≫ 

Potpuni haos u KLS: Sudije poništile koš Slobode za pobedu, kažnjeni sa po tri utakmice, meč nije registrovan

U saopštenju se navodi da će sudije Vladimir Jevtović i Dragan Matič snositi posledice odluka

  • 1
KK Sloboda Užice Foto: Printscreen - KK Sloboda Užice - Facebook

Košarkaški klub Sloboda iz Užica uložio je žalbu na rezultat odigrane utakmice 13. kola Košarkaške lige Srbije zbog vrlo sumnjive odluke arbitara da ponište koš Alekse Ilića za pobedu u poslednjem napadu.

Meč je rešen rezultatom 71:72 za Dinamik, ako ne uzmemo u obzir koš Ilića, koji bi doneo trijumf Užičanima. Umesto toga, arbitri Vladimir Jevtović i Dragan Matić su otišli da pogledaju snimak i na opšte nezadovoljstvo gledalaca - poništili ga.

I ne samo to, dosudili su dva slobodna bacanja za pomenutog košarkaša, što je takođe zbunilo prisutne gledaoce. A Aleksa je pod utiskom čitave situacije promašio oba, pa je pobeda, barem za sada, ostala na strani Dinamika.

Ipak, postavlja se adekvatno pitanje šta će se desiti. Već tokom vikenda finansijer kluba iz Užica, Saša Turović istakao je da utakmica još nije registrovana, a današnjim saopštenjem na sajtu KLS to je i potvrđeno. Sve ostale utakmice su ostale upisane osim one odigrane u "Velikom parku".

Preostaje da se vidi da li će KLS napraviti pravi presedan i priznati koš Ilića uz zvuk sirene, što bi sigurno izazovalo i nezadovoljstvo druge strane.

U svakom slučaju, Vladimir Jevtović i Dragan Matić neće suditi naredna tri kola u takmičenju, zbog ispodprosečne ocene, a naglašava se da odluka odmah stupa na snagu i da neće biti u tempu delegiranja za naredno kolo.

Kontrolor ove utakmice bio je poznati bivši sudija Saša Maričić iz Kraljeva.

Video: Partizan vodio 26 razlike, pa se borio za goli život: Tek u poslednjim sekundama do pobede nad FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA