≫ 

Zvezda se "poigrala" sa Megom: Crveno-beli u laganom ritmu preuzeli vodeće mesto u ABA ligi i slavili sa +34!

Lak trijumf za izabranike Duška Ivanovića

  • 15
Mega - Zvezda Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

Lako da lakše nije moglo. Košarkaši Crvene zvezde upisali su novu pobedu u ABA ligi, pošto su na domaćem terenu bez ikakvih problema izašli na kraj sa Megom u malom gradskom derbiju - 92:58.

Meč je inače počeo minutom ćutanja u znak preminulog Siniše Mihajlovića, a košarkaši Crvene zvezde su nosili majice sa brojem "11" i likom legendarnog trenera.

Gledali smo utakmicu u kojoj je Zvezda bez nekih većih poteškoća kontrolisala sva dešavanja. Onoga momenta kada su se domaći odlepili na dvocifrenu prednost, nisu dali mladim gostima da se vrate, iako su ovi u par navrata zapretili, pogotovo tokom treće deonice.

Trojke su većim delom slušale crveno-bele, a naročito Ognjena Dobrića koji je krenuo sa 4/5 sa distance i faktički kreirao razliku koja je omogućila lagodan život timu Duška Ivanovića.

Trener Zvezde mogao je dosta da rotira, da odmori nosioce igre, što je većim delom i činio. Njegova ekipa je uglavnom bila u dvocifrenoj prednosti, koja se kretala između 10 i 15 poena.

U poslednjoj četvrtini je ta razlika otišla "u vasionu", pošto se Mega potpuno raspala. Čim je prešla 20 poena, Zvezda se nije zaustavila i tu je i odlučila da završi protiv večerašnjeg rivala. Svi koji su igrali u timu Duška Ivanovića su postigli barem poen.

Na kraju, upisana je nova vredna pobeda, koja će ih do sutrašnjeg okršaja između Partizana i FMP-a staviti na prvo mesto na tabeli, a podsetimo da imaju i meč manje zbog onog odloženog susreta sa Cedevita Olimpijom zbog korone.

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

10. minut (92:58) - Pogođena dva bacanja Raduljice. Lazarević ima dva penala. I promašuje prvo. Drugi put malo bolji Batajničanin. Mega ne postiže poene, Grbović sa blokadom. Nedović bi da baš demolira rivala. Trojka. Raduljica pravi poslednji mali faul. Đurišić promašuje za tri, Grbović postiže dvojku. Topić pogađa.

8. minut (84:56) - Pogoci sa penala za Topića koji je sada takođe na terenu protiv Mege. Grbović ne pogađa trojku, iako je to malopre uradio. Trojka Nedovića kao kap. Topić dodaje i zakucava Lazarević.

6. minut (77:53) - Sprema se katastrofa Megi. Sada je +24. Poeni Petruševa, Nedovića, a onda i trojka istog igrača.

4. minut (70:53) - Mega je potpuno izgubljena u napadu. Đurišić, Grbović promašuju, gubi loptu i Mega, a Bentil je uspeo da položi loptu u koš. Posle novog koša Ilića, opet reaguje trener Barać tajmautom. Ogromnih +17.

2. minut (66:53) - Novi koš Vildoze, pa onda i Dobrića zbog čega Barać traži tajmaut. Dva poena Brankovića posle toga. Bentil i Kazalon promašuju.

Mega - Zvezda Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

III ČETVRTINA

10. minut (62:51) - Brankovićeva dva poena, potom poeni Bentila sa linije penala. Uskoković sve sam za novu dvojku, isto radi i Mitrović, a onda opet Uskoković i to za tri. Raspoložen je sada mladi Aleksa. Sada i argentinska magija Vildoze koji će da šutira penale. Pogodio je prvo. I drugo. Kraj.

8. minut (56:44) - Posle minuta odmora, trojka Bentila. Mega ređa promašaje, ponovo su se ugasili. Vildoza dodaje još dva poena za ponovo velikih +12.

6. minut (51:44) - Trojka Pefija Markovića preko Ahmeda Rorija. Duško Ivanović sa ironičnim osmehom posle faula koji je dosudio Mario Majkić. Dva pogotka Rorija sa penala. Ništa od trojke Dobrića, a Rori smanjuje na deset poena razlike. Promašaj Bentila za tri. Milosavljević promašuje takođe sa distance. Kakva trojka Milosavljevića! Mora Ivanović da traži tajmaut, nije čekao TV tajmaut...

4. minut (48:37) - Nakon dva minuta i 45 sekundi, poeni Brankovića, ali odmah zakucavanje i za Mitrovića. Nije bilo trojke za ekipu Mege. Mitrović je uspeo da poveže još jedan koš. Đurišić je da šutira bacanja. I pogodiće prvo. Pa i drugo.

2. minut (44:33) - Malo je reći čudan početak drugog poluvremena. Dva minuta bez ijednog poena. Promašaji, izgubljene lopte... Na obe strane je to delovalo jako haotično.

Mega - Zvezda Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

II ČETVRTINA

10. minut (44:33) - Sada sviran faul za dva slobodna bacanja za Ahmeda Rorija. Pogodio je jedno, a Lazić je ubacio trojku. I Mega ubacuje trojku. Lazić pravi grešku. Užasan faul u napadu Ahmeda Rorija, vrlo loš potez. Ništa ni od akcije Zvezde.

8. minut (41:29) - Rampa nad Đurišićem. Neiskorišćen napad Zvezde, a onda faul u napadu Mege. Dobrić je pogodio dvojku, a onda serija neiskorišćenih napada na obe strane. Malo su se i arbitri pogubili, Majkić priznaje i grešku. Izgubljene lopte na sve strane.

6. minut (39:29) - Nova trojka Dobrića, četvrta večeras iz petog pokušaja. Rudan na liniji penala, šutiraće bacanja. Pogodiće oba. Po neiskorišćen napad na obe strane. Nije pogodio Ilić na drugom obruču. Aleksa Uskoković pogađa važnu trojku za Megu. Dobrić promašuje trojku na isteku napada.

4. minut (36:24) - Lagano igra Zvezda, sa pola gasa. Pogađa sada Rudan dvojku za Megu, a prethodno je zakucao i Lazarević. Đurišić krade loptu. Ilić je napravio faul da prekine akciju. Dva slobodna bacanja za Đurišića. Pogađa, onda pogađa Petrušev, pa ponovo Đurišić.

2. minut (32:18) - Na sajtu ABA lige statistika trenutno funkcioniše jako bizarno. Igrači Zvezde su označeni kao igrači Mege i obrnuto. Bilo kako bilo, Petrušev donosi dvocifrenu prednost Zvezdi dvojkom, potom pogađa i dodatno bacanje. Branković je precizan za dva. Nedović uzvraća, a Ilić zakucava i tera Megu na novi tajmaut.

Mega - Zvezda Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

I ČETVRTINA

10. minut (25:16) - Još dva penala za Megu i još dva pogotka, ali Nedović neutrališe to trojkom. Loptu gubi Uskoković i daje je Zvezdi. Bacanja za Mitrovića. Pogoci. Zvezda do kraja uspeva da stigne do +9.

8. minut (21:14) - Ahmed Rori neuspešan, a na drugoj strani Petruševu priznati poeni, zakasnela blokada Mege. Raste sada ta razlika. Mega opet bez koša. Loša igra u poslednja tri minuta. Ugurao je loptu u koš Petrušev, sjajan potez. I naravno, tajmaut Marko Barać. Pogođena dva penala Mege preko Kazalona za Megu.

6. minut (17:12) - Promašaj Luke Mitrovića u dva navrata, a na kraju izgubljena lopta Petruševa. Kazalon promašuje za tri, ali posed ostaje za goste. Prvi TV tajmaut. Promašio je Vildoza jednu trojku, ali drugu daje.

4. minut (14:12) - Lazić uvećava prednost Zvezde, Đurišić to ne dozvoljava, ali evo poena i za Rorija. Još jedna trojka Dobrića koji je u dobrom ritmu. Branković je postigao nova dva poena.

2. minut (4:6) - Vrlo energično se igra od samog početka, na veliki broj poena i poseda. Branković je doneo prednost Megi, uzvratio je Dobrić trojkom, da bi Grbović vratio prednost gostima. No, evo još jedne trojke Dobrića.

Utakmica između Crvene zvezde i Mege počeće minutom ćutanja u znak preminulog Siniše Mihajlovića.

STARTNE POSTAVE

Crvena zvezda: Vildoza, Lazić, Dobrić, Raduljica, Bentil

Mega MIS: Branković, Đurišić, Rori, Grbović, Milosavljević

KOMENTAR PRE MEČA

Ovaj meč igra se dan ranije nego što je to prvobitno bilo planirano, a isto tako se igra sa obrnutim domaćinstvima, pošto je Mega to zatražila zbog zauzetosti dvorane "Ranko Žeravica".

Tako će crveno-beli pred polupunim "Pionirom" (zbog kazne u večitom derbiju) dočekati Ružičaste i pokušati da dođu do novog trijumfa u regionalnom takmičenju.

Svi se pitaju i da li će meču prisustvovati Fakundo Kampaco, koji će uskoro potpisati za crveno-bele, a koji je uveliko u Beogradu i navijači ga prate iz minuta u minut.

Utakmicu će suditi slovenačko-hrvatska trojka koju čine Sašo Petek, Mario Majkić i Tomislav Vovk.

Video: Da li ovo Kampaco gleda utakmicu Zvezde? Obratite pažnju na tablet koji Gabrijel Dek drži u ruci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    18. decembar 2022 | 20:43

    Sto je tako krcato u Pioniru :)

  • Nele

    18. decembar 2022 | 22:03

    Je li kampaco bio ma meču

  • Đole Srba

    18. decembar 2022 | 22:00

    Posle 3/4 bilo je 62:51,sada objasnite kako ste u poslednjoj četvrtini mogli da napravite toliku razliku. Opet čuvena skljanalica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA