sredinom poslednje deonice.

Nedović je tu preuzeo odgovornost i uz pomoć Petruševa podigao čitav Pionir na noge.

Ipak, stigla je ta trojka Berona koja je skratila krila crveno-belima koji ipak nisu uspeli da naprave veliki povratak.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut  - KRAJ... ZVEZDA JE PORAŽENA OD MILANA, NA KRAJU PRILIČNO TESNO.

9. minut (64:66) - Sada je samo -2! Petrušev 2/2 sa slobodnih bacanja i imaćemo dramu!

8. minut (62:66) - Zvezda je ponovo u igri, i to zahvaljujući Nedoviću! Nemanja je pogodio, pa se bacio i uhvatio neverovatno loptu u defanzivi, a onda istrčao i pogodio uz faul. Sve sam i Zvezda je ponovo tu!

7. minut (57:66) - U jurnjavi su crveno-beli mogli i do manjeg minusa, ali je udvojen Petrušev u korneru i tako je dobijen pas koji Nedović nije mogao da sačuva u igri. Tajm-aut Armani.

6. minut (55:66) - Tehnička za Milano i pogodak Vildoze. Napušta Argentinac igru, a Zvezda dobija napad da još jednom pokuša da se vrati.

5. minut (54:66) - Vildoza iz finte pogađa za tri. Postoji još uvek momenat kada bi domaći kolektiv mogao da učini nešto.

4. minut (49:64) - Beron za tri i još dobija slobodno bacanje... Zvezda je sada u velikim problemima i vidi poraz.

3. minut (49:59) - Ništa ne ide Nedoviću od ruke u ovom susretu. Ponovo je promašio za tri. Odbrane drže jedan te isti rezultat duži period.

2. minut (49:59) - Zvezda u dva ofanizvna pohoda nije uputila ni šut na koš. Tajm-aut Ivanovića koji nije zadovoljan sa ovim šta vidi.

1. minut (49:59) - Nikako da se konsoliduju u defanzivi crveno-beli. Omogućavaju tri napada u nizu za protivnika koji samo jednom pogađa.

Crvena Zvezda Armani Olimpija Košarka Evroliga Foto: MN Press/Marko Metlaš

III ČETVRTINA

10. minut (49:57) - U poslednjoj sekundi Bentil izvlači faul za tri poena. Sa 2/3 sa penala dolazi Zvezda na pritupačnih -8 pred poslednjih 10 minuta.

9. minut (47:57) - Evo Zvezde i na -10. Momentum je sigurno na strani domaćina sada i to bi četa Ivanovićeva morala da iskoristi.

8. minut (45:57) - Već četiri napada Milano ne uspeva da poentira, ali ni Zvezda nije precizna. Odbrana je sada u boljem stanju, ali ofanziva fali.

7. minut (45:57) - Crveno-beli su imali otvoren šut Bentila da smanje na jednocifrenu razliku, ali nije pogodio Ben. Ipak, vide se znaci bolje igre.

6. minut (43:57) - Dve trojke Zvezde i najava bolje igre. Bentil, pa Petrušev.

5. minut (37:55) - Ovo sada već postaje alarmantno. Dejvis je razigran i nezadrživ od starta meča.

4. minut (35:51) - Nedović ne može na ovoj utakmici ništa da pogodi. Njegovi poeni nedostaju, a prednost je sve veća.

3. minut (35:51) - Beron za tri... Loša komunikacija i Amerikanac sam na liniji. Moraće tajm-aut Ivanovića.

2. minut (35:48) - Vildoza svojom energijom vraća Zvezdu na pravi put. Idu poeni, pa faul u napadu Armanija, ali sve to gasi Luvavu.

1. minut (31:46) - Petrušev poeni i skok u defanzivi na startu drugog dela igre, ali je Meli to presekao trojkom.

II ČETVRTINA

10. minut (29:43) - Igra Vildoza svoju igru, te je podelio dobar pas za Petruševa koji pogađa. Tajm-aut Mesine pred poslednji napad, a nakon toga je Beron dobio faul na tri poena, pa je sa njegovih 2/3 završeno poluvreme.

9. minut (27:39) - Usiljen šut Dejvisa, ali u narednom napadu pogađa za tri poena. Sada je +12 za Milano. Tajm-aut traži Duško Ivanović.

8. minut (27:36) - Samo 1/2 Petruševa sa linije za slobodna bacanja, a nakon dobre odbrane je Mitroviću sviran faul u napadu.

7. minut (26:36) - Zvezda je ponovo na -10 nakon Petruševa i njegovog poluhoroga.

6. minut (24:35) - Vildoza kratak na polaganju, ali Beron nije bio na drugoj strani. Ipak, Argentinac se iskupio već u narednom napadu.

5. minut (22:33) - Polako domaći tim spušta prednost protivnika. Džon Holand je bio precizan oba puta sa penala nakon tajm-auta.

4. minut (20:33) - Brani se Zvezda sada i pogađa. Konačno jedan impuls u defanzivi. a crveno-beli još uvek nemaju faul.

3. minut (18:33) - Ovoga puta nije kažnjena loša komunacija u odbrani, a evo i Miroslava Raduljice na parketu.

2. minut (18:33) - Mitru-Long sada za tri, a onda novi promašaj Zvezde je uslovio +15 za ekipu Armanija.

1. minut (16:28) - Nedović prisiljen na nerezonski šut i nema koša. Nije dobar ritam ni na startu druge četvrtine.

Crvena Zvezda Armani Olimpija Košarka Evroliga Foto: MN Press/Marko Metlaš

I ČETVRTINA

10. minut (16:26) - Evo trojke i bivšeg igrača Zvezde, Bilija Berona. Amerikanac je u poslednjim sekundama deonice pogodio i odveo Italijane na +10.

9. minut (16:23) - Riči pogađa za tri... Skupljena je Zvezda u reketu i to kažnjava protivnik. Ivanović zove tajm aut.

8. minut (16:20) - Četiri nova igrača na terenu: Petrušev, Marković, Lazarević i Nedović. Još jedan napad Armanija uspešan, sada preko Hajnsa, ali Petrušev uzvraća.

7. minut (14:18) - Bilo bi dobro da Zvezda pritegne defanzivu pre nego što u jednom momentu popusti šut. Beron i Hol su pred televizijski tajm aut dali +4 gostu.

6. minut (14:12) - Armani je izbombardovan iza linije. Sada Branko Lazić precizan za tri poena. Ipak... Kao i do sada, odbrana je problem.

5. minut (11:9) - Pa, šta radi Vildoza! Ponovo za tri, pa onda asistencija za Mitrovića pod košem. Prva prednost za crveno-bele.

4. minut (6:9) - Sada i Dobrić za tri! Ipak, odbrana nastavlja da tumara, lako se stvara prostor u reketu i to daje Armaniju prednost.

3. minut (3:5) - Vildoza za tri! Argentinac nastavlja da pleni igrom i sada se podigao veoma lepo. Prvi poeni za Zvezdu.

2. minut (0:5) - Ponovo je Hol iskoristio pukotinu u odbrani, ispivotirao i pogodio. Nisu crveno-beli od starta konsolidovani u defanzivi.

1. minut (0:3) - Zvezda je dobila prvi napad, ali je Dobrić iz dva pokušaja pod obručem bio neprecizan, a za to je stigla kazna od Hola koji je pogodio za tri poena.

PRE MEČA

Otkako je Duško Ivanović pristigao na klupu Zvezde, beogradski tim nema niti jedan poraz još od 17. novembra.

Totalno oporavljeni crveno-beli su naređali 10 pobeda, od čega ih je šest izvojevano u Evroligi. Time je dostignuta deoba sedme pozicije sa Efesom i Makabijem.

Tim sa Malog Kalemegdana je pre dva dana slavio protiv Žalgirisa 77:73 na svom parketu i tako produžio ovu veoma dugu pozitivnu sekvencu.

Sa druge strane, ekipa iz Milana je na začelju tabele u elitnom evropskom takmičenju, u 13 mečeva je pobedila samo tri puta i odlična je meta za Zvezdu da ode i korak dalje u svom trijumfalnom nizu.

Video: Stajaće ovacije Nedoviću kad je ušao u igru: Zvezdaši mu zahvaljuju za pobedničku trojku u derbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    15. decembar 2022 | 19:55

    Kako bude ALI OVA EKIPA ZVEZDE OBECAVA I RADUJE za razliku od malog partizana

  • mora ovo brate

    15. decembar 2022 | 21:16

    Raduljica, Kuzmic i Holland otkazi pa dovesti nekog ko moze da nam pomogne. Od njih nema leba

  • istina

    15. decembar 2022 | 21:05

    Koliko samo promasenih zicera, da je ubacio Dobric i Mitrovic bar 2,3 od tih otislo bi sve na nasu stranu, ovako nista. Bar smo probali nismo se predali kao partizan protiv barselone na pocetku 3 cetvrtine skinuli gace...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA