Ludnica u Čačku: Borac u "infarkt" završnici slavio protiv Splita posle velikog preokreta

Fenomenalna utakmica viđena je u Čačku

  • 1
Borac Čačak - Mornar Bar Foto: KK Borac Čačak - ABA liga - Ivica Veselinov, Duško Radišić Lejča

Košarkaši Borca iz Čačka slavili su protiv Splita sa 90:89, u fenomenalnoj utakmici, posle prave "infarkt" završnice, u okviru 11. kola ABA lige.

Iako je Split imao prednost i vodio sa 89:78, svega 3 minuta pre kraja, baš kada je delovalo da je sve gotovo, Čačni su napravili fenomenalnu seriju i uspeli da upišu važnu pobedu, a pobedonosnu trojku pogodio je odlični Aleksa Novaković.

Najesfikasniji u redovima Borca bio je Hanter Hejl sa 22 poena, a pratili su ga ništa manje raspoloženi Sava Lešić sa 18, Aleksa Novaković sa 17 i Diante Boldvin sa 12 poena. U redovima Splita, Dominik Mavra ubacio je 22 poena, a sledili su ga Šenon Šorter sa 16 i Luis Saliven sa 15 ubačenih poena.

Split je veći deo meča imao potpunu kontrolu nad dešavanjima na terenu, i uz to i vođstvo, ali su Čačani pokazali karakter, i na kraju stigli do potpunog preokreta. Ključna je bila poslednja deonica, u kojoj je, mora se priznati, u pojedinim trenucima delovalo da je sve rešeno, ali ipak je usledio preokren u uzbudljivoj završnici.

KK Borac Čačak Foto: MNPress

Na tri minuta pre kraja, Split je vodio sa 89:78, a onda je usledio niz grešaka i serija lakih poena Borca, što je na kraju Aleksa Novaković krunisao pobedonosnom trojkom.

Obe ekipe imaju skor 3-8. U narednom kolu, Borac će gostovati Crvenoj zvezdi,l dok će Split gostovati u Skoplju, ekipi MZT-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    16. decembar 2022 | 23:10

    Tako je kada na klupi imate coveka koji se nikada ne predaje u liku harizmaticnog IVANA DROBNJAKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA