Cedevita Olimpija posle velike drame do važnog trijumfa: Ljubljaničani ponovo u trci za osminu finala Evrokupa

Zmajevi "preživeli" tešku završnicu

  • 0
KK Cedevita Olimpija Foto: ABA liga - KK Cedevita Olimpija - Aleš Fežver

Košarkaši Cedevita Olimpije ostvarili su izuzetno veliku pobedu u Evrokupu na gostovanju Burgu nakon velike drame. Ljubljaničani su nekako na kraju uspeli da zadrže mirnoću i da stignu do važna dva boda, iako se francuski tim nije tek tako dao - 90:91.

Bila je ovo tek druga pobeda Cedevita Olimpije u Evrokupu, ali izuzetno važna, pošto ih vraća u igru za plej-of, a na težini dobija pošto je ostvarena na parketu trenutno najboljeg tima u grupi u Francuskoj.

Većinski je prednost bila na strani Cedevita Olimpije tokom utakmice. U jednom momentu su se Ljubljaničani odlepili i na +10, ali je Burg uspeo da se vrati i da učini ovaj meč neizvesnim do samog kraja.

U poslednja dva minuta ušli smo sa +4 na strani gostiju iz Slovenije. Međutim, drama nije mogla da izostane, pošto je Flojd košem uz prekršaj i dodatno slobodno bacanje potom smanjio na samo jedan posed razlike i učinio da poslednjih 60 sekundi bude naročito interesantno.

Ipak, Ljubljaničani su uspeli da ostanu mirni do kraja i da ubeleže izuzetno vredan trijumf. Najefikasniji kod Slovenaca bio je Džoš Adams sa 26 poena uz pet skokova i šest asistencija, a pratio ga je Jogi Ferel sa 16 poena. Dvocifren je bio još Alen Omić koji je ubacio 14 poena.

Moraće Slovenci dobro da se oznoje kako bi uhvatili osmog na tabeli, a to je trenutno Lijetkabelis koji ima skor 4-5, baš kao i Breša.

Video: Anđušić na koktelu poručio: Najlepša stvar u 2022. je to što sam se vratio u Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA