Partizan umalo od gotovog napravio veresiju: FMP se vratio iz -26, pa pao u penal završnici

Nezgodan meč za crno-bele večeras u Areni

  • 36

Košarkaši Partizana "zakomplikovali" su sebi život u poslednjim minutima utakmice protiv FMP-a, ali su na kraju ipak uspeli da stignu do vredne pobede protiv tima iz Železnika mirnom rukom sa linije penala - 90:86.

Apsolutno ništa nije ukazivalo da ćemo gledati takvu dramu na ovom meču. Štaviše, razlika je pred poslednji kvartal iznosila neverovatnih 26 poena, a pred poslednja dva minuta je bila na 16 poena. Međutim, FMP je vezao nekoliko teških pogodaka sa distance, Partizan je promašivao i usledila je drama.

Trojkom Boa Biča na oko tri sekunde do kraja prišao je FMP i na samo tri poena zaostatka, ali je Eksum potom ubacio jedno bacanje i otklonio svaku dilemu.

Prethodno je Partizan zaista sve kontrolisao na terenu. Napad je funkcionisao odlično, baš kao i odbrana. Crno-beli su strpljivom igrom stizali do lakih poena iz tranzicije, a uz to ih je slušao šut za tri poena.

Dao je Željko Obradović šansu i mlađim košarkašima. Najbolje se pokazao Uroš Trifunović, koji je nekim svojim potezima i energijom obezbedio visoku zalihu Partizanu koja će se ispostaviti kao presudna na ovom meču.

Već na poluvremenu je Željkov tim imao +10, da bi u nastavku došao i do pomenutih +26. Delovalo je da posle toga drame neće biti, ali nije tako mislio gostujući sastav Nenada Stefanovića, koji se naglo probudio i napravio opisanu dramu.

Najefikasniji akteri meča u timu Partizana bili su Uroš Trifunović, Alen Smailagić i Matijas Lesor koji su ubacili po 14 poena, dok je Dante Eksum završio sa 13, a Zek Ledej sa 10 poena.

U timu FMP-a bolji od ostalih bio je Aleksa Stepanović sa 17 poena, a poen manje dodao je Bo Bič. Paulijus Valinskas je postigao 11 poena uz osam asistencija, a Ebuka Izundu je ubacio 10 poena.

KK Partizan - KK FMP Foto: KK Partizan - Katarina Mihajlović - ABA liga

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

10. minut (90:86) - Zakomplikovalo se na kraju, ušlo se u penal-završnicu, ali su crno-beli uspeli da sačuvaju pobedu u svojim rukama. Bo Bič je na četiri sekunde do kraja približio FMP na samo tri razlike, ali je Eksum otklonio sve dileme.

8. minut (85:69) - Šaranović postiže trojku, Frejžer postiže dvojku nakon toga, pa FMP uspeva da se spusti na prihvatljiviji deficit. Međutim, Jovanović sada "ubira" još jednu dvojku. Izundu uzvraća za dva. Manojlović prati to dvojkom.

6. minut (83:60) - Raspucali su se sada i jedni i drugi. Smailagić ubacuje dvojku. Frejžer je postigao dva bacanja. Brodzijanski je uzvratio. Manojlović takođe precizan, kao i Trifunović.

4. minut (77:56) - Dva bacanja sada i za Frejžera. Manojlović šutira penale posle toga, pogađa samo jedan penal od dva. Izundu smanjuje na 21 razlike.

2. minut (75:49) - Dva bacanja za Stepanovića i dva pogotka. Eksum takođe pogađa za dva na drugoj strani, održava se velika prednost.

KK Partizan - KK Efes Foto: MN Press/Ivica Veselinov

III ČETVRTINA

10. minut (73:47) - Aleksa Stepanović je ubacio dvojku. Sjajan pas Anđušića za Lesora, zakucavanje i to više nego moćno! Lopta za Partizan na drugoj strani. Lesor zakucava ponovo. Po tehnička za Stepanovića i Vukčevića.

8. minut (69:45) - Lesor poentira za dva poena. Krade loptu Eksuma, zakucavanje Trife! Tajmaut FMP-a. Bič šutira bacanja, pogađa oba, isto čini i Eksum na drugoj strani. Nova ukradena lopta, novo zakucavanje Trife! Anđušić dodaje još dva poena za Partizan i pogađa i dodatno bacanje.

6. minut (58:43) - Trojka Boa Biča. Posle toga će sudije gledati snimak zbog jedne situacije oko poseda, ostaje lopta za Partizan. Faul Frejžera i bacanja za Eksuma. Pogađa oba. Faul u napadu Izundua.

4. minut (56:40) - Smailagić je postigao nova dva poena, a onda još dva posle izgubljene lopte Frejžera. Izundu ide na liniju penala, ubacuje oba. Ledej sada postiže koš uz faul Izundua, imaće i dodatni penal.

2. minut (49:38) - Raspoloženi Trifa dodaje još dva poena na svoj konto. Smailagić povećava na +14, a uzvraća Dženkins trojkom.

KK Partizan - KK FMP Foto: ABA liga - KK Partizan

II ČETVRTINA

10. minut (45:35) - Ledej je pogodio preko Stepanovića. Trči Partizan na drugu stranu, Ledej opet pogađa i ponovo je dvocifrena razlika. Još jedna trojka Šaranovića na isteku napada za FMP. On drži Pantere u igri. Prelak koš za Madara preko Stepanovića. Kraj poluvremena.

8. minut (38:32) - Nema pogotka Stepanovića jednom rukom. Težak šut i promašaj Danila Anđušića, lopta će biti za FMP. Alen pravi prekršaj na drugoj strani. Smailagić potom pogađa za tri poena. Uzvraća Šaranović istom merom.

6. minut (35:29) - Faul Anđušića. Nema pogotka Valinskasa, nema ni za Anđušića, na kraju poeni za Stepanovića, koji igra odlično protiv bivšeg tima. Ispala je lopta Naneliju iz ruke. Sjajan prodor Valinskasa, sada tajmaut za Žoca. Ponovo laki poeni za FMP. Jankovićev faul.

4. minut (35:23) - Lesor je postigao dodatna dva poena, sada tajmaut za FMP. Lesor zakucava posle novog neiskorišćenog napada za Pantere. Nakon svega i prekršaj na drugoj strani. Janković je zakucao, pukla je odbrana Željkovog tima. Eksum za tri!

2. minut (28:21) - Trojka Boa Biča i odmah tajmaut koji traži Žoc. Lesor poentira posle minuta odmora i imaće i bacanje. Nije ga pogodio, sada će šutirati Frejžer penale. Pogodio je jedno, uzvraća trojkom Tristan. Anđušić za dva u ranom napadu. Istekao je napad FMP-u.

KK Partizan - KK FMP Foto: ABA liga - KK Partizan

I ČETVRTINA

10. minut (21:17) - Nema koša Partizana, a Bič promašuje za tri. Onda Bo Bič pravi faul nad Vukčevićem. Amerikanac je prošlu sezonu igrao u Čarnom iz Slupska u Poljskoj. Nema pogotka Nanelija za tri. Sada Vukčević pravi faul nad Bičom za dva bacanja. Pogodio je Amerikanac oba. Trifunović pravi grešku u koracima, prva njegova greška večeras. Izundu smanjuje na samo dva razlike. Koš Vukčevića, na kraju Frejžer ima dva bacanja na 0,4 sekunde do kraja, a publika negoduje zbog odluke Damira Javora. Pogodio je jedno i to je kraj.

8. minut (19:12) - Sada laki poeni za Lesora. Frejžer promašuje ceo koš na šutu za tri poena. Sjajan koš Uroša Trifunovića. I tera Nenada Stefanovića na prvi tajmaut. Krade loptu Trifa iz ruku Frejžera. Zek Ledej pogađa za dva poena. Stepanović koš+faul, imaće i dodatno bacanje. Poništava Javor pogođeno bacanje.

6. minut (13:10) - Šaranović pravi grešku u koracima. Dvojka Alena Smailagića i prvi put dva poseda prednosti za neku ekipu. TV tajmaut. Izundu poentira. Posle koša Egzuma, stiže i Valinskas sa dva poena.

4. minut (9:6) - Pogodio je Panter dva od tri penala, a Janković je uzvratio sa dva poena. Nova bacanja za Kevina, novi pogoci. Sam je Trifa na šutu za tri i pogodio je trojku. Sada prekršaj Madara nad Frejžerom. Šta sada pogađa Valinskas, doduše za dva, iako je bilo sa poprilične udaljenosti. Vraća dvojku Panter.

2. minut (0:2) - Jedina dva poena u uvodna dva minuta postigao je FMP i to preko nekadašnjeg igrača crno-belih, Alekse Stepanovića. Generalno mnogo promašaja i neizgrađenih pozicija u uvodna dva minuta.

STARTNE POSTAVE

Partizan NIS: Ledej, Panter, Smailagić, Trifunović, Madar

FMP: Frejžer, Stepanović, Janković, Manojlović, Valinskas

KOMENTAR PRE MEČA

Košarkaši Partizana su u prethodnom kolu Evrolige dobili Efes, prekinuli su seriju loših rezultata u ovom takmičenju i sada će imati dodatnu motivaciju protiv ekipe iz Železnika.

Trener gostiju Nenad Stefanović pravio je tim faktički za FIBA Ligu šampiona. Međutim, nesrećnim porazom od Baken Bersa u kvalifikacijama u Beogradu, tu šansu su propustili.

Meč će suditi Damir Javor, a pomagaće mu Milan Nedović i Denis Hadžić, arbitri iz Slovenije i Hrvatske.

Video: Pogledajte poslednji napad Partizana i promašaj Egzuma za izjednačenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B9

    19. decembar 2022 | 19:58

    Zašto svi novinari prenose meč naopačke? Zar nije logično da čiam od početka meča ka kraju a ne da premotavam skroz dole da bih video tok meča.

  • taifun

    19. decembar 2022 | 19:55

    Pita komša veliki Partizanovac koji je skroz nezainteresovan za košarku od 2011' nakon one malverzacije radnički basketa i fmpa. Pita se koji je ovo fmp jer nije u toku, jel ovo fmp gde se podržava lgbt od strane najplaćenijeg stranca u istoriji domaće košarke ili je ovo fmp u kojem se kalio sin od gazde ćokija godinama. Sve u svemu čestitke mojim crno belim momcima na pobedi u derbiju👉👌

  • GP

    19. decembar 2022 | 19:56

    Ovaj Partizan je sramota i hledati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA